ads

Khamis, 23 Januari 2014

13 di kerteh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


SHARING IS LOVING: Jalan-jalan timba ilmu : Program Santai <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2014 06:18 PM PST

yihaaa!! yippie!
tau x kenapa happy tahap Gaban??? sbb hari ni hari jumaat!
kita cuti2 Malaysia lah! ops~~ hehe
sbnrnya sudah tiba hari utk bershaklee dgn sepenuh hati..hihi.
eh, xdalah kata kalau weekdays, tak sepenuh hati...cumanya bila dah weekend ni fefiling tu lain sket,sbb mmg bleh FOKUS 100%! hehe

oklah, hari ni boleh berblog lagi. Nak cerita banyak yang pending. hihi. 
last week 11 jan 2014, kami sekeluarga sempat menghadirkan diri ke program coaching di bawah legasi master Ira di kerteh. Bertolak jumaat pagi, so kami check in dlu di residence hotel, paka atau skrg dia dah tukar nama ke The Qamar...cewah~~~ hihi

kira nice jugak lah stay kat residence ni, sbb dlu pun dah pernah stay sini, makanan dia...facilities..bilik..boleh tahan lah. berbaloi dgn harga. lagipun masih dapat rate diskaun utk staff p******* :D Dan the main reason kenapa nak stay sini walaupun satu malam ialah.....ada org mengidam nak swimming! haha. Sampai sana dah risau2 sbb cuaca x berapa cerah. Hujan renyai2. Tapi, dalam kul 3 ke atas tu dah stop hujan..sempatlah Umar dan Abi berendam skjp. Tadaaa!!


syok berendam dua beranak ni, pantang jumpa pool :D

kira terubatlah hati dua beranak ni nak main air..hihi. tapi seram sket sbb angin pantai kuat sangat. Pastu Ombaknya..mmg seriau lah saya..pastu angin makin kuat dan kuat...disertai dgn hujan lebat. kira smpat lah gak dlm 40 minit berendam...puas lah hati kan..hihi. Lepas tu balik rest kat bilik je. Umar main ngn abi..umi sambung kerja order barang jap hari tu. Malam lak pekena nasi beriani kat area Paka ni. hihi


Subhanallah...besar ombak..angin sgt kuat masa ni...gigih zoom kamera amik gambar...huhu
oklah, tutup cerita kolam.. esoknya kami ke Pusat tuisyen Ilmam, lokasi coaching pada hari tersebut. Smpai agak lambat sbb urusan check out hotel dan Umar cirit pulak.hehe. ni lah kalo g mana2 bawak anak kan..ada saja cerita. But I enjoy..dan sgt menghargai saat bersama anak sbb mmg impian ni, g mana2 saja nak bawak anak. mmg sesuai lah buat bisnes shaklee ni, mesra keluarga :) 
saya ke kelas coaching ni bertujuan menambah lagi ilmu yg masih kurang disamping memberi support kepada anak cucu shaklee yg menghadirkan diri. Saya ingin mereka tahu bahawa mereka sentiasa ada team yg support mereka di belakang, atas bawah kiri dan kanan.. Hehe. lagipun ..kak ira ada berikan amanah utk mnyampaikan sharing ringkas berkaitan "bestnya bonus 5 angka!" Alhamdulillah...walaupun dengan anak ke hulu ke hilir, tapi sy berjaya menyampaikan segala point2 penting kpd sahabat2 shaklee sy :) Satu lagi bonus, bila datang ke kelas coaching macam ni, kita dapat aura yg positif tu, bukan sng tau, slama ni dok dgr suara dlm talipon, dok whatsapp je...nilah masanya nak hug2 tukar cas positif kan? hihi
tgh bagi sharing... oh senget lak gambarnya..huhu
antara isi penting kelas coaching selama 4 jam lebih ni ialah lebih kpd beginners sbb melibatkan pengiraan UV dan bonus, mengenali produk shaklee, tips perniagaan internet, tips boost up sale dan motivasi direct drpd master ira on how to be a master (mudahnya menjadi master) . Mmg sgt berharga smua ilmu itu, walaupun ada yg sy sudah tahu, tapi saya anggap sebagai refreshment utk diri saya yg kdg2 pasti ada terlupa kan. Alhamdulillah, sy sgt menghargai setiap majlis ilmu yg disediakan warga jutawan shaklee, sbb tu lah walau jauh di Kuala Lumpur, kalau ada kesempatan saya mmg akan usaha utk hadirkan diri. Suami pun support dan masanya agak flexible utk menemani sy menghadirkan diri ke kelas begini. Alhamdulillah, itu rezeki juga bagi saya :)
suasana majlis coaching, master yg bersemangat, anak2 dibawa bersama :)
sebahagian drpd warga anugerah terindah yg berjaya menghadirkan diri. 
gambar di bawah adalah anak, cucu dan mak shaklee saya :)
begitulah sedikit sharing ringkas saya berkenaan jalan2 timba ilmu kali ni. Yg pastinya bila abes je kelas, masing2 bersemangat meneruskan misi memburu target dalam shaklee. Di sini, sy kongsikan sedikit point perkongsian saya di kelas ini iaitu:
saya pilih shaklee kerana:
  • saya yakin dgn quality produk shaklee, dan yakin dgn syarikat yg stabil serta marketing plan yg sgt adil dan telus
  • shaklee biz boleh dibuat secara online, so sy x perlu habiskan masa ke sana ke sini utk cari customer
  • utilize kebolehan facebook dan blog, mmg sy ada kebolehan ni sejak zaman belajar
  • shaklee bukan bisness HEAD HUNTING!
  • mempunyai cita2 sbgai WAHM (bekerja dari rumah sambil jaga anak sendiri)
  • saya suka suasana kerja yg flexible
  • saya suka buat sesuatu kerja yg terus memberikan hasilnya bukan tggu makan gaji smata
  • dalam masa xsmpai 2 tahun saya sudah merasa income yg mgkin kalau harapkan makan gaji sy kena tggu sampai belas2 tahun
  • stiap bulan increment shaklee saya sama dgn increment tahunan tmpat sy bekerja dan saya tidak perlu menanggung bebanan kerja dan stress yg terlalu berat. Semuanya hanya dilakukan dari rumah menggunkan online sistem
  • dengan shaklee, saya semakin mempunyai lebihan wang utk membantu ahli keluarga dan mereka yg memerlukan
  • dgn menyertai shaklee team yg betul, ibadah, pemikiran dan tingkahlaku saya semakin lebih baik
dan banyak lagi reason yg saya rasa kalau nk senaraikan...mmg x abes satu muka blog ni..hihi. Oklah, jumpa next entry :)

Berminat utk menjana income hanya dari rumah secara online??
Hubungi saya skrg, saya akan tunjukkan jalannya.
tips memilih bisnes MLM :
  • pastikan produk yg halal dan berkualiti, tiada kesan sampingan dan mempunyai ujian klinikal (shaklee adalah slamat berkesan dan mesra alam dan mempunyai sijil halal)
  • background syarikat yg stabil dan kukuh (shaklee sudah 56 tahun di dunia, dan 20 tahun di Malaysia)
  • marketing plan yg telus, adil dan mengikut syariah (shaklee tidak mengamalkan sistem piramid, mematuhi syariah dan tidak menekankan HEAD HUNTING!)
  • pilih support group yg betul (saya adalah dari susur galur Jutawan shaklee yg mempunyai group support tersendiri, yg sgt mengutamakan knowlegde and skill sharing, juga menyediakan pemantauan on performance anda. Kami juga menekankan konsep mudahnya menjemput rezeki)
hubungi, rashidah juhari di 013-4404869 :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved