Ahad, 15 April 2012

13 di jerangau - Google Blog Search

13 di jerangau - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 01:18 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 01:39 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 01:29 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Kami warga Felda Jerangau mengucapkan terima kasih di atas kesudian menjadikan kampung kami sebagai destinasi program yang bermakna ini. Besar harapan kami agar program yang murni seperti ini akan terus dapat dijalankan untuk ...

Full content generated by Get Full RSS.

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


PAS Terengganu Ajak Rakyat Berhimpun Bantah Rampasan Tanah

Posted: 05 Apr 2012 01:13 AM PDT

KUALA TERENGGANU – Jawatankuasa Mobilisasi Rakyat Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) mengajak seluruh rakyat Terengganu untuk turun beramai-ramai bagi menyertai Himpunan Penyerahan Memorandum Isu Tanah negeri Terengganu pada 24  April di hadapan Wisma Darul Iman, di sini.


Pengerusinya, Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata ia merupakan jalan yang terakhir yang terpaksa diambil setelah perlbagai kaedah yang diambil sebelum ini gagal menyelesaikan masalah tersebut.

"Isu-isu rampasan tanah rakyat yang membabitkan pembinaan kolam udang dan jelapang padi di Setiu, kes rampasan tanah Kampung Banggol Donas, rampasan tanah generasi kedua Felda di Ketengah Jaya dan tanah Sekolah rendah Islam Darul Bayan yang dirampas 5 JKKK,

"pelbagai kaedah telah diambil termasuk perbincangan, perundingan, usaha menyerahkan memorandum telah gagal,"katanya dalam sidang media tergempar yang diadakan di pejabat BPPNT Jalan Sultan Omar, tengahari Khamis 5 April.

Beliau turut memaklumkan satu demonstrasi menyokong gerakan mahasiswa berkaitan kes penamatan pinjaman 9 pelajar Mesir akan di adakan dihadapan Yayasan Terengganu (YT) sekiranya keputusan Lembaga Pengarah YT tidak berganjak .

Ustaz Satiful yang juga Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu menyatakan PAS Terengganu menyokong sepenuhnya Himpunan Aman BERSIH 3.0 yang akan diadakan di dataran Meredaka pada 28 April.

Turut hadir dalam sidang media tersebut adalah PegarahJabatan Penerangan PAS Terengganu Ustaz Wan Shukairi Wan Abdullah.

Komen:

13 di pulau wan man - Google Blog Search

13 di pulau wan man - Google Blog Search


TAMADUN ISLAM DAN TAMADUN ASIA: GELERI

Posted: 15 Apr 2012 02:37 AM PDT

Taman Tamadun Islam (TTI) yang terletak di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu merupakan satu-satunya taman tema bercirikan Islam yang pertama di dunia dari segi reka bentuk dan kebudayaannya.
Taman Tamadun Islam - Pulau Wan Man, Kuala Terengganu
Masjid Kristal di (Crystal mosque in) Kuala Terengganu 
Asia Barat ke Afrika (West Asia to Africa) : Replika di (Replicas at) Taman Tamadun Islam 
Taman Monumen, sebahagian daripada kompleks pembangunan besar di atas Pulau Wan Man di tengah Sungai Terengganu yang diberi nama Taman Tamadun Islam. Untuk pengetahuan, Taman Monumen yang mengandungi sejumlah replika monumen-monumen menarik Islam seluruh dunia.
Dari Russia ke Pakistan (from Russia to Pakistan) : Replika di (Replicas at) Taman Tamadun Islam 
Ke Mekah dan Madinah (To Mecca and Madinah) : Replika di (replicas at) Taman Tamadun Islam 
Turki dan Tunisia (Turkey and Tunisia) : Replika di (Replicas at) Taman Tamadun Islam
Alhambra dan seterusnya (Alhambra and so on) : Replika di (Replicas at) Taman Tamadun Islam.
Renaissance di Itali dipengaruhi oleh tamadun Islam di Sepanyol 
Jabal Qal'ah, sejarah telah menyaksikan kelahiran tamadun Islam di sini.

13 di kemaman - Google Blog Search

13 di kemaman - Google Blog Search


Malam Yg Sejuk <b>di Kemaman</b>............. - KMN Fisher

Posted: 01 Apr 2012 09:34 PM PDT

Cuaca yg panas terik di siang ari,ditambah lg

keaadan laut yg agak tenang,air yg sgt jernih..

menjadi sgt sukar sebenarnye utk memburu

di siang ari tak kita jenis ape ikan sekali pun.

Kami cuba pula set satu trip pada mlm ari..terlebih

dahulu sotong perlu dicari.Ini merupakan umpan terbaik

utk pancing di malam ari..

Port yg hanya 2 kilometer dr pesisir pantai

ternyata tidak menghampakan kami.Spesis yg

sgt culas di siang ari ini mmg tak tahan punya

godaan hirisan sotong freshhh..hahah

jom layan gambar....

13 di jabor - Google Blog Search

13 di jabor - Google Blog Search


CeBiSaN KiSaH DuNiAKu...Ck: Timeline Allah - Belasungkawa <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2012 04:13 AM PDT

Bismillahirrahmanirrahim...
Muhammad Asyraaf Amin adalah anak ketiga abang saya, Md Hanafiah Amin yang saya panggil BaHa dan kakak ipar, Nurhasyimah Ishak. Dilahirkan pada 24 Mei 2010 di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu (HSNZ, KT) dan disambut dengan penuh kesyukuran serta kegembiraan oleh kami. Kelahiran Aysraaf melengkapkan keluarga BaHa yang telah memiliki 2 orang anak lelaki sebelum ini. Lalu kami gelar mereka 3 stooges
Setiap kali pulang ke kampung, kami pasti tidak akan melepaskan peluang untuk bertemu dan bermain dengan 3 stooges malah BaHa juga sering pulang ke kampung pada hujung minggu menjenguk Abah Ummi. Abah pula dalam tempoh seminggu, pasti akan ke Chendering untuk menjenguk cucu-cucunya dan melepaskan rindu. Jika BaHa mempunyai urusan di KL pula, sudah pasti mereka akan bermalam di teratak saya dan saat itu teratak saya akan riuh rendah dengan suara 3 stooges. Momen itu amat bermakna buat saya kerana keletihan mengharungi kehidupan seharian pasti akan hilang saat melayani keletah mereka. 

25 Mac 2012 - Dalam entri ini, Abah Ummi membuat kejutan apabila datang ke KL tanpa memaklumkan terlebih dahulu kepada saya sedangkan saya sudah membeli tiket untuk pulang ke kampung dengan menaiki bas pada malamnya. Pada hari tersebut juga, saya telah bergegas dari UTM ke Celcom cawangan KLIA untuk membeli pakej iPhone kerana hanya cawangan tersebut yang beroperasi pada hari Ahad. Kesungguhan itu datang apabila urusan saya untuk membelinya juga dipermudahkanNya. Saya sudah berniat, jika pada hari itu saya berdepan dengan apa jua halangan, maka saya akan membatalkan niat tersebut. Ini merupakan kali pertama saya membeli sesuatu yang mahal untuk diri sendiri tetapi bukan soal pembelian telefon yang ingin saya kaitkan tetapi kisah di sebalik hikmah pembeliannya yang telah membuatkan hati saya benar-benar terkesan dengan Qada' dan Qadar Allah. 
27 Mac 2012 - Saya tiba di rumah BaHa dari Cameron Highlands bersama Abah Ummi. Petang itu saya sempat bermain-main dengan 3 stooges malah mereka turut mengiringi saya ke Lapangan Terbang Sultan Mahmud pada malamnya untuk pulang ke KL. 
3 dan 4 April 2012 - Setelah sekian lama menangguhkan urusan menukar tayar kereta, akhirnya saya nekad melakukannya seperti dalam entri ini. Sesungguhnya perasaan nekad itu Allah hadirkan dalam diri saya kerana menyiapkan diri saya untuk berdepan dengan keadaan yang memerlukan saya menggunakan kereta tersebut untuk perjalanan yang jauh. 
6 April 2012 - Akhir-akhir ini saya sering memikirkan untuk menggugurkan subjek yang telah didaftarkan pada semester ini atas sebab-sebab tertentu termasuk masa yang agak terhad untuk urusan lain. Lantas selepas melakukan solat istikharah, saya nekad untuk menggugurkan 2 subjek dan mengambilnya pada semester hadapan. Lalu saya ke UTM pada hari tersebut bersama seorang teman yang juga ingin melakukan perkara yang sama. Usai urusan tersebut, saya telah berjanji untuk menjemput Marhani dan anaknya, Iskandar di rumahnya yang terletak tidak jauh dari UTM. Hati saya sungguh seronok kerana dapat menghabiskan masa bersama Iskandar kerana keletahnya mengingatkan saya kepada 3 stooges
Usai menghantar pulang Marhani dan Iskandar, saya ke Masjid Muaz bin Jabal di Setiawangsa untuk menunaikan solat Zuhur. Allahu Akbar, saya ditemukan dengan seorang kanak-kanak lelaki berusia 7 tahun yang menangis sendirian. Hati saya jadi sayu lalu saya dekati anak kecil itu dan bertanyakan namanya. Rupa-rupanya ayah anak kecil itu tidak tahu yang kelas agama pada hari tersebut telah dibatalkan. Dia terus berlalu sebaik menghantar anaknya ke situ dan anak itu menangis ketakutan kerana ditinggalkan keseorangan. Saya minta izin anak itu (Fahmi) untuk mencari sebarang petanda seperti alamat rumah atau nombor telefon untuk dihubungi di dalam begnya. Malah saya tidak keberatan untuk menghantar Fahmi pulang ke rumahnya berdasarkan alamat yang saya temui pada surat di dalam begnya. Saya minta Fahmi menunggu saya untuk solat Zuhur terlebih dahulu dan berjanji untuk menghantarnya pulang selepas itu.
Usai solat, tiba-tiba datang seorang lelaki yang mengatakan bahawa dia adalah kakitangan masjid dan mengenali ayah Fahmi. Kecurigaan saya hilang apabila melihat lelaki itu membawa Fahmi memasuki pejabat masjid dan saya tunggu di luar masjid hampir setengah jam untuk memastikannya. Kata lelaki itu, kelas kebiasaannya akan tamat pada jam 5.30 petang dan Fahmi akan diserahkan kepada ayahnya selepas waktu itu. Saya tidak pasti apa motif lelaki itu berbuat demikian tetapi saya serahkan keselamatan Fahmi kepada Allah. 
Pada waktu malamnya pula, saya menghadiri Usrah di Masjid Al-Hasanah Bangi dan antara tajuk yang dikupas pada sesi tersebut adalah percaya kepada Qada' dan Qadar. Perbincangan pada kali ini agak lama daripada biasa dan tamat pada jam 10.30 malam. Sebenarnya, fikiran saya pada waktu itu sudah berkira-kira untuk pulang ke kampung selama beberapa hari kerana tidak mempunyai kelas pada minggu hadapannya tetapi perasaan masih berbelah bagi apabila mengenangkan senarai tugasan yang perlu dilunaskan. Usai usrah, seorang teman baik pula bermalam di teratak saya kerana waktu sudah agak lewat untuk pulang ke rumah sendiri. Saya alu-alukan kehadirannya kerana saya juga pernah sebelum ini bermalam di rumahnya. Setidak-tidaknya saya punya teman berbual pada malam itu. 
Dalam masa yang sama, Ummi menghubungi saya dan memaklumkan yang Abah kurang sihat. Hati saya tambah bercelaru lalu tanpa banyak soal, malam itu juga saya tempah 2 tiket kapal terbang untuk Abah Ummi datang ke KL pada malam esok. Niatnya saya ingin membawa Abah Ummi berjalan-jalan ke Singapura kerana paspot mereka sememangnya berada dalam simpanan saya. Lalu seperti biasa, saya minta bantuan BaHa untuk mencetak boarding pass Abah Ummi dan menghantar keduanya ke lapangan terbang. 
7 April 2012 - Jam 12 tengah hari, saya sedang berurusan di kawasan sekitar The Mines dan tiba-tiba menerima panggilan daripada nombor yang tiada dalam simpanan telefon tetapi entah mengapa, hati saya terdetik untuk mengangkatnya. Saya sebenarnya sering mengelak untuk menerima panggilan daripada nombor tidak dikenali kerana selalunya ia untuk urusan insurans dan sebagainya. 
Ternyata panggilan itu daripada BaHa. Memang saya cam suara BaHa.
"Hello, berapa nombor Abah?" tanya BaHa kepada saya. 
"Amboi, takkan nombor ayah sendiri tak ingat kot," jawab saya dalam nada yang bergurau.
"Ini nombor siapa? Mujur Imah angkat. Ingatkan tak nak angkat dah sebab nombor tak kenal. Telefon BaHa mana?" ujar saya lagi.
"Telefon abang tak bawa, tertinggal kat rumah. Kat hospital ni," jawab BaHa dalam nada yang berbaur cemas. 
"Kenapa?" soal saya dengan nada yang sedikit keras. 
"Asyraaf jatuh. Berdarah-darah," jawab BaHa, jelas semakin cemas dan saya kesal kerana bergurau sebentar tadi.
"Allahuakbar, ini nombor Abah. BaHa telefon Abah dulu," balas saya dengan penuh kekesalan dan hati yang sudah tidak keruan. 
Saya terus menghubungi adik-adik memaklumkan keadaan Asyraaf kepada mereka. Kebetulan MakTeh dalam perjalanan ke Ipoh, AyahChik ke Jerantut menemui isterinya dan PakSoo pula bertugas. Lalu usai solat Zuhur, tanpa banyak soal saya terus memecut pulang menuju ke HSNZ, KT. Hanya Allah yang tahu perasaan saya saat itu dan saya sudah tidak peduli jika disaman kerana melebihi had kelajuan. Saya bertemu dengan AyahChik yang terus bertolak daripada Jerantut di Plaza Tol Jabor dan dari situ kami berkonvoi ke Kuala Terengganu melalui jalan Jerangau-Jabor. Saat begini saya rasakan alangkah baiknya jika saya punya sayap untuk terbang pulang segera berada di sisi BaHa dan keluarga. Abah Ummi juga telah tiba di sana lebih awal walaupun Abah masih belum betul-betul sihat. 
Akhirnya, saya dan AyahChik selamat tiba di Kuala Terengganu pada waktu Maghrib dan terus menemui Abah, Ummi dan BaHa yang kebetulan berada di Masjid Ladang. Allahuakbar, sayu hati melihat keadaan BaHa yang menitiskan air mata apabila Abah berpesan agar apa jua yang berlaku selepas ini, terimalah ia sebagai ketentuan takdir dan jangan menyalahkan diri sendiri atas apa yang berlaku. Saat itu BaHa memaklumkan yang Asyraaf sudah bergantung kepada mesin sokongan hayat. 
Oleh kerana sudah melepasi waktu melawat, kami tidak dapat melihat keadaan Asyraaf lalu pulang ke rumah BaHa di Chendering terlebih dahulu. Di samping itu, kami perlu menjaga 2 orang anak BaHa, Adam dan Adeef yang ditinggalkan di rumah jiran selepas BaHa bergegas ke hospital. 
Dalam perjalanan pulang ke Chendering, seorang teman lama saya telah menghantar mesej melalui FB. Oleh kerana saya sudah menggunakan iPhone maka saya terus membaca mesejnya. Sudah pasti saya tidak dapat membacanya jika saya masih menggunakan telefon yang lama. Allah Maha Besar. Ia seperti dirancang apabila teman saya itu mempunyai adik yang bertugas sebagai doktor di HSNZ dan selepas diselidiki, ternyata doktor itu yang bertanggungjawab merawat Asyraaf. Saat itu saya sudah dimaklumkan tentang keadaan sebenar Asyraaf namun saya sesungguhnya tidak sampai hati untuk menyampaikannya kepada BaHa. 
MakTeh yang berada di Ipoh pula terus membeli tiket untuk pulang ke Kuala Terengganu dan BaAn juga bertolak pulang daripada Johor. Sementara itu, mertua BaHa juga sedang dalam perjalanan dan mereka dijangka tiba sebelum Subuh. Malam itu kami tidak dapat tidur dan tidak sabar menunggu hari siang untuk mengetahui keadaan Asyraaf. 
Saya memang tidak sanggup melihat anak kecil seusia Asyraaf (1 tahun 10 bulan) yang dipenuhi dengan pelbagai wayar. Ia bukan dibuat-buat tetapi naluri semulajadi yang berada di luar kawalan saya. Perasaan tidak sanggup melihat Asyraaf membuatkan saya mengalirkan air mata tanpa dapat ditahan-tahan lagi. Tidak dapat saya gambarkan perasaan BaHa dan kakak ipar pada waktu itu berhadapan dengan situasi sebegitu. Saya tidak menyangka pertemuan pada 27 Mac yang lalu adalah pertemuan saya yang terakhir dengan Asyraaf. Waktu itu saya cukup terhibur dengan keletahnya memarahi abang-abangnya, Adam dan Adeef sehingga keletihan memandu berjam-jam daripada Cameron Highlands sebelum itu hilang begitu sahaja. 
8 dan 9 April 2012 - Ia satu tempoh yang cukup sukar buat kami dan keluarga saat ingin membuat keputusan untuk menghentikan mesin sokongan hayat. Saya dan MakTeh tidak berganjak dari sisi BaHa kerana menjaga Adam dan Adeef sementara Abah Ummi, BaMa, BaAn dan BaYu pulang ke kampung untuk menguruskan beberapa perkara di sana. 
10 April 2012 - Pagi itu saya dan MakTeh menghantar Adam dan Adeef ke sekolah dan kemudian terus menuju ke hospital untuk menemui BaHa. Tidak sanggup rasanya menatap wajah sugul BaHa tetapi kami harus kuatkan semangat kerana pada saat-saat begini BaHa memerlukan sokongan kami. 
Sekitar jam 11.45 pagi, saya dan MakTeh kembali ke Chendering untuk menjemput Adam dan Adeef pulang dari sekolah. Pada masa yang sama, PakSoo yang baru tiba dari KL juga telah sampai. Kami siapkan Adam dan Adeef sebelum bertolak ke hospital semula. Sebaik kami memarkirkan kereta di hospital, BaHa menghubungi kami.
"Ada kat mana?" tanya BaHa.
"Baru masuk hospital," jawab MakTeh.
"Naik semua, bawa Adam dan Adeef sekali. Abang nak buka mesin," terang BaHa.
Saat itu perasaan kami sukar untuk digambarkan. Bercampur baur tetapi kami teruskan juga langkah menuju ke wad ICU yang terletak di tingkat 6. Air mata sudah tidak dapat ditahan-tahan lagi apabila diberi masa untuk mengucup dahi Asyraaf buat kali terakhir sebelum mesin dibuka. Allahuakbar, benarlah kehidupan ini hanyalah pinjaman dariMu jua. Saat tiba waktunya, pasti kami akan dipanggil mengadapMu kembali. 
Urusan kami membawa pulang jenazah Asyraaf Alhamdulillah telah dipermudahkanNya. PakSoo telah mendapatkan khidmat kereta peronda daripada 3 daerah untuk membuka laluan kami pulang ke kampung sehingga perjalanan yang sepatutnya memakan masa 1 jam menjadi setengah jam sahaja. Itu penghormatan terakhir dari PakSoo buat Asyraaf. 

11 April 2012 - Alhamdulillah jenazah Asyraaf selamat disemadikan berhampiran kubur arwah bapa saudaranya (adik bongsu kepada kakak ipar) yang juga meninggal sewaktu kecil. Semacam rasa tidak percaya melihat BaHa meletakkan jenazah Asyraaf ke dalam liang lahad namun sebagai orang Islam, inilah ketetapanNya yang harus diterima bahawa setiap yang hidup pasti akan merasai mati. Asyraaf sebenarnya bertuah menemui penciptanya dalam keadaan suci dan bersih dari sebarang dosa. Sesungguhnya kejadian yang menimpa Asyraaf adalah satu pengajaran kepada kami yang masih hidup bahawa kematian itu adalah pasti dan tempoh kehidupan ini adalah sangat singkat. Kematian boleh datang pada bila-bila masa dan ketika. 

Terima kasih Allah kerana meminjamkan kepada kami anugerah yang sungguh berharga ini meskipun untuk jangka waktu yang singkat.

Jika direnung kembali setiap susunan kejadian yang telah berlaku, ternampak bahawa sesungguhnya benarlah kehidupan ini telah ada timeline yang tercatat di Luh Mahfuz sejak azali lagi. Tiada istilah suratan, kebetulan, kalau, mujur atau nasib baik kerana segala-galanya sudah berada di dalam pengetahuanNya jua.

  • Kejadian yang menimpa Asyraaf adalah pada waktu tengah hari iaitu sebelum Abah Ummi bertolak menaiki penerbangan ke KL pada malamnya. Saya tidak dapat membayangkan jika sewaktu kejadian kami sudah berada di Singapura atau di luar KL. 
  • Allah menggerakkan hati saya untuk membeli iPhone agar saya akhirnya, dapat berkomunikasi dengan doktor yang merawat Asyraaf.
  • Adik bongsu kakak ipar disemadikan di kampung kami, BaHa kemudian ditemukan jodoh dengannya dan akhirnya Asyraaf disemadikan berhampiran kubur bapa saudaranya sendiri. 
  • Lebih ironi, Asyraaf menghembuskan nafas terakhir di tempat dia dilahirkan iaitu HSNZ KT. 

Allahu Akbar! Allahu Akbar!

P/s: Tiada sebarang foto yang saya ambil sewaktu Asyraaf di hospital ataupun semasa diuruskan untuk pengebumian kerana saya tidak sampai untuk menyimpan memori sebegitu tentang Asyraaf. Saya hanya ingin mengingati momen-momen indah bersamanya sahaja. 

GARAMLADA: Mengapa kos lebuhraya <b>Jabor</b> jadi RM5bilion?

Posted: 11 Nov 2011 02:14 AM PST

KUALA LUMPUR: Kerajaan digesa menjelaskan isu berhubung bagaimana kos pembinaan lebuhraya Jabor di Kemaman menelan kos tinggi sehingga melebihi RM2bilion daripada kos asal. Ketua pembangkang, Dato'Seri Anwar Ibrahim berkata, kos asal pembinaan lebuhraya yang termasuk dalam projek Lebuh raya Pantai Timur (LPT) itu hanya bernilai RM3bilion, tetapi kini menjadi RM5 bilion. Anwar berkata demikian semasa berbahas di Parlimen pada 2 November lalu.

Lebih malang lagi, projek gagal disiapkan mengikut tarikh yang ditetapkan iaitu pada tahun lalu walaupun pembinaannya bermula tahun 2007, katanya yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh.

Kegagalan menyiapkan lebuh raya tersebut dibebankan lagi dengan masalah yang bakal dihadapi dengan persoalan siapa yang akan mengutip tol dan syarikat pemegang konsesi. Beliau mahu kerajaan mendedahkan pihak mana yang bertanggungjawab menyebabkan kelewatan dan peningkatan kos tersebut.

Selain itu beliau mendakwa semua masalah membabitkan kos dan kelewatan penyiapan LPT di Jabor adalah kerana kelemahan Jabatan Kerja Raya dan kementerian terbabit.

Selain itu beliau yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh turut mempersoalkan projek membina jambatan di atas daratan di Kemaman, Trengganu dengan kos RM174 juta yang melebihi RM70 juta dari harga sebenar.

Kata Anwar, ia merupakan satu projek elit Umno/BN yang membina jambatan di daratan dan kosnya pula amat tinggi serta melebihi kos sebenar.

Beliau turut membidas sikap para pemimpin Umno yang lebih mementingkan diri daripada memikirkan derita rakyat dengan membuat cadangan untuk menaikan elaun wakil—wakil rakyat.

Sehingga kini, katanya kemiskinan tegar di kalangan rakyat masih belum diatasi, tetapi para pemimpin Umno sanggup membuat cadangan untuk menaikkan elaun wakil-wakil rakyat tanpa memikirkan derita rakyat.

Sumber berita: Harakah

Komen aku: Umno memang lebih naga daripada naga! Kalau tak buat begitu Umno tak akan kaya- pasti miskin papa! Serang PAS pun boleh diguna duit zakat, inikan pula duit buat lebuhraya!

13 di chukai - Google Blog Search

13 di chukai - Google Blog Search


Rakaman video ceramah Mahfuz Omar <b>di Chukai</b>: ejen bn flip flop <b>...</b>

Posted: 08 Apr 2012 11:31 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Rakaman video ceramah Mahfuz Omar di Chukai: ejen bn flip flop memberi warganegara kepada warga asing untuk jadi pengundi… satu bunyi bantahan pun tidak dibuat oleh mereka yang dituduh terlibat…

13 di bukit besi - Google Blog Search

13 di bukit besi - Google Blog Search


Mendaki <b>Bukit Besi</b> di Sg. Besi ~ AbgferOz

Posted: 02 Feb 2012 07:06 PM PST
errr.. port nie sesuai utk senaman kaki, joging dan jalan-jalan..
kalu nak view lawa memang takda la...
tpi bukit besi nie mencabar walaupun hanya menggunakan jalan tar.
bukit ni jalan dia mendaki ja.. takda mendatar
so kaki boleh kejung kalu tak snaman sblum mula mendaki..
kalu tak silap jauh dia 1.4 km kata member..
tempat ini dalam kawasan rumah askar..
nak masuk boleh aje.. tpi bertegur2 la :)
tanye2 je orang mesti diaorg tau

✖ LIKE jika anda suka Cerita ini...Thanks ✖

ads