ads

Khamis, 14 November 2013

13 di kemaman - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kemaman - Google Blog Search


BEN ASHAARI: Bila tiba <b>di Kemaman</b> .

Posted: 12 Aug 2013 08:19 PM PDT

Wajib singgah beli sata dan otak otak ! Nasib baik masih dlm mood raya jd takde la byk gerai bukak..

Tapau skit utk org tua ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

~LOVE IS EVERYWHERE~: hotel <b>di kemaman</b>

Posted: 07 Nov 2013 06:50 PM PST

Assalamualaikum

Kali ni mama qaish nak share info sikit
Tentang place to stay if you ever been in kemaman for a short period..
My focus bandar kemaman chukai bukan nya cherating dll..
Sebab area tepian pantai tu senang kan nk cari info
Me just bagitahu hotel/motel yg selalu kami duduk masa kat bandar kemaman..l
Low cost and save budget je babe sebab duk tak lama hehe
sesuai la utk kami wife seafarer yg nak jmpa buah hati sekejap2 & also bussines traveler.

1.hotel vista
 Berdekatan dgn sungai/jeti tempat bot turunkan penumpang dr kapal..depan hotel ada carpark dan pasar basah.gerai kedai makan pun banyak depan hotel ni.sebelahnya ada hotel juga..wali hotel but bad rate n kata hubby x best..better vista..tapi tinggi panjat tangga ..huhu..bilik ok dan murah..double queen bed rm80++.masa tu terpaksa amik double bed sbb bilik lain full tp selesa sgt ada fridge n hot water n hot shower dlm bilik yeay.suka sbb anak kecik nak bancuh2 susu memalam perlukan hot water..sebab tu budget hotel ni selalu penuh mmg mnjadi pilihan org berpakaian overall
so better la call utk reservation kalau nk datang
0198585888 hotel vista





Hotel ni jauh sikit dari sungai tempat seafarer kitorg turun tapi kalau bawa kereta sendiri xdela jauh mana..kedai makan pun sebelah ja tapi buka malam hari kalau x silap dengn menu masakan panas.Depan sikit kalau jalan ada kedai serbaneka seberang jalan xingat nama apa. Berhadapan nya ada jambatan ke seberang dekat dgn masjid tu.Boleh kalau ke seberang sana ada la nmpk kfc dan kedai2 lain.harga pun berpatutan.bilik katil queen rm98+ nak late checkout pun xde masalah dia caj rm40 xsilap dan extra single bed rm30 .ada fridge dan heater air panas tapi share sbb di luar bilik dekat hall
 ..lama dah xduduk sini sebab kitorg selalu xbawa transport huhu..so prefer yg dekat2 shj ;)..btw contact num terlupa nak ambil card.Hubungi 098583451 utk reservation anda.Sedikit gambar berjimba kt sana hehe

Hotel ni jauh dari bandar chukai/kemaman tu.Masa 1st time datang kemaman hubby terjun bot dan naik kt jeti sg.tong berdekatan hotel ni.Jalan ke hotel ni pula sedang dinaiktaraf dan mmg selalu jem.Harga pula boleh tahan sbb satu satunya hotel dekat situ..hotel bajet rumah kedai.kemudahan kedai ada..tapi restoran nya cekik darah jugak harga..huhu..2x gak duk hotel ni.so sbb xsuka dan terpencil kita xsuggest la kecuali kalau mmg partner korg duk turun naik kat jeti berdekatan..
No.tel tuk tempahan bilik :098591511
The hi class hotel yg ada di bandar chukai/kemaman tu..hotel ni jauh sikit la.dari jeti sungai kemaman tu kalau jalan kaki.tapi masih jalan yang sama dengan vista hotel.first residence hotel ni baru sgt lg bangunan warna putih depan stesen minyak esso.lokasi sebelah kedai toko jamu..berdekatan dengan 7eleven dan watson..kedai makan kena jalan sikit la.ada kedai serbaneka..kasut ..kedai kek dan baju..belakang kena jalan jauh sikit ada kfc dan a&w.dekat juga dgn the store..betul2 simpang4 traffic light tu kat kanan terus hotel ni..rate dia tinggi sikit la dr hotel bajet ssbb ada lif kot.standard king rm128 semalam..xde fridge just kettle air panas n toilet yg luas.bilik xde tingkap huhu..Boleh call awal utk booking sbb famous juga hotel ni tgok ramai seafarer n overall man keluar masuk duk sini..




Selain tu banyak lagi motel/hotel bajet terbaik di kemaman .cumanya jauh dr lokasi kami yg xde transport ni tiap kali ke kemaman nk bjumpa..ada marjan hotel, home to stay hotel dll..choose wisely yer kalau nk pergi.
p/s:next tim update tempat/aktiviti kami kat sana..yerla kemaman bukan bandar besar pun.pekan koboi jer..hehe

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved