ads

Isnin, 25 Julai 2011

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


onggon.com: Ronda-Ronda <b>di Kuala Terengganu</b>

Posted: 25 Jul 2011 05:15 PM PDT

DSC07686
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selepas Mersing, destinasi seterusnya ialah Kuala Terengganu kali ini 5 malam iaitu dari 18-23 Julai 2011. Cuaca di KT sangatlah panas. Ini kali ke berapa ntah aku ke KT aku pun tak ingat. Cuma first time menginap di Hotel Tanjong Vista. Hotel ni memang best! Primula dah, Batu Burok Beach Resort pun dah, Mingstar pun pernah dan Mid Town Hotel pun pernah. Grand Con je tak pernah duduk lagi hehe.. Tu pun sebab kerja punya pasal.. 
So, aku berkesempatan untuk meronda-ronda di bandar Kuala Terengganu dan ambik apa je gambar yang aku sempat nak ambik. Bila tengok bot tambang kat Jeti Shahbandar, teringat ngan Pak Tambang di tebingan sungai Kuching. Terengganu memang unik.. Makanan dia.. Kain songket tenun dia.. Batik dia.. Orang dia.. Opps! Hehe.. Semuanya memang kelass! Terengganu banyak tempat chantek-chantek. Aku gi lagi Masjid Kristal, gi ala-ala iCity kat waterfront dia tapi sayang tak dan nak ambik gambar. :P
Aku akui orang Terengganu ni lawa-lawa ler.. Bak kata kawan aku, hidung tajam boleh patuk-patuk orang hehehe.. Kulit putih sokmo.. Manis-manis je orang Ganu ni. Nak wat macamane kan.. Aku punya great-great-great grandfather pun asal Terengganu.. Opppss!! Pecah lobang haha.. Yupp.. memang asal dari Terengganu.. Then dia kawen ngan orang Sarawak sampailah keturunan aku yang ke berapa entah ni hehehe... Okeh sebelum aku lebih melalut wahai blog, biar kita berhenti dulu di sini. Esok nak up gambar kat Pantai Batu Burok pulak hehe.. Adios amigos.. Carpe manana!
Hentian Shahbandar
DSC07378
DSC07392
Durians!
Shahbandar
Pasar Payang
Jeti Shahbandar
DSC07674
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved