Jumaat, 24 Jun 2011

13 di marang - Google Blog Search

13 di marang - Google Blog Search


PK1SKTJ ( PENTADBIRAN ): KEM TUNAS ILMU <b>DI MARANG</b> RESORT & SPA

Posted: 09 Jun 2011 06:36 AM PDT

Pihak sekolah telah berjaya melaksanakan Kem Tunas Ilmu di sertai oleh 80 calon UPSR Fasa 1. Terima kasih kepada APMT kerana telah bekerjasama untuk melaksanakan program ini. Tahniah kepada Unit Kaunseling yang telah memastikan pelaksanaan kem berjalan dengan sempurna.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di jabor - Google Blog Search

13 di jabor - Google Blog Search


Shasitharan MCJ: Naga Jothi Urumi Melam <b>Jabor</b> / Shasi Mc

Posted: 23 Jun 2011 09:07 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Naga Jothi Urumi Melam Jabor / Shasi Mc. Dicatat oleh Shasitharan MC di 9:07 PM · E-melkan Ini BlogThis! Kongsi ke Twitter Kongsi ke Facebook Kongsi ke Google Buzz. Reaksi: 0 ulasan: Catat Ulasan ...

13 di pulau wan man - Google Blog Search

13 di pulau wan man - Google Blog Search


Kirapu.blogspot: Taman Monumen, Taman Tamadun Islam, <b>di Pulau Wan Man</b>

Posted: 16 Feb 2011 07:52 PM PST

Taman Tamadun Islam (TTI) terletak di pulau Wan Man tak jauh dari Losong (kawasan yg terkenal dgn kepok Losong) dan muzium Terengganu. Taman Tamadun Islam (TTI)ni ialah sebuah taman tema yang mengetengahkan keunggulan seni warisan dan seni bina Islam dari seluruh dunia.Kat sini kitorang ambil pakej promosi masa tu semperna karnival iaitu pakej termasuk tiket masuk dan keretapi di taman monumen, river cruise dan pakej makan serta cenderamata dengan harga RM20.00.
Taman Monumen

Di taman monumen ni terdapat pelbagai replika masjid dan senibina keagungan Islam. Selain menggunakan keretapi, pengunjung boleh gak menyewa basikal yg terdapat di sini.

Banyak lagi sebenarnya monumen2 yg ada kat sini selain daripada semua yg di atas. Kalau nak tengok kena la datang sini. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


Teganuku..segalanya <b>di</b> sini..: Pelatih Bomba Wanita Kecewa Kepala <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2011 09:15 AM PDT


Seorang bekas pelatih bomba wanita kecewa dengan tindakan Akademi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Wakaf Tapai di Marang, Terengganu, yang membotakkan kepala beliau serta 18 pelatih perempuan lain ketika mereka mendaftar diri menjalani latihan di kem itu, 2 Mei lalu.

Hizyaty Othman, 28, dari Taman Berjaya, Jalan Pegawai di sini, berkata dia amat terkejut dengan tindakan membotakkan rambut pelatih perempuan, tidak seperti apa yang dinyatakan dalam peraturan kursus yang diterima mereka sebelum melaporkan diri di akademi itu.

"Peraturan dalam surat yang diterima saya hanya menyatakan rambut perlu digunting dengan ukuran enam milimeter sahaja dari rambut asal semasa hari pertama melaporkan diri dan perlu digunting kemas selepas dua bulan hingga tamat latihan.

"Saya terkejut melihat pelatih wanita dibotakkan seperti pelatih lelaki dalam sebuah bilik gunting rambut dan saya terus lari mengadu kepada kakak saya, Hazliza, yang berada di tempat pelawat," katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumahnya di Kuala Terengganu, semalam.

Hizyati berkata bahawa pada mulanya dia dan pelatih lain enggan berbuat demikian tetapi memandangkan ingin mendapatkan pekerjaan dan faktor umur yang semakin meningkat, beliau terpaksa berbuat demikian.

Bapanya, Othman Long, 63, berkata beliau hanya menyedari mengenai perkara itu setelah sampai di pekan Baling setelah diberitahu isterinya Hizan Abu Bakar, 56, dan anak keduanya, Hazliza, 30.

"Saya amat terkejut dengan kejadian itu. Sepanjang saya bertugas dalam badan beruniform, pelatih perempuan hanya digunting rambut hingga pendek dan bukannya sampai botak," kata pesara Jabatan Kastam Diraja Malaysia itu.
Othman, yang kecewa dengan tindakan pihak terbabit, bertindak mengeluarkan anaknya daripada akademi itu keesokan hari.

Beliau juga membuat di Balai Polis Kuala Perlis supaya pihak berkuasa melakukan siasatan terhadap pegawai di akademi itu.

Pengerusi Yayasan Prihatin Kebajikan, Pendidikan dan Kemiskinan Kedah, Zuraidi Rahim, yang mengunjungi Hizyaty, berkata beliau telah memaklumkan perkara itu kepada Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Chor Chee Heung.

"Saya difahamkan beliau telah mengambil tindakan dengan mengarahkan Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia menyediakan jawapan secara lisan dan bertulis kepada ibu bapa Hizyati.

"Saya harap Datuk Chor akan tampil bertemu keluarga terbabit untuk mendapatkan penjelasan lebih terperinci dan sekaligus menyelesaikan kes ini secepat mungkin," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di dungun - Google Blog Search

13 di dungun - Google Blog Search


N.27 - PAS DUN Sura: Suhaizan Kaiat & Chegu Bard <b>Di Dungun</b> 22 Jun

Posted: 19 Jun 2011 08:06 AM PDT

N.27 - PAS DUN Sura: Suhaizan Kaiat & Chegu Bard Di Dungun 22 Jun

Suhaizan Kaiat & Chegu Bard Di Dungun 22 Jun

DUNGUN, 19 Jun Ahad - Exco Dewan Pemuda PAS Pusat, Suhaizan Kaiat akan berceramah di Dungun pada Rabu, 22 Jun. Beliau akan disertai oleh Chegu Bard dan ADUN Sura, Y.B. Ustaz Wan Hassan Mohd Ramli.

Ketua Lajnah Penerangan DUN Sura, Encik Mohd Yusof Ismail berkata, "Ceramah ini akan diadakan di Kampung Padang Jambu dan dijangka Suhaizan (gambar) akan menyentuh isu kegerunan dan karenah UMNO-BN terhadap himpunan Bersih 2.0 yang bakal berlangsung pada 9 Julai ini dan selaku Ketua DPP Johor beliau turut dijangka menyentuh isu warga Singapura dibogel dan dikenakan ketuk ketampi baru-baru ini,"


"Seperti biasa Chegu Bard (gambar) akan melakukan pelbagai pendedahan kepincangan UMNO-BN khususnya melibatkan pentadbiran Najib dan kroninya dan selaku tuan rumah pula Ustaz Wan Hassan dijangka akan mengulas pembentukan kabinet baru PAS Terengganu dalam menghadapi PRU-13 khususnya dalam konteks negeri Terengganu, " jelas beliau lagi.
"Saya menyeru warga Dungun khususnya di sekitar DUN Sura supaya hadir mendengar sendiri ceramah isu semasa ini di saat Najib masih teragak-agak untuk membubarkan parlimen," akhiri beliau.

Arkib Laman

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di pulau bidong - Google Blog Search

13 di pulau bidong - Google Blog Search


E-ONE Entertainment: SEJARAH <b>PULAU BIDONG</b>

Posted: 06 Jan 2006 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Pulau Bidong ialah sebuah pulau kecil di Terengganu, Malaysia. Ia terletak di luar pantai Terengganu di Laut China Selatan. Pada 1978, sebuah kem pelarian untuk pendatang tanpa izin Vietnam telah dibina di pulau ini oleh Kerajaan ...

13 di kijal - Google Blog Search

13 di kijal - Google Blog Search


GedebeLureCaster: Santai <b>di</b> Jeti Star Cruise Awana <b>Kijal</b>

Posted: 01 Jun 2011 09:37 AM PDT

Trip memancing santai gua bersama kawan-kawan semasa internship di Paka, Terengganu. Destinasi memancing sambil santai kami pada kali ini adalah di Jeti Star Cruise lama yang terletak di Kijal, Kemaman.

Jeti lama yang tidak digunakan lagi itu menjadi tempat yang ideal bagi pemancing-pemancing tempatan melabuhkan joran masing-masing kerana kedudukan jeti tersebut yang mengunjur ke tengah laut membolehkan umpan di lontar terus ke sarang sang ikan.

Semasa kunjungan kami, sotong juga didapati banyak bermain di sekitar jeti. Rata-rata pemancing tempatan yang kami temui di situ sibuk menghayun mata candat untuk memikat sotong yang banyak berkeliaran di sekitar jeti. Namun demikian, joran-joran surfcast yang panjang melangit juga kelihatan terpacak yang disasarkan untuk ikan-ikan pemangsa seperti pari, gerong belang, dan talang.

Bagi kami, kunjungan kami ke sana bukanlah untuk menyasarkan mana-mana spesies tapi sekadar untuk berhibur sambil meluangkan masa bersama-sama. Tambahan pula, trip kali ini disertai oleh muka-muka baru dunia pancingan termasuklah ladies angler. Apa saja jenis ikan tanpa mengira saiz yang berjaya dipancing akan berjaya memuaskan hati kami!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

ads