ads

Isnin, 18 November 2013

13 di kerteh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


: sarah liana :.: Check up 2 bulan <b>di</b> Klinik Kesihatan <b>Kerteh</b>

Posted: 11 Nov 2013 04:26 AM PST

Assalamualaikum..

Hi,pagi tadi Nana bawak Aydin pegi check up untuk 2 bulan..alhamdulillah dah settle injection 5vaksin kata misi/nurse tu tadi..kih3.satu suntikan bersamaan dengan 5ubat sekaligus..camtu la kan.tapi Nana tak bape sure ubat apa yang disuntik misi/nurse tu tadi..before pergi klinik pagi tadi sempat jugak Nana google check up 2 bulan ni sempena apa..datang sempena nak timbang berat je ke atau ada injection cam tadi tu.

Haa memang betul la..timbang lepastu ting ting ting satu injection singgah dekat peha kanan Aydin..Aydin good boy sangat time kena cucuk tadi.mula mula dia tidur,nurse suruh kejutkan dia sebab takut terkejut..basahkan muka Aydin sikit lepastu pegang peha Aydin lepastu uwaaaa dengan sekali nafas..haha!Aydin jerit sekali tu je la..bila Nana bangun popok2 sikit Aydin terus sambung tidur..bertuah punya anak..
sekian :)

Alhamdulillah masuk bulan ke-2 ni,Aydin berjaya tambah 900gram lagi dan lagi.hip hip hooray anak ummi.syabas!berat Aydin sekarang dah 4.8kg..kusss semangat anak ummi.patut laa dah start lenguh lenguh tangan ni bila dukung Aydin..

Lahir      : 2.9kg
Sebulan : 3.9kg
2 bulan  : 4.8kg

Ok,sekarang Nana nak cerita sikit atau lebih nak share sikit kenapa Nana bawak Aydin pegi Klinik Kesihatan bukan jumpa doctor kat klinik3 swasta sekitar Kerteh ni.

Satu,sebab cepat.kalau sampai pukul 8,sebelum pukul 9 dah settle..good!biasa kita tau kalau Klinik Kesihatan ni meati amik masa yang lama kan?sebab kakak Nana check up dekat KK area Kg Melayu Subang perghhh kemain buang masa lagi tunggu kat sana.keluar lepas subuh pun dah ada orang queue nak amik nombor..perghh sangat kan?bukan dekat Subang je KK ramai orang tapi bila baca review mana mana KK pun mesti penuh.dekat sini ada banyak KK..tiap kawasan mesti ada satu KK.Contoh,area Kemasik ada satu.Kerteh ada satu.Paka ada satu.Dungun pun mesti ada kan..Nana tau sampai area Paka je :)

Entah la..Nana rasa ok je kalau pegi KK ni.takde masalah pun..walaupun orang ramai,sistem ok should be no problem right?staff staff pun ok..takyah keluar duit pun..walaupun seringgit.hihi.

Tapi kalau lepasni diorang buat hal,terpaksa la Nana ca alip but cabut pegi Klinik Swasta..suami Nana tak boleh la nak tunggu sampai 2jam kan.sian pulak kat dia..dah la tiap kali ada check up,dia mesti masuk lewat keje..

Walaupun Nana ada AIA insurance (unlimited),Nana still pilih nak pegi KK..sebab,mama selalu cakap kalau pegi KK ni diorang check satu-satu.lepastu Nana biasa dengar orang cakap ubat dekat KK lagi bagus dari klinik swasta..so,kepada sesiapa yang rasa KK dekat kawasan rumah tak amik masa yang lama,anda boleh laa fikir2kan nak terus buat check up baby dekat KK je..jimat pun jimat! ;)

Ok,bye bye for now.
Wassalam~

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved