Sabtu, 17 November 2012

13 di besut - Google Blog Search

13 di besut - Google Blog Search


Video : Jelajah Merdeka Rakyat Anwar <b>Di Besut</b> - Tinta Hijau Dari <b>...</b>

Posted: 17 Nov 2012 01:44 AM PST

Jelajah Merdeka Rakyat Anwardi Besut, Terengganu 17/11/2012

13 di batu rakit - Google Blog Search

13 di batu rakit - Google Blog Search


PAS DUN <b>BATU RAKIT</b>: SEKITAR KHATAN PERDANA <b>BATU RAKIT</b>

Posted: 17 Nov 2012 05:46 AM PST


17 NOVEMBER 2012 - Badan Kebajikan Batu Rakit terus berbakti kepada rakyat di Dun Batu Rakit. Majlis Khatan Perdana 2012 ini telah disertai 60 orang peserta. Kehadiran peserta kali amat membanggakan walaupun pada masa yang sama umno juga mengadakan majlis khatan. Mengikut Tn.Hj. Shamsuddin Wahab selaku Pengerusi Badan Kebajikan Batu Rakit majlis khatan ini merupakan salah satu cara yang sedang dipraktikkan oleh PAS untuk melaksanakan Negara Berkebajikan. Paling utama PAS bukan sahaja sebuah parti politik tetapi juga merupakan satu badan kebajikan yang berkhidmat untuk keselesaan rakyat. Tn.Hj Ghani Ambak (bekas MP Parlimen Setiu) dalam ucapan perasmian amat yakin PAS adalah sebuah parti atau jemaah ISLAM yang benar-benar menepati kehendak ISLAM. Beliau mengucapkan tahniah kepada MTD Batu Rakit kerana berjaya membentuk satu gerakan kebajikan yang menepati ajaran ISLAM. Beliau amat berharap agar terus dapat bersama-sama rakyat di Batu Rakit untuk membantu selagi berdaya.

13 di kemaman - Google Blog Search

13 di kemaman - Google Blog Search


SIARAN LANGSUNG! Merdeka Rakyat Dari <b>Kemaman</b>!

Posted: 17 Nov 2012 08:25 AM PST


Malam ini bertempat di Kampung Geliga, Kemaman, Terengganu, siri Jelajah Merdeka Rakyat diteruskan.

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim sedang menyampaikan pidatonya.

Dianggarkan lebih 6,000 orang sedang berada di kawasan jelajah!


Selamat menonton!

source : Jalan Pulang

MB Cabar Hadi Tanding <b>Di Kemaman</b> | Terengganu Today

Posted: 11 Nov 2012 08:00 PM PST

Ahmad Said merenjis air mawar pada Program Berkhatan Beramai-ramai Peringkat Dun Kijal 2012 di Padang Kubu, Kijal, semalam.

CABAR-mencabar menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) berterusan – kali ini Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Said pula mencabar Presiden Pas, Dato' Seri Abdul Hadi Awang agar bertanding di kerusi Parlimen Kemaman.

Ahmad yang juga Pengerusi Umno Terengganu berkata, Ahli Parlimen Marang itu sepatutnya bertanding di Kemaman terlebih dahulu sebelum berhasrat bersaing di Pekan, yang disandang Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak.

"Kesediaan Abdul Hadi itu (untuk) bertanding di Pekan hanya gimik politik sahaja, bohong belaka. Apa tujuan dia? Nak dapat publisiti? Nak gali kubur sendiri?

"Kalau berani, marilah bertanding di Kemaman. Buat apa pergi bertanding di Pahang. Tunjukkan kehebatan di Terengganu dahulu," katanya yang juga Ketua Umno Bahagian Kemaman selepas merasmikan Program Berkhatan Beramai-ramai Peringkat Dun Kijal 2012 di Padang Kubu, dekat Kemaman, semalam.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai laporan media yang menyatakan Abdul Hadi akur dengan kemahuan parti jika diarahkan bertanding di Parlimen Pekan pada PRU13.

Ahmad berkata, pihaknya mengalu-alukan kedatangan Abdul Hadi untuk bertanding di kerusi Parlimen Kemaman bagi menguji kehebatan parti itu dalam mendapatkan sokongan rakyat.

Tegas beliau, kenyataan Abdul Hadi itu juga adalah gimik kononnya pemimpin itu akur arahan parti sekali gus untuk menghangatkan suasana sebelum PRU13. – SINAR HARIAN

13 di kemasik - Google Blog Search

13 di kemasik - Google Blog Search


teganuku: Perdana Menteri Lawat Bekas ADUN <b>Kemasik</b>

Posted: 06 Oct 2012 11:44 AM PDT

13 di pulau wan man - Google Blog Search

13 di pulau wan man - Google Blog Search


Masjid Kristal Terangganu Malaysia | Beliafun Blogging 2010 - 2012

Posted: 12 Nov 2012 11:56 AM PST

cyristal-mosque-kuala-ter.jpg 

Ia dikatakan adalah antara masjid yang tercantik di Malaysia kerana keunikannya dibina daripada kaca dan keluli bermutu tinggi malah masjid ini lengkap dengan segala prasarana yang berteknologi tinggi dan liputan WIFI untuk memudahkan pengunjung untuk mengakses internet.
Kebanyakkan pengunjung yang datang ke sini pastinya mengagumi keindahan masjid kristal ini. Bila masjid ini terkena sinaran pancaran matahari, masjid ini berubah warna kekuningan yang berkilau-kilauan. Lebih indah juga bila dilihat pada waktu malam.Cahaya terang-benderang menghiasi masjid ini dan berwarna biru ..Masjid yang siap dibangunkan pada tahun 2008 ini terletak di Pulau Wan Man.
Kedudukannya juga terletak berhampiran dengan Muzium negeri Terengganu dan di tengah-tengah Bandaraya Kuala Terengganu iaitu kira-kira 10 minit perjalanan dari bandaraya Kuala Terengganu. Oleh itu, ia adalah satu destinasi wajib bila anda melancong ke Terengganu. Bukan sekadar untuk melihat keindahannya dan melakar kenangan disini tetapi juga digalakkan menunaikan solat di masjid ini bagi umat islam.

13 di jerteh - Google Blog Search

13 di jerteh - Google Blog Search


teganuku: Konvesyen Pembangunan Besut <b>di Jerteh</b> Hari Ini

Posted: 16 Nov 2012 03:51 PM PST

Pembangunan di daerah Besut yang dikatakan masih ketinggalan berbanding daerah-daerah lain di Terengganu akan dibincangkan secara terperinci hari ini pada Konvesyen Pembangunan Daerah Besut di Dewan Gong Kemuntong di Jerteh.

Pegawai Daerah Besut A Rahim Jusoh berkata, enam tokoh pembangunan yang juga merupakan anak jati Besut akan membentangkan kertas kerja pada konvensyen sehari itu.

Antara tokoh berkenaan ialah bekas Menteri Pembangunan Usahawan dan Pengerusi Felda Tan Sri Mohd Yusof Nor (kiri) , Naib Canselor Universiti Sultan Zainal Abidin (Usniza) Datuk Dr Alias Daud (kanan) dan Timbalan Pengarah Urusan Kumpulan Media Karangkraf Sdn Bhd Mohd Nasir Hamzah.

Katanya konvensyen anjuran Pejabat Daerah Besut dan Umno Bahagian Besut itu akan memfokuskan perbincangan kepada persoalan tentang tanggapan benarkah daerah Besut ketinggalan daripada segi pembangunan berbanding daerah lain di negeri ini.

Beliau berkata konvensyen itu dijangka dihadiri 1,000 jemputan dan Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (Mara) yang juga Ketua Umno Bahagian Besut Datuk Seri Idris Jusoh akan menyampaikan ucaptama.

di negeri terengganu - Google Blog Search

di negeri terengganu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Lembaga Muzium <b>Negeri Terengganu</b> - Nov 2012

Posted: 15 Nov 2012 11:42 AM PST

JAWATAN:
1. PEMBANTU MUZIUM
2. PEMBANTU TADBIR
3. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN)
4. PEMANDU KENDERAAN BERMOTOR

IKLAN JAWATAN:
http://museum.terengganu.gov.my/maxc2020/agensi/article.php?cid=43&aid=7929&frommenu=1&fromfile=

Tarikh Tutup : 21 November 2012

ads