Isnin, 6 Jun 2011

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Teganuku..segalanya di sini..: Hanya 5 Hotel <b>di Kuala Terengganu</b> <b>...</b>

Posted: 16 May 2011 09:44 AM PDT

Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) melalui Unit Pengurusan Halal Bahagian Penyelidikan hanya mengeluarkan Sijil Pengesahan Halal (SPH) kepada lima buah hotel di daerah Kuala Terengganu dan tiada permohonan yang diterima dari daerah lain.

Pengerusi Jawatankuasa Agama dan Penerangan negeri, Khazan Che Mat berkata, SPH juga turut dikeluarkan kepada tujuh buah resort di seluruh negeri.

Katanya, antara resort berkenaan tiga dari Kuala Terengganu dan masing-masing satu di daerah Kemaman, Besut, Dungun dan Setiu manakala Hulu Terengganu dan Marang tidak ada permohonan yang diterima.

"Bagi restoran pula hanya dua sahaja yang memilik SPH iaitu di Kuala Terengganu dan Kemaman," katanya kepada Teganukita.

Katanya, umat Islam diingat supaya berhati-hati memilih kedai makan dan tidak mengunjungi restoran yang tidak memiliki SPH kerana kebersihannya adalah diragui.

"Dalam keadaan hari ini banyak restoran dan kedai makan yang menyediakan pelbagai menu pilihan keluarga, namun sebagai orang Islam kita perlu berhati-hati membuat pilihan," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di kemaman - Google Blog Search

13 di kemaman - Google Blog Search


Kertas A4 Supreme 70 gsm <b>di Kemaman</b> « PUSTAKA MUNIRAH ~ Kemaman <b>...</b>

Posted: 08 May 2011 12:43 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kertas A4 Supreme 70 gsm di Kemaman. May 8, 2011. pustakamunirah Uncategorized Leave a comment. Kertas A4 Supreme 70 gsm. 500 helai/rim. RM 8 per rim. Kertas berkualiti dari Thailand. Like. Be the first to like this post. ...

13 di pulau bidong - Google Blog Search

13 di pulau bidong - Google Blog Search


DEZAMAN COTTAGE: <b>Pulau Bidong</b> " A Boat People Legacy"

Posted: 20 May 2011 06:54 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pelarian vietnam mula mendarat di Pulau Perhentian,Terengganu apabila sekumpulan pelarian yang berjaya tiba dari vietnam. Pulau Bidong juga menjadi sebuah tempat pelarian vietnam pada masa itu ...

13 di chukai - Google Blog Search

13 di chukai - Google Blog Search


Haji Hanafiah Untuk DUN <b>Chukai</b>: Gotong Royong PAS <b>Cukai Di</b> <b>...</b>

Posted: 03 Apr 2011 03:05 AM PDT

Cukai, 03/04/2011 - Program Ops Al- Falah di UPU Kubang Kurus yang bermula pada 31 mac 2011 hingga 02 april 2011. Dalam program ini PAS Cukai telah menyampaikan sumbangan berupa barangan dapur kepada 45 orang fakir miskin di dua cawangan yaitu cawangan Kubang Kurus & cawangan Pengkalan Pandan. PAs Cukai juga memberi sedikit wang saku kepada 31 orang anak yatim di sekitar cawangan tersebut. Sempena program tersebut kita telah buat gotong royong baiki rumah dapur & membuat tandas, di rumah seorang penduduk Pengkalan Pandan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di kijal - Google Blog Search

13 di kijal - Google Blog Search


Dua guru mati lemas <b>di</b> Pantai <b>Kijal</b> ~ SUNGAI RAPAT ONLINE

Posted: 17 May 2011 02:12 AM PDT

KEMAMAN: Dua guru lelaki dari Sekolah Kebangsaan Kijal, di sini lemas ketika mandi di Pantai Kijal di sini dalam kejadian kira-kira 10.30 pagi tadi.

Mangsa dikenali sebagai Mohd Anuar Harun, 28, yang berasal dari Marang, Terengganu dan rakannya Md Iskandar Mat Arif, 26, dari Muar, Johor cuba diselamatkan orang awam yang berada di pantai itu namun kedua-duanya meninggal dunia.
Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Abdullah Sani Salat berkata, dua guru itu dipercayai ke pantai berkenaan untuk mandi bagaimanapun salah seorang daripada mereka lemas 15 minit kemudian.
"Rakannya cuba membantu untuk menyelamatkan mangsa tetapi arus deras menghanyutkan kedua-dua guru muda ini.

"Orang awam yang berada di tempat kejadian cuba menyelamatkan mangsa dan berjaya menarik mangsa ke tepi pantai dan memberi bantuan kecemasan kepada kedua-duanya," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdullah berkata bagaimanapun Anuar yang mengajar subjek Pendidikan Jasmani dan Kesihatan manakala Md Iskandar yang mengajar subjek Agama Islam di sekolah itu gagal diselamatkan.

Mayat kedua-dua guru itu dihantar ke Hospital Kemaman untuk bedah siasat.
Saksi kejadian, Mohd Azlizan Othman, 23, berkata, beliau sedang berkelah di pantai itu bersama keluarga apabila diberitahu mengenai kejadian lemas oleh seorang lelaki yang sedang mengutip sampah di pantai itu.

"Saya bergegas ke situ dan cuba membantu orang awam menyelamatkan mangsa untuk dibawa ke tepi pantai dan cuba memberikan pernafasan mulut ke mulut kepada salah seorang mangsa itu," katanya.

Bagaimanapun, beliau berkata, kedua-dua guru itu meninggal dunia.

Posted in:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

ads