Khamis, 8 September 2011

13 di paka - Google Blog Search

13 di paka - Google Blog Search


Kemalangan <b>di Paka</b>, Terengganu

Posted: 07 Jun 2011 06:17 PM PDT

Semalam, keluar dari jalan Jerangau-Jabor dari Kuantan masuk simpang menuju ke Paka. Nampaknya jalan dah cantik sangat, seronok bawa laju, kereta pun tak banyak sangat. Saya bawak dalam 130kmj juga situ. Sampai di satu selekoh panjang, tapi macam lurus juga jalan tu, terlihat satu kemalangan. Nampaknya masih baru lagi dan ramai juga orang berhenti.

Suasana hujan renyai-renyai dalam 4.00 petang. Rupanya kereta Toyota Vios berlanggar dengan lori kecil di lorong sebelah kanan. Entah macam mana boleh berlakau, entahlah. Tapi yang saya nampak, lori tu masuk ke lorong sebelah kanan, lorong kereta tu.

Pemandu lori cedera ringan saja manakala pemandu Toyota tu, seorang lelaki berbangsa Cina terperangkap dalam kereta. Orang ramai cuba nak selamat dan  keluarkan pemandu tu sebelum pasukan penyelamat sampai tapi gagal. Sebuah lori lain tolong tarik lori yang rapat dengan kereta tu menggunakan tali dan berjaya.

 Pemandu tu nampak masih selamat dengan hidung dan mulut dia berdarah. Saya nampak, beg udara kiri dan kanan kereta tu berfungsi dengan baik. Stereng rapat ke dada pemandu tu dan kakinya tersepit. Yang menariknya, pemandu tu sempat menggunakan telefon dan menelefon kawannya semasa tersepit tu.

 Tak lama lepas tu, tiba polis, bomba dan ambulan. Kerja-kerja menyelamat dilakukan. Pemandu kereta itu berjaya dikeluarkan dengan selamat dan dibawa ke hospital. Tahniah kepada semua terutama polis, Bomba dan Ambulan juga orang awam yang membantu. Rupanya bukan senang kerja menyelamat macam ni dalam keadaan mencemaskan sebegini.

13 di pulau redang - Google Blog Search

13 di pulau redang - Google Blog Search


<b>Pulau Redang</b> akan ditutup selama empat bulan mulai pertengahan <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2011 03:10 AM PDT

No of View :283

 Segala aktiviti pelancongan ke Pulau Redang, sebuah pulau peranginan yang terindah di negeri ini akan ditutup selama empat bulan mulai pertengahan Oktober ini.

Setiausaha Persatuan Pengurusan & Operator Kepulauan Redang Terengganu Lorenz Law berkata ini berikutan musim tengkujuh di Pantai Timur pada waktu itu.

"Segala aktiviti pelancongan akan ditangguh sementara dan semua chalet dan resort juga akan menggunakan tempoh itu untuk menjalankan pengubahsuaian," katanya kepada Bernama pada Rabu.

Lorenz berkata kesemua 16 resort di Pulau Redang akan menyambung semula operasi mereka selepas 1 Mac 2012. -BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Tanah <b>di Hulu Terengganu</b> Untuk Dijual - CariGold Forum

Posted: 04 Sep 2011 09:40 PM PDT

Forum Jump

13 di jabor - Google Blog Search

13 di jabor - Google Blog Search


Kuantan Mountainbike Challenge 2011 | Homestay Kuantan <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2011 03:37 PM PDT

Dianjurkan oleh PDRM pada 25 September 2011 di Alor Akar Kuantan. Laluan trek sekitar Kuantan:

JARAK : 40KM
(KOMPLEKS LOGISTIK ALOR AKAR – SEMAMBU – JABOR – DAMANSARA – JABOR SEMAMBU – KOMPLEKS LOGISTIK ALOR AKAR)

Menurut laman web penganjur, jumlah peserta setakat ni adalah seramai 600 orang dan penyertaan telah ditutup. Kami mengalu-alukan kedatangan peserta ke pertandingan ini.

Hadiah yang disediakan kepada peserta:

(Veteran, Lelaki Terbuka & Wanita Terbuka)

Pertama : RM800

Kedua: RM500

Ketiga: RM300

ads