ads

Jumaat, 6 April 2012

13 di batu rakit - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di batu rakit - Google Blog Search


* <b>Batu Rakit</b>..celop tepung dia murah okeh.. | Pinky Momma

Posted: 04 Apr 2012 10:22 PM PDT

dua tiga hari ni sila lar menabahkan diri bila ku meroyan letak entry ternak lemak..
serius ku rindu tempat ini..kedamaian ini..segala seangkutan dengannya..wuuuu~
hanya tuhan yang mengetahui betapa ku rindu Terengganu..urgghhhh sangat dalam..
dah la tak de kesesakan..tak de barang mahal..tak de yang menyakitkan hati..
kecuali si TUA hukhukhuk..betapa ku tak suka kan dengan si Tua itu..aiseyman..

terlalu dalam rindu pada sawah..cik kerbau yang berkubang..ayam yang berkokok..
boleh tak bayangkan betapa indahnya saat itu semua? serius ia mendamaikan..
korang tak kan dapat bayang kesejukan pagi yang sangat tenang tanpa serabutness!
and again si Tua lah penghalang untuk ku rasa semua itu..aduuuhh Tua lagi..huhu..

perkara yang paling paling dirindui setengah badan adalah bab makan la der..
der..i tell you..Terengganu bab makan memey murah tahap tanjat boboi punyer..
celop tepung dan air buah yang superb best! tapi bukan di batu buruk eh..
ataupun teluk ketapang..tu semua dah mahal..sebab dah jadi jajahan fofuler la katakan..

tapi di Batu Rakit..agak dalam skit la tempat ni..punnnn ada orang tau jugak..
penuh memanjang orang kat sini..kalau musim cuti..jangan verangan nak datang..
terpacak la korang sorang sorang tunggu meja kosong..sesaaaakkk daaa..
kalau makan sini harus la order..ABC spesial satuuuu..ada eskrem seco'et..jadiler kak nab..

and satu lagi dia punyer mee goreng bodo..perghhhh sedap sesangat..kicap je pun..
wahahaha kenapa lar kalau buat kat umah..letak kicap pun tak sedap..aihh sedih!
basah basah..hitam hitam camtu jugak yang ku lantaks sampai licin..serius sedap..
cer tengok..cer tengok..nak jumpa ayam seketul pun nangis..tak pe lah janji sedaaappp!

cik sutun juga murah murah je kat sini..so jangan takut kalau teramik yang besar..
harga masih mampu milik ngeh ngeh ngeh..kedai dia first skali eh lepas selekoh..
jangan amik yang kecik kecik la untuk makan..nanti kang celah gigi korang pulak kannn..

abg long pojaan hati pun suka makan kat sini..sebab angin kuat menghembus hembus..
almaklum tepi pantai..itu asyik kan..terkibas kibas shawl ahkak hahaha..hover!
eh tapi tu memang faktor kami suka lepak sana disamping harga yang murah itu..

itu muka anak eh..cer korang tengok apak eh teruja lelebih dari anak..luar biasa ni..
tercomel lak muka encit papa terkunyit kegumbiraan di situ hahaha..laki ahkak!
owhhh papa..ingatkan bini je hover..laki lagiiii hoverrr..tak tercover sudeh..
sepit sepit mata menahan kekunyitan di situ hakhakhak..oopss mahap kanda..

tetiba ku rasa muka encit papa licin berkilat..tegang macam makan botox..wahhh..
ok la..kasi cannn tunjuk muka dengan pose yang semenggah skit..control eh pa..
masa untuk serius di situ..dah tak koser sebenarnya nak layan bini eh dengan camera..
makan lagi baik..ikan tetap menjadi pilihan buah hati beta..well made in ganu kan..

gambar adik? ermmm gambar adik tak yah la tepek..dah sah sah dia dengan SUDU..
kena buat kajian la..naper la anakku sorang ni suka nau ngan sudu..obses gitu..
kehebatan sudu itu terlalu luarbiasa..janji dia senyap..mama dah cukup bahagia ;p

serius rindu ganu..peteh ganu peteh..eh ada kena ngena ke? hukhukhuk kesian..


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved