Ahad, 9 September 2012

13 di rantau abang - Google Blog Search

13 di rantau abang - Google Blog Search


Ramadan & Raya, Penduduk Dun <b>Rantau Abang</b> Tidak - Tranungkite

Posted: 20 Aug 2012 04:18 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Berbincang tentang peluang di DUN Rantau Abang... Bercerita mengenai kisah silam... Ramah mesra amalan mulia...berlainan ideologi. Bertanya khabar.... Ibu tunggal bersama anak dan cucunya yang yatim piatu.

MyLife Zalia: Jagung Bakar vs Air Nira <b>di Rantau Abang</b>, Terengganu

Posted: 13 Jun 2012 06:27 AM PDT

Mungkin ini senario biasa je kan. Tapi spjg perjalanan kami yg lebih byk berrnti drpd berjalan ari tu, menu setiap petang ialah jagung bakar. Sangat lazat kot. Makan x hengat sampai lupa amek gambo jagungnya. Sib baek ade gambo gerai tepi jalan ni. Walawehhhh... Pegi jln2 musim cuti skolah kat Malaysia ni, jln pun agak sesak. Tambah lagi kami sepakat nak lalu jln pantai. Pe lagi yg boleh kami buat. Berenti la mana yg boleh. Cemuih wehhh drive sengguk2 gitu. Ape yg menarik tentang air nira ni? Jgn tanya ye sbb kami langsung x beli & x minum. Both of us kureng suka manis ye. Tapi bila tgk semua kedai tulis nira, teringat kat our former classmate dedolu yg ujung nama dia Nira. Hehe... Cekidautttt!!!

~published by iPhone~

Cuti-cuti Terengganu : <b>Rantau Abang</b> | ~Blog Yus - Our Life~

Posted: 25 Jun 2012 01:41 AM PDT

Petang ni datang mood nak sambung cerita cuti-cuti Terengganu kami. Dari Awana Kijal, kami bertolak ke Kuala Terengganu pula.


Tapi, manalah ada orang tengok penyu tengah-tengahari buta kan. Biasa malam jelah kan. Kami tak dapat tengok penyu pun. Sedih!



Kemudian kami makan tengahari di RA ni dulu. Pekena nasi kerabu di gerai berhampiran dengan Batik Craft tu. Biasa-biasa aje nasi kerabu dia. Setelah itu baru kami meneruskan perjalanan ke KT.



Apa pun tetap enjoy perjalanan kami. Ok. Nanti bersambung lagi. Cerita singgah solat di Masjid Terapung pula.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads