ads

Khamis, 18 Julai 2013

13 di dungun - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


The Suite Life Of Sue: Homestay Saba Lodge & Makan2 <b>di Dungun</b>...

Posted: 16 Jun 2013 09:38 AM PDT

Citer dh lama baru nak update.. hujung may hari tu., ade kenduri kahwin kat dungun, so alang2 stay dua tiga hari kat dungun.. tapi kat dungun x tau nak gi mana sbenrnya.. tapi tmpat makan mmg bnyak...  asyik makan je kat sna... heheheh...  gaining weight lagi..huhuhu
time kat dungun kami sewa bilik je kat Homestay Saba Lodge ..  sbb kami 5 dewasa, 2 kanak2.. satu bilik pun dh muat.. sbb bilik agak besar.. lagipun tuk tidur je kan.. heheh. Homestay ni terletak di Pantai Teluk Lipat.. kat sni mmg byk homestay.. kalau nak tau maklumat lanjut leh gi ke facebook Saba Dungun Lodge.. 
satu malam kat sni caj RM80.00 satu bilik.. kalau nak tilam additional RM10 je..

rumah ni besar.. ade beberapa bilik kat sni.. bilik kami pintu mngadap keluar..
berhadapan homestay ni ade pantai..tapi x leh mandi rasenya.. tapi ramai yang memancing..
tmpat makanan yang patut korang pergi :)
Restoran Nasi Kukus Paka.. ni area Paka.. lepas dri Petronas Kerteh, ade gerbang masuk dungun, lebih kurang 500m-1km akan nampak rstoran ni tepi belah kiri.. mmg sdap nasi ayam kukus kat sni.. x puas satu..huhu.gulai  kawah dgn sambal dia yg sdap tu..huhu
ni saya dan CH dan mengidam setahun yg lalu dh.. ehhe..punyala lama baru berkesempatan nak gi... keistimewaan kat cni ketam yg gedabak.. korang leh order nak megi ataupun nasi goreng.. ketam paling besar harga RM29.00 tapi mmg puas hati laa.. sampai rase x larat nak habiskan.. nak ketip besar2..sib baik ada bagi skali penyepit tuk ketam..

btw thanks to cousin CH.. yg belanja kami.. murah rezeki awak sbb bklanja kami..
then dkat Teluk Lipat ade satu kedai yang jual keropok lekor ..mmg sdap kat cni..kalah KT punya kopok lekor..siap ade  jual otak2 goreng2, karipap.. tapi lupa  nama kedai, tapi kalau tanya penduduk sni maybe tahu kotr..dia siap ade jual keropok lekor frozen..teringat2 sampai skang...huhu
hurmm pastu kat teluk lipat..paling hujung ade tmpat ikan bakar baru bkak..bnyk kdai kat sni.. but sorry to say, makanan agak mengecewakan dan mahal bangat.. rase x puas hati makan..rase better masak sndiri.. share jgakla gambor..huhuh..

tapi papepun kalau dtg dungun mmg bayk makanan sedap2..pagi2 leh makan nasi dagang, nasi minyak..nyumm2.. okla nak share tuje.. :)
p/s : klu update blog sambil tgk tv, kelaut la penceritaan blog ni..huhuuh

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved