Ahad, 24 Jun 2012

13 di seberang takir - Google Blog Search

13 di seberang takir - Google Blog Search


teganuku: Denggi - Kampung Baru <b>Seberang Takir</b> Lokaliti Panas <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2012 07:46 AM PDT

Sebanyak 66 lokaliti dikesan mengalami wabak denggi di seluruh negara melibatkan 17 daerah dengan satu lokaliti "panas" dilaporkan berlaku pada minggu ini iaitu di Kampung Baru Seberang Takir, Kuala Terengganu.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Seri Dr Hasan Abdul Rahman berkata lima negeri menunjukkan peningkatan kes berbanding minggu sebelumnya iaitu Perlis lima kes (250 peratus), Negeri Sembilan lima kes (125 peratus), Perak 13 kes (56 peratus), Kelantan lima kes (38 peratus) dan Kedah empat kes (23 peratus).


Sebanyak 357 kes demam denggi dengan satu kematian dilaporkan pada minggu ke-24 iaitu bagi tempoh 10 hingga 16 Jun, yang menunjukkan peningkatan sebanyak tiga kes berbanding 354 kes pada minggu sebelumnya.

Beliau berkata, jumlah terkumpul kes denggi dari Januari hingga 16 Jun tahun ini ialah 11,063 kes iaitu peningkatan sebanyak 17 peratus atau 1,610 kes berbanding 9,453 kes yang dilaporkan bagi tempoh yang sama tahun lepas.

"Pada tempoh yang sama, sebanyak 22 kematian akibat demam denggi dilaporkan, iaitu Selangor 11 kematian, Kuala Lumpur dan Putrajaya (3), Perak dengan dua kematian manakala Kedah, Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Johor, Pahang dan Sabah masing-masing satu kematian," katanya dalam kenyataan di Putrajaya kelmarin.

Dr. Hasan berkata, satu kematian dilaporkan dari Selangor melibatkan seorang pengawal keselamatan berusia 31 tahun yang telah mendapatkan rawatan sebanyak dua kali berturut-turut di dua klinik swasta berbeza setelah mengalami demam, sakit kepala, sakit perut, muntah dan gusi berdarah.

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Seramai 1466 Peneroka <b>Di</b> Empat Felda <b>Hulu Terengganu</b> Terima <b>...</b>

Posted: 15 May 2012 02:08 PM PDT

HULU TERENGGANU, 15 Mei (Bernama) — Seramai 1,466 peneroka di empat tanah rancangan Felda di sini menerima 'durian runtuh' berjumlah RM7.33 juta, sempena penyenaraian Felda Global Ventures Holding Bhd (FGVHB) di Bursa Malaysia.

Daripada jumlah itu, sebanyak RM2.925 juta diserahkan kepada 585 peneroka Felda Bukit Bading, RM1.835 juta (367 peneroka Felda Jerangau Barat), RM1.645 juta (329 peneroka Felda Mengkawang) dan RM925,000 (185 peneroka Felda Tersat).

Majlis penyerahan replika cek disempurnakan Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said di Felda Jerangau Barat di sini semalam.

Bagi 101 peneroka di Felda Jerangau Barat, majlis itu memberi keriangan berganda kepada mereka kerana turut menerima geran hak milik tanah tapak kediaman dan tanah ladang seluas lebih empat hektar.

Peneroka yang ditemui, Chik Mamat, 64, dan isterinya Ramlah Mohamad, 58, berkata penantian mereka selama 30 tahun ternyata berbaloi apabila menerima geran hak milik tanah itu daripada Menteri Besar sendiri.

– BERNAMA

13 di jerangau - Google Blog Search

13 di jerangau - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 01:18 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 01:39 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 01:29 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Kami warga Felda Jerangau mengucapkan terima kasih di atas kesudian menjadikan kampung kami sebagai destinasi program yang bermakna ini. Besar harapan kami agar program yang murni seperti ini akan terus dapat dijalankan untuk ...

Full content generated by Get Full RSS.

13 di pulau kapas - Google Blog Search

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Klinik Ummi: Travelog Percutian 3 : <b>Di Pulau Kapas</b> Bersama <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2012 08:14 PM PDT

Assalamualaikum.

1 Jun 2012 - Buat kali pertamanya, Ummi sekeluarga bercuti di Pulau Kapas! Umur Ummi dah masuk 42 tahun tapi tak pernah menjejakkan kaki ke mana-mana pulau di Terengganu ini. Bunyinya aja orang Terengganu...hehehe. Abi orang Johorpun sekurang-kurangnya dah sampai ke Pulau Redang walaupun perginya atas tugasan khidmat masyarakat.

Anak-anak excited tak terkira. Sayangnya Along dan Angah tiada bersama. Terasa sedikit kejanggalan bercuti tanpa anak-anak lelaki Ummi. Walaubagaimanapun dek kerana ini adalah program khusus Hari Keluarga anjuran Papisma Terengganu, Ummi memang tak akan melepaskan peluang untuk turut bersama. Kalau tak kerana pergi beramai-ramai ni, rasanya dah susah Ummi nak sampai ke pulau. Bukan apa, ada orang tu seriau bila diajak naik bot...hahaha.Keesokan Paginya... Selesai bersarapan, akhirnya tibalah masanya untuk kami bertolak ke lokasi snorkeling! Inilah dia saat yang paling ditunggu-tunggu oleh anak-anak. Mak ayahpun apa kurangnya...hehe.
Selamat tinggal Pulau Kapas. InsyaAllah semoga percutian di Pulau Kapas kali ini bukanlah yang pertama dan terakhir buat kami. Dah janji juga dengan Along dan Angah, kalau mereka balik dari Mesir nanti InsyaAllah kita akan ke pulau lagi!

13 di jabor - Google Blog Search

13 di jabor - Google Blog Search


Senja: Himpunan Hijau "Occupy Balok-Gebeng" Berjaya Biar Pun <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2012 09:05 AM PDT

KUANTAN, 24 Jun - Program Occupy Balok-Gebeng anjuran NGO anti Lynas dekat sini berjaya diadakan walau pun terhalang untuk mengadakan perhimpunan aman dihadapan pintu masuk ke kilang Lynas Corporation dekat sini. Acara bermula di Pelangi Beach Resort Balok sekitar jam 10.00 pagi itu diketuai oleh Pengerusi Himpunan Hijau, Wong Tack. Turut bersama ialah Timbalan Presiden PAS, Tn.Hj Muhammad Sabu (Mat Sabu) dan Zulkefly Mohamad Omar, AJK PAS Pusat merangkap Pengerusi Lajnah Alam Sekitar PAS Pusat. Para peserta bertolak dari Balok secara konvoi dan mereka telah memasuki kawasan perindustrian Gebeng melalui jalan yang tiada sekatan polis. Difahamkan ketika itu pihak polis mengadakan sekatan jalan raya di pintu masuk ke kawasan perindustrian terbabit dari arah jalan Kuantan-Kemaman. Malah, polis juga dipercayai mengadakan sekatan yang sama di jalan masuk dari lebuhraya Jabor-Sg.Ular, untuk menghalang laluan. Terdapat beberapa buah bas yang ditahan dan penumpang yang berbaju T-Shirt "Perhimpunan Hijau" telah diarahkan turun. Walau bagaimana sebahagian peserta berjaya sampai ke pintu masuk kilang Lynas dan sebahagian lagi tersekat di jalan masuk ke Gebeng berhampiran Institut Latihan Perindustrian (ILP).Sementara itu, dijalan masuk ke kilang Lynas kelihatan pihak polis termasuk Unit Simpanan Persekutuan (FRU) telah dikerahkan berkawal sejak dari awal pagi lagi. Mereka membuat tiga pagar manusia bagi menghalang para peserta menerjah ke kawasan jalan masuk ke kilang terbabit. Tidak cukup dengan itu, sebuah helikopter polis juga dilihat berlegar-legar di udara ketika para peserta mula sampai ke lokasi terbabit. Peserta sempat berhimpun seketika di disitu secara aman sebelum di arahkan berpindah oleh pemimpin. Mereka diarahkan berkumpul di kawasan berhampiran pintu masuk ke kawasan Gebeng (dekat papan tanda besar), kerana taklimat ketika itu sedang dibuat oleh pemimpin yang hadir.


Di jalan masuk ke Kawasan Perindustrian Gebeng, para peserta sudah mula berkumpul di situ. Mereka membawa sepanduk dan kain rentang anti Lynas. Sementara itu para pemimpin pula menyampaikan ucapan di atas lori yang disediakan untuk beri semangat kepada peserta. Antara mereka yang berucap ialah Pengerusi Bersih 2.0, Datuk A.Samad Said, Mat Sabu (Timbalan Presiden PAS), Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man (Ketua Penerangan PAS), Leong Ngah Ngah (ADUN Triang) serta lain-lain lagi.[Secara keseluruhannya, program Occupy Balok-Gebeng yang bermula semalam (23 Jun) dan hari ini telah berjaya menyedarkan rakyat Malaysia seantero dunia bahawa keputusan Kerajaan Malaysia membawa masuk kilang Lynas ke negara ini adalah tidak betul sama sekali. Demi kesejahteraan rakyat terbanyak, Lynas perlu di nyah keluar dari negara ini dalam apa jua cara sekali pun. Paling membanggakan ialah sikap anggota polis yang diketuai oleh OCPD Kuantan, ACP Tuan Jasmani Mohd Yusof dalam melayan para peserta amatlah membanggakan. Tiada unsur kekerasan dan nampak beliau lebih diplomasi ketika berbincang dengan pimpinan Himpunan Hijau. Biar pun peserta tidak dibenarkan berarak hingga ke pintu masuk ke kilang Lynas, namun kebenaran berhimpun dan berucap di jalan utama Kemaman-Kuantan di pintu masuk ke Kawasan Perindustrian Gebeng itu dilihat satu penghargaan yang tidak dinilai. Akhirnya para peserta bersurai seperti di arahkan tanpa sebarang provokasi oleh mana-mana pihak. Syabas serta tahniah kepada peserta !].

di negeri terengganu - Google Blog Search

di negeri terengganu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Perbadanan Memajukan Iktisad <b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 06 May 2012 12:27 PM PDT

Tarikh Tutup Permohonan: 24 Mei 2012

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) telah ditubuhkan pada 1 April,1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Terengganu (Bil.3/1965). Tujuan utama penubuhan adalah untuk menjadi agensi utama negeri bagi melaksana dan mempercepatkan pembangunan dan kemajuan sosio-ekonomi di Negeri Terengganu.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :-

1. Penolong Akauntan Gred W32 – (1 Kekosongan)
2. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29 – (1 Kekosongan)
3. Penolong Jurutera Gred J29 – (2 Kekosongan)
4. Penolong Pegawai Senibina Gred J29 – (1 Kekosongan)
5. Penolong Akauntan Gred W27 – ( 1 Kekosongan )
6. Penolong Pegawai tadbir Gred N27 – (1 Kekosongan )
7. Juruteknik Gred J17 – (3 Kekosongan )
8. Pembantu Tadbir (P/O) Gred N17 – (1 Kekosongan )
9. Pembantu Tadbir (Kew) Gred W17 – (1 Kekosongan)
10. Pekerja Rendah Awam Gred R1 – (1 Kekosongan)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • jawatan kosong perbadanan memajukan iktisad negeri terengganu (pmint)

13 di chukai - Google Blog Search

13 di chukai - Google Blog Search


Aishah Akan Ucapkan Selamat Tingal kepada Umno <b>di Chukai</b>

Posted: 19 May 2012 07:14 PM PDT

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita57/nik%20aziz%20030.JPG

(Buletin Online) - Wan Aishah binti Wan Ariffin atau lebih dikenali sebagai Aishah, merupakan penyanyi yang terkenal dengan lagu 'mana janji manismu', berasal dari Negeri Sembilan dan pernah menganggotai kumpulan Fan Club dari New Zealand. Menurut Penolong Setiausaha PAS Terengganu Haji Hanafiah Mat, Aishah akan bersama-sama ribuan warga Chukai dan Kemaman mengucapkan selamat  tinggal kepada Umno dalam Himpunan Selamat Tinggal Umno yang akan diadakan pada 23 hingga 25 Mei ini.


Katanya, Aishah akan bersama sembilan pemidato lain akan menghangatkan Himpunan tersebut yang merupakan kemuncak selepas siri himpunan, Himpunan PAS Ganti Umno dan Himpunan Tolak Umno.

"Aisyah akan hadir dan menyampaikan ucapan selamat tinggal kepada Umno dalam Himpunan Tolak Umno yang akan diadaan selama tiga hari tiga malam di Dataran Tok Guru,

"selain Aisyah, lapan lagi pemidato lain akan menghangatkan Himpunan,"ujarnya ketika ditemui selepas Majlis Ceramah isu Semasa di Kampung Gong Limau, dekat sini Jumaat 18 Mei.

Menurutnya para pemidato adalah terdiri dari pemimpin kanan Pakatan Rakyat termasuk Naib Presiden PAS Salahuddin Ayob, Pengarah Pilihanraya Dr Mohd Hatta Ramli, Ketua Pemuda DAP Yb Anthony Loke Siew Fok dan Pengarah Strategik PKR Rafizi Ramli.

Haji Hanafiah yang juga Pegarah Majlis Tindakan DUN Chukai berkata, Aisyah adalah yang paling tepat bagi mengucapkan selamat tinggal kepada Umno kerana beliau baru menyerahkan borang keahlian menjadi ahli PAS pada 14 Mei lalu.

[Gambar kiri - Aisyah menyerahkan borang keahliannya kepada Mursyidul Am PAS Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam satu majlis di KUIZM 14 Mei lalu]

Sebelum itu, dalam ceramahnya, Haji Hanafiah mengutuk tindakan seorang Ustaz 'pembodek' Perdana Menteri yang sanggup membuat kenyataan hanya Najib sahaja yang mengetahui dan Allah juga tidak tahu tarikh pilihanraya umum ke-13.

Beliau juga berkata Umno sudah gila apabila kelab veteran tentera yang menyokong Umno melakukan senaman 'tungging' punggung dihadapan rumah Pengerusi Bersih, S Ambiga.

"Apabila veteran tentera hampir 15 orang berada dihadapan rumah Ambiga 'tungging jubor tahik' (melakukan) satu senaman tungging jubor tahik, gila tak gila Umno saudara saudari sekelian, tak boleh nak bua pada dah (dengan Umno ini) buat senaman 'kepala bapak',

"kita hidup lama dah (sebelum ini) tak berbunyi (tak penah ada) senama tungging punggung,"tegasnya.

Manakala sebelah petang, Jumaat 18 Mei, Majis Tindakan DUN Chukai turut menganjurkan program motivasi secara santai di tepi pantai bersama Timbalan pesuruhjaya PAS Paha Ustaz Mohd yusof Embong dan bekas selebriti Catriona Ross. 


13 di kuala besut - Google Blog Search

13 di kuala besut - Google Blog Search


waktu senja <b>di kuala besut</b> t&#39;ganu - Hayati Kazanah Alam Sambil <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2012 03:44 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]waktu senja di kuala besut t'ganu. Dicatat oleh ali pancing di 3:44 PG · E-melkan IniBlogThis!Kongsi ke TwitterKongsi ke Facebook. Label: Suasana Senja. 0 ulasan: Catat Ulasan. Catatan Lama Laman utama. Langgan: Catat ...

ads