ads

Ahad, 2 Oktober 2011

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


[Gambar] Ribut <b>di Kuala Terengganu</b> – 27/09/2011 | SKYPE CREW™

Posted: 28 Sep 2011 11:52 PM PDT

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Seperti yang kita telah ketahui, 2 hari yang lepas telah berlaku ribut di Kuala Terengganu lebih kurang jam 9 malam dan telah menyebabkan beberapa kerosakan di kawasan dataran Shahbandar & sekitarnya. Tempat lain tak silap aku ade jugak yang kena ribut..tapi apa nama tempat tu aku tak pasti sebab semalam just baca sekali lalu jer.

Ribut nie adalah ribut kedua yang berlaku selepas ianya berlaku pada Jun 2011 yang lalu. Mengikut berita-berita yang dilaporkan & updates status rakan2 melalui facebook, ribut nie berlaku dalam 10 minit..ade jugak yang cakap 30 minit. So, meb ni depends on tempat kot.

Aku ade beberapa keping gambar yang di share ngan korang. Gambar di ambil kat fan page Ustaz Azhar Idrus.

Sama-sama kita renungkan…

Ribut KT01Sekitar padang Syahbandar..

 Ribut KT02Sekitar padang Syahbandar..

Ribut KT03  Sekitar padang Syahbandar..

Ribut KT04Pekerja bandaran sedang membersihkan tempat kejadian..

Ribut KT05 Pokok tumbang merata tempat...

Ribut KT06Ntahla, TM punya ke TNB punya..

Ribut KT07  Tiang bendera yang diterbangkan ribut..

Ribut KT08Jeti bot penambang runtuh..

Ribut KT09Jeti bot penambang yang baru siap..

Ribut KT10   Sekitar dataran Shahbandar…

Ribut KT11 Pentas nyayian/tarian…

Ribut KT12 Papan tanda ini menimbulkan sedikit keraguan/tanda tanya…

 

p/s: ALLAH nak turunkan bala tak kira tempat, tak kira negeri, tak kira parti apa yang memerintah sesebuah tempat itu TAPI mungkin ada sesuatu ALLAH nak tunjukkan kat kita kenapa ALLAH turunkan ujian/bala macam nie kat kita.

Salam Ukhwah,

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved