Ahad, 21 Ogos 2011

13 di marang - Google Blog Search

13 di marang - Google Blog Search


Bomoh wanita merawat lelaki sampai mati <b>di Marang</b> - Scripters

Posted: 20 Aug 2011 12:07 PM PDT

Tidak pernah ku dengar orang melakukan rawatan untuk menghalau gangguan makhluk halus dalam tubuh dengan menyuruh pesakit minum air hingga berbalang-balang kemudian menyumbat mulutnya dengan getah paip / hos. Tetapi itulah yang dilaporkan oleh Bernama dan beberapa akhbar lagi.

Bomoh, 43, yang dikenali sebagai Kak Yah itu dikatakan seorang wanita yang berasal dari Thailand cuba berubat seorang lelaki, 26, yang mengalami sakit mental, kesan dari gangguan jin di kampung Pulau Rusa, Merchang, Marang.

Lelaki yang bernama Faizal Harun itu dihantar oleh ayahnya pada pukul 7:45 malam. Setelah menyuruh lelaki itu minum air banyak dari sebuah tong yang boleh mengisi 10 liter cecair, bomoh tersebut mengatakan bahawa dia telah berjaya mengeluarkan penyakit mangsa dan menyuruh ayahnya menghantar anaknya itu ke hospital.

Sebaik saja sampai ke Hospital Sultanah Nur Zahirah pukul 12:30 malam, lelaki itu disahkan meninggal dunia.

Ekoran laporan yang dibuat oleh bapa mangsa pada 2.15 pagi, polis menyerbu rumah bomoh itu tetapi dia bersama suaminya, yang berusia 33 tahun dan berasal dari Rantau Panjang, Kelantan, telah melarikan diri.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, ACP K. Manoharan berkata dalam serbuan itu polis merampas beberapa barang yang digunakan untuk merawat mangsa.

Beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai wanita itu supaya menghubungi mana-mana balai polis.

Kemungkinan rawatan itu menyebabkan kematian kerana sebenarnya lelaki itu sudah mati, dan masih hidup kerana ada makhluk yang menumpangnya. Itu tidak mustahil, kerana pernah berlaku begitu. Tapi yang menjadi persoalannya, kenapa bomoh itu melarikan diri terus? Itu menunjukkan ada sesuatu yang tidak kena.

Diharap pihak polis dapat menyelesaikan kes itu sebaik mungkin. Dan semoga yang meninggal dunia aman dan tenteram di sana dan diampuni segala dosa, serta keluarganya yang masih hidup diharap dapat sabar dan tabah menerima ujian.......

13 di setiu - Google Blog Search

13 di setiu - Google Blog Search


Teganuku..segalanya <b>di</b> sini..: Jelapang Padi <b>Setiu</b> Mampu Hasilkan <b>...</b>

Posted: 17 Aug 2011 05:55 PM PDT

Jelapang padi di Sri Cempaka, Kampung Jelapang, di Setiu yang mempunyai keluasan 735 hektar (1,816 ekar) sawah yang baru dibangunkan, mampu menampung keperluan beras di Terengganu, kata Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said.

Beliau berkata sehubungan itu, beliau mahu agensi pertanian yang terlibat menjalankan kajian memastikan tanaman padi di kawasan itu mencapai sasaran pengeluaran sembilan hingga 10 tan metrik sehektar.

"Penanaman padi di kawasan itu berhadapan dengan beberapa masalah, antaranya serangan penyakit padi dan tanah gambutnya yang tidak sesuai kerana kawasan itu baru dibangunkan.

"Ini menyebabkan hasil tanaman daripada projek perintis yang diusahakan 19 petani dengan keluasan 32 hektar hanya mencapai 1.73 metrik tan sehektar," katanya kepada pemberita selepas melawat jelapang padi itu di sini.

Turut hadir Pengerusi Jawatankuasa Pertanian Negeri, Asha'ari Idris; Pengarah Pertanian Negeri, Yusof Maidin; dan Pengarah Jabatan Saliran dan Pengairan Negeri, Mat Hussin Ghani.

Ahmad Said berkata beliau telah meminta kajian dibuat oleh Jabatan Pertanian dan Mardi untuk mencari kesesuaian dari segi teknik dan benih padi yang sesuai ditanam di Jelapang Padi Setiu agar mencapai sasaran pengeluaran.

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


JAWATAN KOSONG TERKINI EXXONMOBIL <b>DI KUALA TERENGGANU</b> | SMART <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2011 10:53 PM PDT

Kerja Kosong di ExxonMobil Terkini

ExxonMobil Corporation is the world's largest publicly traded international oil & gas company, having presence in over 200 countries. We are industry leaders in almost every aspect of the energy and petrochemical business. In Malaysia, ExxonMobil Exploration and Production Malaysia Inc. (EMEPMI) has business activities ranging from exploration, development and production of oil and gas. We operate more than 40 offshore platforms in 17 fields off the east coast of Peninsular Malaysia with a Turbo Machinery fleet of over 700,000 horsepower. We produce nearly a fifth of Malaysia's crude oil and condensate and half of Peninsular Malaysia's gas supply.

1. Open Interview

- Visit us at an open interview session to learn more positions in the offshore Terengganu.

Jobs Requirements:

- Certificate or Degree From Technical Institute

Do not forget to bring along your resume!

Date: Jumaat, 29 Julai 2011
Location: Awana Kijal Resort, Kijal, Terengganu
Time: 10.00 pagi – 4.30 petang

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Pelajar <b>Hulu Terengganu</b> ditawar mengaji <b>di</b> Universiti Oxford <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 05:08 PM PDT


Mohd Firdaus Samsudin, 23, dari Kampung Kemat, Hulu Terengganu ditawarkan mengikuti pengajian peringkat sarjana dalam bidang Sains Biochemistry di Universiti Oxford. – Gambar oleh Zulkipli Putra.

Seorang pelajar yang berasal dari kawasan pedalaman mencipta sejarah apabila beliau ditawarkan untuk melanjutkan pelajaran di universiti terkemuka dunia, Universiti Oxford, akhir tahun ini.

Pelajar berkenaan, Mohd Firdaus Samsudin, 23, dari Kampung Kemat, Hulu Terengganu itu baru saja menamatkan pengajian peringkat ijazah di bidang Bioteknologi di Imperial College, London.

Kini bekas murid Sekolah Kebangsaan Kampung Kemat itu ditawarkan pula mengikuti pengajian peringkat sarjana dalam bidang Sains Biochemistry di Universiti Oxford.

Beliau yang pernah dinobatkan sebagai antara pelajar terbaik lulusan Sijil pelajaran Malaysia 2005 peringkat kebangsaan, amat terharu apabila menerima tawaran melanjutkan pelajaran di universiti berkenaan yang menjadi impian para pelajar dari seluruh dunia.

"Saya terima tawaran melanjutkan pelajaran di Universitu Oxford dan berazam untuk belajar dengan bersungguh-sungguh supaya mendapat kelulusan yang terbaik," katanya ketika ditemui Teganukita di rumahnya di Kampung Kemat, malam tadi.

Beliau yang melanjutkan pelajaran ke Sekolah Menengah Sains Sultan Mahmud (Sesma) pada 2001 selepas mendapat 5 A dalam peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR), kini sedang bercuti dan menunggu majlis konvokesyen di Imperial College, selepas Hari Raya Puasa nanti.

Mohd Firdaus yang mendapat tajaan Yayasan Terengganu (YT) untuk mengikuti pengajian peringkat A Level di Kolej Yayasan UEM, Selangor dan Imperial College, turut ditawar melanjutkan pelajaran di bidang bioteknologi di Imperial College, tetapi dia sudah tekad untuk belajar di Universiti Oxford.

"Saya mengambil keputusan ini kerana taraf Universiti Oxford jauh lebih tinggi dan bukannya mudah untuk diterima masuk ke sana. Lagi pun belajar di Universiti Oxford merupakan impian ramai pelajar kerana lulusan universiti ini menjadi kebanggaan seluruh dunia," ujar anak kedua daripada empat beradik itu.

Mohd Firdaus amat bangga menjadi anak jati Terengganu dan berharap pelbagai kejayaan yang ditempanya sepanjang menjadi pelajar di negeri ini, akan dicontohi generasi pelajar tempatan.

"Semasa di sekolah banyak kem kecemerlangan diadakan hasil bantuan dana yang disalurkan kerajaan negeri. Pelajar negeri ini amat bertuah kerana banyak program diadakan di sekolah bagi membantu kecemerlangan pelajar, hasil sumbangan kerajaan negeri," katanya.

Sementara itu, bapa Mohd Firadus, Encik Samsudin Mamat, 61, merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada kerajaan negeri dan YT kerana banyak membantu anaknya melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi hingga ke luar negara.

"Sewaktu masuk tingkatan satu, anak saya diberi bisiswa kecil dan setiap kali mendapat kejayaan cemerlang dalam peperiksaan bermula dari UPSR hingga A Level, pihak YT akan memberi wang hadiah galakan.

"Selepas itu, anak saya ditaja oleh YT untuk melanjutkan pelajaran peringkat A Level selama dua tahun dan masuk pula universiti di luar negara, semuanya diatur oleh YT," katanya.

Bekas pesara Felcra itu mengakui tanpa bantuan yang berterusan daripada kerajaan negeri dan YT, anaknya tidak mampu melanjutkan pelajaran di luar negara dan mendapat kejayaan tersebut.

Beliau berkata, hanya Allah s.w.t saja yang mampu membalas jasa pemimpin kerajaan negeri Terengganu yang sentiasa memikirkan kaedah bagi membantu kebajikan pelajar dan berusaha meningkatkan kecemerlangan bidang pendidikan di negeri ini.

13 di jerangau - Google Blog Search

13 di jerangau - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Pertandingan Memancing Terbuka <b>FELDA Jerangau</b>

Posted: 27 Apr 2011 01:19 AM PDT

Pada 22 April yang lalu telah berlangsungnya Pertandingan Memancing Terbuka FELDA Jerangau anjuran Persatuan Belia (MBFM) Felda Jerangau bertempat di kolam ikan Pok Kob dengan disertai lebih 70 orang peserta. Peserta yang terlibat adalah daripada kampung-kampung sekitar FELDA Jerangau. Turut mengambil bahagian adalah beliawanis yang bersama-sama memeriahkan acara. Yang lebih membanggakan ada peserta yang membawa anak-anak untuk turut sama beriadah. Pertandingan ini turut dimeriahkan lagi dengan acara meneka biji betik yang menawarkan hadiah sebuah basikal beserta hamper. Ikan terberat yang berjaya dinaikkan seberat 3.5 kg. Penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh YB Dato' Haji Din bin Adam, Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Bukit Besi. Turut sama memeriahkan adalah Pengurus dan Penolong Pengurus FELDA Jerangau serta Pengerusi JKKK FELDA Jerangau 'A'. Acara ini turut disokong oleh Pejabat JKKR FELDA Jerangau, Pejabat Khidmat Masyarakat Dun Bukit Besi, Pejabat Khidmat Masyarakat Parlimen Dungun Serta Ketua UMNO Bahagian. Diharap pada masa yang akan datang Persatuan Belia (MBFM) FELDA Jerangau terus mendapat sokongan daripada semua pihak agar harapan untuk melihat persatuan ini maju akan terus subur.

Galeri Gambar klik disini

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di jabor - Google Blog Search

13 di jabor - Google Blog Search


Teganuku..segalanya <b>di</b> sini..: JPJ Tumpu Tiga Lokasi Kerap Nahas <b>...</b>

Posted: 18 Aug 2011 02:56 PM PDT


Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Terengganu akan memberi tumpuan terhadap tiga lokasi yang dikenal pasti kerap berlaku kemalangan jalan raya iaitu di Dungun, Marang dan Setiu.

Penguatkuasaan sempena Operasi Hari Raya Aidilfitri 2011 itu meliputi laluan di Kilometer 58 Jerangau-Jabor (Dungun), Kilometer 61 Marang-Dungun (Marang) dan Kilometer 54 Sungai Tong-Setiu (Setiu).

Pengarah JPJ negeri, Abdul Rahman Emang Anyie menjelaskan, tumpuan di tiga lokasi itu berikutan kawasan tersebut mencatatkan kekerapan kemalangan maut.

Selain itu, beliau berkata, tumpuan juga dibuat setelah berlaku perubahan infrastruktur dan penyelenggaraan jalan-jalan tersebut serta masalah pemandu yang baru mendapat lesen.

"Selain baru dapat lesen memandu, ada juga pemandu yang tak biasa dengan laluan tersebut dan faktor ini mendorong JPJ menjalankan rondaan di kawasan berkenaan," katanya.

Beliau menyatakan perkara itu kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan kepada para pengguna jalan raya sempena Operasi Hari Raya Aidilfitri 2011 selama sebulan bermula 14 Ogos hingga 14 September ini, di Kuala Terengganu semalam.

Abdul Rahman berkata, pada operasi tahun ini, seramai 138 anggota JPJ dikerah bagi menjayakan operasi bersepadu yang turut disertai anggota polis, Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR).

Menurut beliau, operasi kali ini agak berbeza dengan tahun lalu termasuk dari segi tempoh masa penguatkuasaan serta rondaan selain perjumpaan dengan semua pemandu bas ekspres.

"Tahun lalu, anggota kita lakukan rondaan 24 jam di sepanjang jalan tapi kali ini kita hanya beri tumpuan pada kilometer tertentu saja dan begitu juga tumpuan anggota penguat kuasa di Terminal Bas Majlis Bandaraya Kuala Terengganu," jelasnya.

Di samping itu katanya, penguatkuasaan secara penyamaran sebagai pemandu bas juga dilakukan serta larangan kenderaan barangan di laluan utama pada dua hari sebelum dan dua hari selepas Hari Raya Aidilfitri.

Utusan Malaysia

13 di pulau wan man - Google Blog Search

13 di pulau wan man - Google Blog Search


sajesukacerita: Antara Masjid Malaysia

Posted: 25 Jul 2011 07:44 PM PDT

File:MasjidBesi.jpg
Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, sebelum ini digelar Masjid Besi, ialah sebuah masjid yang terletak di Presint 3, Putrajaya, Malaysia. Masjid ini yang mula dibina sejak April 2004 siap sepenuhnya pada Ogos 2009 dan dibuka pada hari Jumaat, malam Awal Ramadan 1430H. Masjid ini dibina bagi menampung sekitar 24,000 penduduk dan penjawat kerajaan sekitar pusat bandar serta kawasan Presint 2, 3, 4 dan 18. Masjid ini yang mempunyai keluasan sekali ganda berbanding Masjid Putra, yang terletak kira-kira 2.2 km ke utara, bakal menjadi mercu tanda baru Putrajaya.

Masjid Putra terletak di Wilayah Persekutuan Putrajaya. Masjid ini merupakan simbolik dan mercu tanda di Putrajaya.Pembinaan masjid ini bermula pada 1997 dan disiapkan dua tahun kemudian pada 1999. Masjid ini terletak bersebelahan dengan Perdana Putra, pejabat Perdana Menteri Malaysia dan bersebelahan dengan Tasik Putrajaya.

(Sumber: Daripada Wikipedia, Ensiklopedia Bebas.)

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


Mr.Joe: bertugas <b>di</b> SMK <b>WAKAF TAPAI</b>......

Posted: 24 Jun 2011 10:21 PM PDT

ni beberapa gmbar aq mse dh blik...letih bro...fakhri sapa pecat bju batik..hahahaha

aq mmg gmbira r....bertugas kat smk wakaf tapai.....dapat jumpe awek2 cine...hahahaa....

13 di dungun - Google Blog Search

13 di dungun - Google Blog Search


JPJ Tumpu Tiga Lokasi Kerap Nahas <b>di Dungun</b>, Marang <b>...</b> - Teganuku..

Posted: 18 Aug 2011 02:56 PM PDT


Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Terengganu akan memberi tumpuan terhadap tiga lokasi yang dikenal pasti kerap berlaku kemalangan jalan raya iaitu di Dungun, Marang dan Setiu.

Penguatkuasaan sempena Operasi Hari Raya Aidilfitri 2011 itu meliputi laluan di Kilometer 58 Jerangau-Jabor (Dungun), Kilometer 61 Marang-Dungun (Marang) dan Kilometer 54 Sungai Tong-Setiu (Setiu).

Pengarah JPJ negeri, Abdul Rahman Emang Anyie menjelaskan, tumpuan di tiga lokasi itu berikutan kawasan tersebut mencatatkan kekerapan kemalangan maut.

Selain itu, beliau berkata, tumpuan juga dibuat setelah berlaku perubahan infrastruktur dan penyelenggaraan jalan-jalan tersebut serta masalah pemandu yang baru mendapat lesen.

"Selain baru dapat lesen memandu, ada juga pemandu yang tak biasa dengan laluan tersebut dan faktor ini mendorong JPJ menjalankan rondaan di kawasan berkenaan," katanya.

Beliau menyatakan perkara itu kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan kepada para pengguna jalan raya sempena Operasi Hari Raya Aidilfitri 2011 selama sebulan bermula 14 Ogos hingga 14 September ini, di Kuala Terengganu semalam.

Abdul Rahman berkata, pada operasi tahun ini, seramai 138 anggota JPJ dikerah bagi menjayakan operasi bersepadu yang turut disertai anggota polis, Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR).

Menurut beliau, operasi kali ini agak berbeza dengan tahun lalu termasuk dari segi tempoh masa penguatkuasaan serta rondaan selain perjumpaan dengan semua pemandu bas ekspres.

"Tahun lalu, anggota kita lakukan rondaan 24 jam di sepanjang jalan tapi kali ini kita hanya beri tumpuan pada kilometer tertentu saja dan begitu juga tumpuan anggota penguat kuasa di Terminal Bas Majlis Bandaraya Kuala Terengganu," jelasnya.

Di samping itu katanya, penguatkuasaan secara penyamaran sebagai pemandu bas juga dilakukan serta larangan kenderaan barangan di laluan utama pada dua hari sebelum dan dua hari selepas Hari Raya Aidilfitri.

Utusan Malaysia

13 di chukai - Google Blog Search

13 di chukai - Google Blog Search


PPDC Group: Gotong Royong ganti atap <b>di</b> Kg Tuan, <b>Chukai</b>

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT


1/7/2011 Kg Tuan- Gotong royong ganti atap zink rumah fakir miskin di kg tuan Chukai.Seramai 30 orang sukarelawan atau skuad khidmat DUN yang hadir pada hari itu. Alhamdulillah kerja-kerja dapat diselesaikan setengah hari sahaja.

13 di kuala besut - Google Blog Search

13 di kuala besut - Google Blog Search


Suspek ketiga culik gadis 15 tahun <b>di Kuala Besut</b> berjaya ditahan <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 07:13 PM PDT

Posted on August 21, 2011, Sunday

BESUT: Seorang pemuda 23 tahun yang merupakan suspek ketiga kes culik gadis berumur 15 tahun di Kampung Alor Peroi, Kuala Besut pada 12 Ogos lalu berjaya ditangkap pagi kelmarin.

Ketua Polis Daerah Besut, Supt Kamaruddin Zakaria berkata, suspek ditangkap ketika sedang tidur di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Gong Manok, Semerak di Kelantan oleh polis pada kira-kira jam 10.30 pagi.

Katanya, suspek cuba melawan dengan menggunakan sebilah parang yang diletakkan di bawah bantal tetapi kecekapan anggota polis dapat memberkasnya selepas berlaku pergelutan.

"Suspek direman selama seminggu bermula semalam," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kampung Raja di sini semalam.

Siasatan mendapati suspek adalah positif dadah dan pernah ditahan kerana terbabit dengan kes jenayah seksual, katanya. Dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 9.15 malam, 12 Ogos lepas, suspek bersama dua individu lain telah melarikan gadis berkenaan di hadapan sebuah kedai runcit di Kampung Alor Peroi, Kuala Besut dengan sebuah kereta Perodua Kancil.

Tindakan pantas bapa gadis berkenaan melaporkan kejadian itu kepada pihak polis telah menemukan gadis berkenaan yang disembunyikan di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Gong Manok, Pasir Putih, Kelantan.

Dua lelaki berumur 25 dan 17 tahun berjaya diberkas tetapi suspek ketiga telah melarikan diri terlebih dahulu sebelum polis sampai.

Dalam perkembangan lain, Kamaruddin berkata, polis percaya empat suspek (lakaran imej) dapat membantu polis menyelesaikan lima kes jenayah jalanan seperti samun dan ragut di sekitar daerah Besut sepanjang bulan Julai dan Ogos yang membabitkan nilai kehilangan barang berjumlah lebih RM20,000.

Katanya, individu yang dikenali melalui lakaran imej dipercayai berumur di bawah 30 tahun dan merupakan penduduk tempatan. — Bernama

Sehubungan itu, beliau meminta kerjasama orang ramai supaya melaporkan segera kepada polis sekiranya kenal atau tahu di mana semua suspek dengan menghubungi IPD Besut di talian 09-6956200 atau mana-mana balai polis. — Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Suspek ketiga kes culik gadis <b>di Kuala Besut</b> ditahan – Bernama <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 08:38 AM PDT

2011/08/20

BESUT: Seorang pemuda 23 tahun yang merupakan suspek ketiga kes culik gadis berumur 15 tahun di Kampung Alor Peroi, Kuala Besut pada 12 Ogos lalu berjaya ditangkap pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Kamaruddin Zakaria, berkata suspek ditangkap ketika sedang tidur di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Gong Manok, Semerak di Kelantan oleh polis pada kira-kira 10.30 pagi.

Katanya, suspek cuba melawan dengan menggunakan sebilah parang yang diletakkan di bawah bantal tetapi kecekapan anggota polis dapat memberkasnya selepas berlaku pergelutan.

"Suspek direman selama seminggu bermula hari ini," katanya pada sidang
media di Ibu Pejabat Polis Kampung Raja di sini, hari ini.

Siasatan mendapati suspek adalah positif dadah dan pernah ditahan kerana
terbabit dengan kes jenayah seksual, katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.15 malam, 12 Ogos lalu,
suspek bersama dua individu lain melarikan gadis berkenaan di depan
sebuah kedai runcit di Kampung Alor Peroi, Kuala Besut dengan sebuah kereta
Perodua Kancil.

Tindakan pantas bapa gadis berkenaan melaporkan kejadian itu kepada pihak
polis menemukan gadis berkenaan yang disembunyikan di sebuah rumah tidak
bernombor di Kampung Gong Manok, Pasir Putih, Kelantan.

Dua lelaki berumur 25 dan 17 tahun berjaya diberkas tetapi suspek ketiga
telah melarikan diri terlebih dahulu sebelum polis sampai.

Dalam perkembangan lain, Kamaruddin berkata, polis percaya empat suspek
(lakaran imej) dapat membantu polis menyelesaikan lima kes jenayah jalanan
seperti samun dan ragut di sekitar daerah Besut sepanjang bulan Julai dan Ogos
yang membabitkan nilai kehilangan barang berjumlah lebih RM20,000.

Katanya, individu yang dikenali melalui lakaran imej dipercayai berumur di
bawah 30 tahun dan merupakan penduduk tempatan.

Sehubungan dengan itu beliau meminta kerjasama orang ramai supaya melaporkan
segera kepada polis sekiranya kenal atau tahu di mana semua suspek dengan
menghubungi Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Besut di talian 09-6956200 atau mana-mana balai polis. – BERNAMA

Advertisement

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

ads