Isnin, 9 September 2013

13 di paka - Google Blog Search

13 di paka - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

13 di setiu - Google Blog Search

13 di setiu - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

13 di besut - Google Blog Search

13 di besut - Google Blog Search


Kejutan Luarbiasa <b>di</b> Kuala <b>Besut</b> | Kickdefella

Posted: 10 Jul 2013 09:42 PM PDT

Teka teki nama calon kedua dua parti bertanding terjawab sudah, dimana PAS mempertaruhkan Endot@Azlan Yusof atau lebih dikenali sebagai Che long dikalangan penduduk tempatan disini, manakala Barisan Nasional meletakkan Tengku Zaihan Che Ku Abdul Rahman , kedua duanya muka baru dihidangkan kepada rakyat Kuala Besut untuk dipilih mewakili mereka. Yang pasti kedua duanya bukan pengedar PIL KUDA atau pendokong fahaman STALIN.

Che Long

Apa yang menarik disini adalah PAS telah melantik Datuk Husam Musa sebagai Pengarah Jawatankuasa Induk Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Besut untuk mengepalai kempen mereka dan seperti biasa banyak pengumuman terkejut yang 'LUARBIASA' bakal diberikan oleh Datuk Husam seperti mana semasa beliau menjawat jawatan Exco dalam kerajaan Kelantan dulu dan semasa beliau bertanding untuk merebut kerusi Parlimen Putrajaya semasa PRU 13 lalu. Ramai pemerhati melihat ia tidak lebih dari mengubati hati Husam yang telah disisihkan dari jawatan exco negeri setelah PAS mengekalkan pemerintahan di Kelantan, manakala secara peribadi saya beranggapan ia bakal menambahkan lagi senarai kegagalan kepada 'track rekod' Husam selepas membuat berbagai 'KEJUTAN LUARBIASA PADA RAKYAT KELANTAN'.

Pergau0206Kelantan

Apakah nanti akan ada pengumuman luar biasa seperti 'STADIUM BARU TERAPUNG ' di Kuala Besut bakal dijanjikan? Sama sama kita tunggu, kerana di dalam suasana Pilihanraya Kecil begini isu isu setempat lebih dominan dalam menentukan pola pengundi di sini. Para pengundi tidak akan terkesan sangat dengan cerita cerita diluar seperti isu BLACKOUT, mereka juga agak sukar melihat BANGLA berkeliaran di Kuala Besut untuk termakan dengan isu pengundi Hantu. Jadi jalan yang perlu dipilih oleh PAS adalah dengan menjanjikan sesuatu yang agak luarbiasa untuk memikat hati rakyat Kuala Besut.

floatings

Idea kerusi dun 16:16 juga , diperingkat ini bukanlah suatu yang boleh memikat hati rakyat Kuala Besut kerana ia seolah olah ' cuba memperjudikan nasib' mereka kepada sesuatu yang belum pasti apabila Dun 'tergantung', ramai dari penduduk Kuala Besut tidak mahu mereka dijadikan bahan ujian untuk sebuah masa depan yang belum pasti. Dengan majoriti 2434 amat sukar untuk PAS memenangi isu dan inilah yang membuatkan tidak nampak kesungguhan di pihak PAS untuk memenangi Dun Kuala Besut, hanya sekadar untuk 'cukup syarat' bertanding.

13 di pulau kapas - Google Blog Search

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Travel: Half Day-Trip Snorkelling <b>Pulau Kapas</b> <b>...</b> - Search This Blog

Posted: 05 Sep 2013 08:46 PM PDT


This is a very late post of my day-trip experience to Pulau Kapas in Terengganu a few years back.

This was an un-planned trip when I was driving back from Kuala Terengganu to fetch my brother +Shafwan Wahab during his University days. Decided to do a half-day trip to Pulau Kapas before continue our journey back to Kuala Lumpur. Picked Pulau Kapas instead of Perhentian or Redang since wanted to make a quick out-of-city gateway.

Images are captured with my Nokia N95.

About Pulau Kapas
Kapas Island or Pulau Kapas is an island 6 kilometers off the coast of Terengganu, Malaysia. "Kapas" is the Malay word for cotton. It features crystal clear seawater, pristine powdery white beaches and untouched tropical jungle.How To Get There
Head down to Marang jetty. The boat ride will take you about 15 minutes. You can purchase the boat ticket from the available counter booths at the jetty. Price is around RM30 (return ticket). Do pay attention on the boat ride timing, especially on the last boat trip from the island.

Snorkelling
Once reach the island, you can purchase snorkelling packages from the booth. It will cost you around RM25 inclusive of the boat, snorkelling gears and guide.

Picture JourneyExploring again while waiting for the return boat ride


13 di ajil - Google Blog Search

13 di ajil - Google Blog Search


Mayat wanita ditemui dalam keadaan bogel <b>di</b> LPT <b>Ajil</b> - Siemens <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2013 10:00 AM PDT

Seorang mayat wanita berusia lingkungan 40 hingga 45 tahun berbangsa melayu telah di temui mati di LPT KM 41.1 Bukit Besi ke Kuala Terengganu dalam keadaan yang mengerikan di mana kesan pecah di kepala dan posisi mayat berada di kaki lima higway.

Keadaan mayat tidak memakai kain & seluar dalam mangsa dalam keadaan terlondeh ke paras lutut, Dipercayai meninggal dunia antara jam 6:00 pg-7:00 pagi kerana pengawal keselamatan R&R Ajil melalui tempat kejadian sebelum pergi solat subuh masih tiada mayat di kawasan tersebut, didapati mangsa bukanlah dari penduduk setempat.

Siasatan keatas mangsa masih lagi dilakukan oleh Polis Di Raja Malaysia.
Sumber: terengganu today

di negeri terengganu - Google Blog Search

di negeri terengganu - Google Blog Search


Anak Sungai Derhaka: Runtuh lagi <b>di Terengganu</b>..

Posted: 07 Sep 2013 07:03 PM PDT


Sebuah tangki air di Sekolah Kebangsaan Pengkalan Berangan dekat Marang Terengganu telah meletup dan pecah menambahkan siri kejadian sedemikian di negeri Darul Iman ini.

Tangki air tersebut meletup kira-kira jam 11.30 malam pada 4 September lalu, hampir sama dengan kejadian yang berlaku di Sekolah Menengah Paka, Dungun pada 14 Julai 2012.

Pesuruhjaya PAS Terengganu, Mohd Abdul Wahid Endut ketika mendedahkan perkara itu, menggesa kerajaan negeri mengambil perhatian terhadap bangunan dan binaan kerajaan yang dilihat kerap runtuh dan rosak di negeri ini, lapor Harakahdaily.

"Saya sudah peringatkan pihak kerajaan kerana ianya melibatkan keselamatan rakyat, saya hairan lepas satu-satu peritiwa (yang berlaku) dan yang terakhir tangki air yang pecah. Pecah, mendap, runtuh… ia melibatkan keselamatan orang ramai.

"(sedangkan) Bila sesuatu projek dilaksanakan ia melibatkan banyak agensi dan jabatan kerajaan yang memastikan perkara (binaan) yang dibina itu mengikut spesifikasi (yang telah ditetapkan),"ujarnya.

Beliau berkata demikian pada satu siding medianya di Pejabat Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) sempena Majlis Sambutan Rumah Terbuka PAS Terengganu di Jalan Sultan Omar, dekat sini, kelmarin.

Menurutnya, kejadian binaan dan bangunan kerajaan yang runtuh dan rosak ini jarang berlaku waktu dahulu, namun ia sudah macam satu 'kelaziman' kini di Terengganu.

Kata Abdul Wahid, kejadian itu berlaku seperti stadium runtuh, tanah mendap, sekolah senget, tangki air pecah dan lain-lain lagi.

Bumbung Stadium Sultan Zainal Abidin Kuala Terengganu adalah yang paling popular runtuh di Terengganu.

Wahid yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Wakaf Mempelam berpendapat sekiranya tindakan sewajar tidak diambil, rakyat akan hilang keyakinan kepada jabatan dan agensi kerajaan.

Oleh itu, katanya perkara terbabit perlu diambil perhatian yang serius oleh pihak kerajaan BN Terengganu ~ The Malaysian Insider

13 di kijal - Google Blog Search

13 di kijal - Google Blog Search


Pelbagai Kerja Kosong <b>di</b> KEMAMAN September 2013 - Jawatan <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2013 05:27 AM PDT

We are currently hiring for the following position:

JOB TITLE COMPANY LOCATION

Material & Logistic SV - Samudra Oil Services Sdn Bhd Kemaman
Accounts Executive   - KSTB Kuala Lumpur
Intern for Accounts   - KSTB Kuala Lumpur
Hammer Engineer      - Samudra Oil Services Sdn Bhd Kemaman
Mechanical Engineer   - Samudra Oil Services Sdn Bhd Kemaman
QHSE Executive         - Samudra Oil Services Sdn Bhd Kemaman
QA/QC Technician      - Samudra Oil Services Sdn Bhd Kemaman
Management Trainee  - Samudra Oil Services Sdn Bhd Malaysia
QA/QC Executive        - Samudra Oil Services Sdn Bhd Kemaman

Please email your application, along with a detailed resume stating your qualifications, work experience, current and expected salary to: recruitment@kstb.com.my.

ads