ads

Jumaat, 25 Oktober 2013

13 di kemaman - Google Blog Search


URL Sumber Asal :- di kemaman - Google Blog Search

13 di kemaman - Google Blog Search


GAMBAR: Apa Nak Jadi <b>Di Terengganu</b> Ni…Bumbung Runtuh Lagi!

Posted: 29 Sep 2013 12:03 AM PDT


KUALA TERENGGANU – Kejadian bumbung masjid runtuh sekali lagi berulang di Terengganu melibatkan masjid di Kampung Tebauk, Bukit Tunggal hari ini.

Kejadian itu disedari oleh Bilal masjid, Mat Man, 61 yang datang untuk membuka masjid pada jam 5 pagi tadi dan mendapati siling di ruang legar masjid itu runtuh.

"Saya datang dan buka pintu dan lampu sebagai persediaan untuk solat Subuh. Pada awalnya saya tidak menyedari runtuhan itu.

"Namun bila saya masuk ke ruang legar masjid, saya dapati keadaan bersepah dengan serpihan runtuhan siling," katanya.

runtuh-2

Tiada kecederaan dilaporkan dalam kejadian runtuhan itu.

Kejadian runtuhan itu sama dengan satu di masjid Kampung Binjai Kertas, di mana siling pintu masuk runtuh pada Mei lalu.

Pada Oktober 2009, bumbung pintu masuk sebuah masjid di Kampung Batu Putih di Kertih, Kemaman runtuh dan mencederakan tiga pekerja Indonesia.

Kejadian berlaku hanya beberapa bulan selepas bumbung stadium Sultan Mizan Zainal Abidin bernilai RM300 juta runtuh.

runtuh-3

GAMBAR: Apa Nak Jadi Di Terengganu Ni…Bumbung Runtuh Lagi!http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/runtuh-1.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/runtuh-1-150x150.jpgMyNewsHub myHangat

KUALA TERENGGANU – Kejadian bumbung masjid runtuh sekali lagi berulang di Terengganu melibatkan masjid di Kampung Tebauk, Bukit Tunggal hari ini. Kejadian itu disedari oleh Bilal masjid, Mat Man, 61 yang datang untuk membuka masjid pada jam 5 pagi tadi dan mendapati siling di ruang legar masjid itu runtuh. "Saya datang...

KUALA TERENGGANU – Kejadian bumbung masjid runtuh sekali lagi berulang di Terengganu melibatkan masjid di Kampung Tebauk, Bukit Tunggal hari ini. Kejadian itu disedari oleh Bilal masjid, Mat Man, 61 yang datang untuk membuka masjid pada jam 5 pagi tadi dan mendapati siling di ruang legar masjid itu runtuh. <strong>"Saya datang dan buka pintu dan lampu sebagai persediaan untuk solat Subuh. Pada awalnya saya tidak menyedari runtuhan itu.</strong> <strong>"Namun bila saya masuk ke ruang legar masjid, saya dapati keadaan bersepah dengan serpihan runtuhan siling," katanya.</strong> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/runtuh-2.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-193662" alt="runtuh-2" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/runtuh-2.jpg" width="570" height="376" /></a> Tiada kecederaan dilaporkan dalam kejadian runtuhan itu. Kejadian runtuhan itu sama dengan satu di masjid Kampung Binjai Kertas, di mana siling pintu masuk runtuh pada Mei lalu. Pada Oktober 2009, bumbung pintu masuk sebuah masjid di Kampung Batu Putih di Kertih, Kemaman runtuh dan mencederakan tiga pekerja Indonesia. Kejadian berlaku hanya beberapa bulan selepas bumbung stadium Sultan Mizan Zainal Abidin bernilai RM300 juta runtuh. <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/runtuh-3.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-193663" alt="runtuh-3" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/runtuh-3.jpg" width="570" height="376" /></a>

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved