Ahad, 24 Mac 2013

13 di marang - Google Blog Search

13 di marang - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

13 di paka - Google Blog Search

13 di paka - Google Blog Search


Pengedar Shaklee <b>di Paka</b>, Terengganu ~ Princess Fisya

Posted: 04 Mar 2013 06:13 PM PST

Pengedar Shaklee di Paka, Terengganu
Nama :Nur Arfah binti Mirus
Alamat: Taman Idaman Bayu, Paka 

(Taman berhadapan kedai ikan Pok Man)

Area pick up/COD: Paka, Kerteh, Dungun, Kemasik, 

Calon PAS DUN <b>Paka</b> Rembat Duit Peneroka Felda RM1.4 Juta <b>...</b>

Posted: 22 Feb 2013 05:59 PM PST

Duit peneroka Felda RM1.4 juta lesap! Geran tanah entah ke mana dan Pengerusi JSR pun hilangkan diri – Itu yang berlaku setelah kejatuhan Kerajaan PAS Terengganu pada Mac 2004.

Bekas ADUN PAS Paka, Ustaz Satiful Bahri Mamat yang merancang kewujudan Rancangan Tanah Berkelompok (RTB) di Bandar Ketengah Jaya, Rasau, Dungun pada tahun 2002 senyap seribu bahasa.

Paling tidak pun, Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu itu boleh berkata, "Itu Semua Salah UMNO Kerana UMNO Zalim".

Dalam laporan polis yang dibuat oleh salah seorang mangsa, Mohamad Rosdi Fauzi pada 22 Februari 2013 di Balai Polis Ketengah Jaya mencatatkan, majlis undi lot peserta RTB Bandar Ketengah Jaya, Mukim Rasau, diadakan pada 17 Februari 2004 di Padang Astaka Ketengah Jaya.

Entah prosedur dari mana yang digunakan Kerajaan PAS ketika itu, setiap peserta telah diminta untuk membayar sebanyak RM1,300 kepada akaun Tetuan Azman Wan Helmi & Associate melalui Bank Bumiputera Commerce Berhad di nombor akaun 13020017601056 sebelum 1 Mac 2004.

Kenapa peserta perlu membayar RM1,300 untuk dapatkan lot RTB? Penduduk mendakwa, bayaran itu diminta Jawatankuasa Syura Rakyat (JSR) dan Pejabat ADUN Paka.

Menurut Seksyen 67 dan 68 Kanun Tanah Negara, bayaran Lesen Menduduki Sementara (LMS) untuk RTB hanya RM10 setahun dan RM5 untuk pendaftaran. Boleh pemimpin PAS atau Satiful Bahri jelaskan kenapa pemohon perlu membayar sehingga RM1,300.

Mana Pengerusi ANAK, Mazlan Aliman dalam isu ini?

Bukan seorang atau dua orang yang tertipu, jumlahnya 1,080 peserta. PAS dengan duit sukar untuk dipisahkan, kira-kira RM1.4 juta lesap. Selepas pilihanraya umum pada 2004, Pengerusi JSR juga tidak dapat dikesan.

Tuntut mereka, "Kembalikan Duit Kami". Calon PAS DUN Paka, Satiful Bahri yang diumumkan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Abdul Wahid Endut, bertanggungjawab lah kamu dalam penipuan ini!

Turut menjadi mangsa penipuan Kerajaan PAS ketika itu, peserta RTB Kawasan Beril, Mukim Kuala Paka dimana temuduga untuk peserta RTB berkenaan diadakan di Pejabat ADUN Paka, Satiful Bahri pada 1 Julai 2002.

Majlis penyampaian surat kelulusan dan undi lot RTB itu diadakan pada 11 Mac 2004 di Tebing Tembah, Paka. Mangsa memberitahu, nombor lot tanah ada tetapi lot tanah tidak ada! Hairan bin Ajaib cara pemerintahan PAS di Terengganu.

13 di gong kedak - Google Blog Search

13 di gong kedak - Google Blog Search


6 Mac 13 : Pangkalan Udara <b>Gong Kedak</b> Mendoakan Keselamatan <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2013 07:31 AM PST

Pangkalan Udara Gong Kedak Mendoakan Keselamatan Anggota Di Lahad Datu  Pangkalan Udara Gong Kedak Mendoakan Keselamatan Anggota Di Lahad Datu

GONG KEDAK, 6 Mac 13 – Satu Majlis Tahlil dan Solat Hajat peringkat Pangkalan Udara Gong Kedak telah diadakan berikutan tercetusnya pergolakan di Lahad Datu dan Sempoerna, Sabah. Majlis ini juga bertujuan untuk memohon restu agar Ops Serkap yang sedang dijalankan oleh anggota Pangkalan Udara Gong Kedak serta anggota ATM yang lain di lokasi tersebut berjalan dengan lancar dan selamat. Majlis telah dihadiri oleh hampir kesemua warga pangkalan.

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di gong kedak</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2013 07:45 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

: The Tigers, Singapore Has To Contend With

Posted: 04 Feb 2013 07:41 AM PST

BERITA 2013

Israel mengaku serang Syria


MUNICH - Menteri Pertahanan Israel, Ehud Barak memberi petunjuk semalam bahawa negaranya merupakan dalang satu serangan udara ke atas Syria pada Rabu lalu.
Sebelum ini, beberapa pegawai Amerika Syarikat menyatakan sasaran itu ialah senjata-senjata antipesawat yang dihantar untuk anggota-anggota Hezbollah.
"Saya tidak boleh menambah sebarang perkara berhubung apa yang anda telah baca di dalam surat khabar tentang apa yang berlaku di Syria beberapa hari lalu," katanya di sini.
Beliau berada di Jerman untuk menghadiri satu persidangan berhubung keselamatan dengan para diplomat dan pegawai pertahanan dari beberapa buah negara.
"Kami menyatakan bahawa kita tidak berpendapat bahawa ia sepatutnya dibenarkan untuk membawa senjata-senjata canggih ke Lebanon," katanya.
Beliau juga menyatakan bahawa kejatuhan Bashar akan berlaku tidak lama lagi.
Menurutnya, kejatuhan tersebut akan memberi tamparan hebat kepada Iran dan Hezbollah.
Beberapa pemimpin Israel pernah menyuarakan kebimbangan bahawa perang saudara di Syria mungkin telah menyebabkan Presiden Bashar Al-Assad kehilangan kawalan di negaranya termasuk ke atas senjata kimia.
Di Syria, Bashar menyatakan kepada seorang pegawai kanan Iran bahawa negaranya akan berdepan sebarang serangan luar.
Bashar menyatakan bahawa Israel menyerang sebuah kemudahan penyelidikan ketenteraan dekat Damsyik.
Ia merupakan kenyataan pertama Bashar berhubung serangan udara Israel.
Beliau membuat kenyataan itu ketika membuat pertemuan dengan perunding kanan nuklear Iran, Saeed Jalili.
Iran merupakan sekutu rapat Syria.
Saeed berikrar bahawa Iran akan terus memberi sokongan kepada rejim Bashar.
Syria juga berikrar akan menyerang balas serangan Israel itu.
Ketua Pengawal Revolusi Iran, Jeneral Mohammad Ali Jafari berkata, pihaknya berharap Syria akan menyerang balas Israel.
Pertempuran antara tentera Syria dengan para penentang yang terdiri daripada penduduk tempatan berlaku sejak Mac 2011.
Lebih 60,000 orang dilaporkan terbunuh sejak pertempuran tersebut berlaku.
Kumpulan penentang itu mahu Bashar digulingkan kerana mendakwa beliau gagal membawa pembaharuan dalam pentadbiran dan kebebasan hak asasi manusia. - Agensi

BERITA 2014 (Jika Islamelayu Terus Dengan Politik Pak Turut)
Singapore mengaku serang Malaysia

1. Hai…dan Assalammualaikum, saya mempunyai komen yang menarik dari seorang warganegara Amerika Syarikat (AS) yang melontarkan komen beliau kepada saya.

2. Saya paparkan di sini kerana ini merupakan kali pertama saya mendapat komen dari seorang warganegara AS yang juga pemilik blog bersifat keagamaan di sini http://thegrandverbalizer19.blogspot.com.

3. Komen yang didasarkan daripada analisis beliau saya kira mungkin kurang tepat kerana terlalu memandang tinggi kepada keupayaan pasukan komando AS tetapi saya yakin boleh dikupas secara lebih terperinci oleh pembaca saya yang sangat-sangat dimulia dan dihormati oleh saya.

4. Oleh kerana ia ditulis oleh orang luar yang tidak mempunyai kepentingan di sini, saya kira elok saya kongsi bersama anda semua.

TO FELLOW MALAYSIANS
VERY INTERESTING ARTICLES (DONT KNOW WHO THE WRITER/I COPY THIS ARTICLE FOUND IN WEB) AS RESPOND TO TIM HUXLEY (MAMAT
YANG TULIS BUKU DEFENDING SINGAPORE)
The Tigers, Singapore Has To Contend With.
There have been alot of tensions between Singapore and Malaysia, on issues pertaining from water to Pedro Branca or Pulau Batu Putih.Some Singaporean websites present things that if there was a war it will be a walkover for them, then there is this book by Tim Huxley, "Defending the Lion City", which makes out the war scenario with pre-emptive strikes on Malaysian Forces. Where Malaysian Forces are defeated and Malaysians are subject to Singapore's Military rule.
First of all Singapore and Malaysia, their fortunes are entwined, with blood ties across the causeway. There will be no winners in this war. Let me explain, Singapore considers itself the little Israel of South East Asia, thats why a lot of hawks down there advocate confrontation. There is no denying that its forces are well armed. The Israelis have always defeated the Arabs in all their wars, this confidence is ingrained in the Singapore minds. Let's have a reality check here, the Arabs do not regularly have Combined Arms Exercises, meaning they do not exercise simultaneously with their Armies, Navies and Airforce. Why ? To conduct combined exercises there must be clearance from the highest levels, so as to place the state police apparatus on the ongoing exercises, so that the Generals can be monitored. None of their despotic Arab leaders wants a coup conducted against them when all these many generals get together. So in other words their forces are never really tested. Only when cleared at the highest levels are they ever held, as it is a hassle to get clearance, therefore their forces are rarely tested, they learn most oftheir lessons during the war with the Israelis, but then it is too late.
Normally the Military is used against it's own citizens which they are very adept at. At lower levels, tank regiments do not exercise with infantry regiments, artillery and with others which is important to coordinate attacks and defence, these exercises not only strengthen coordination, weaknesses can be identified and rectified, logistics needs for hour to hour requirements on the battle field can be enhanced to improve deliverability, strengths noted to be improved upon, doctrines tested, if needed, changed to evolve into a magnificient fighting force. There is a dictum "the way you train is the way you are going to fight".
Malaysian troops constantly have combined arms exercises throughout the year, they have elaborately planned out training cycles for the individual,units, brigades, divisions and the corps as a whole. The Singapore mind, to place the Malaysian forces in the same category as the Arabs is an under estimation. Malaysian soldiers, sailors and airman join the regular forces for the love of the profession, most of them. There are servicemen with an impressive lineage of soldiering. Most Malaysian servicemen have been blooded. They exercise in peace times with imaginery enemies, they have made mistakes, they go back to the drawing boards. They know their weaknesses,they improvise, adapt and overcome. They also conduct lots of cross training with foreign forces.
An elevated level of cooperation with the United States on the range of fronts.There have been more than 75 U.S. military ship visits in the past two and a half years. The United States conducts training exercises with the Royal Malaysian Air Force, flying with and against them in mock battles. U.S. Navy SEALs conduct training in Malaysia twice a year. The U.S. Army does field exercises with the Malaysian army. I might mention here that, for their expertise in jungle warfare, Malaysians are known in the business as "whispering death." Finally, 1,500 Malaysian defense personnel have benefited from the U.S.
The confidence factor in the Singapore mind is their formidable airforce with their air to air refuelling capability, to bring them in from Australia, Taiwan and the US. One does not strike pre-emptively out of the blue. ". On this page you can find the aircraft order of battle of the Malaysian Air Force, locally known as Tentera Udara Diraja Malaysia.
There should be an escalation of tensions. The majority of the Singapore servicemen are conscripts, the key elements of their forces are made up of their regulars. That means there is no continuation in training.
It is a major factor that will contribute in the performance of it's frontline troops. I have seen the conscripts perform, which makes me confident that we can defeat them on the ground, as the bulk of Singapore's forces comprise of conscripts. I do honestly hope they do not faint when they see blood and guts ! Malaysian troops are the only forces in the world to have defeated a communist insurgency. They happen to be the best jungle fighters in the world. Elite fores all over the world are trained by them. The jungle warfare school in Fort Benning, Georgia was set up by a Malaysian team.
Just to recapture, on the 3rd of October 1993 incident, in Mogadishu, Somalia a combined team of 4 Pakistani tanks and 24 Malaysian Infantry fighting vehicles rescued America's elite fighting unit, the Rangers. You can see the fictious account in the movie, "Black Hawk Down". For your information as they were moving into the combat zone, when hostile fire was being received the Pakistani tanks turned tail and fled, this has been hushed up in the name of diplomacy. The Malaysians persevered, rescuing the Rangers at the cost of one Malaysian killed, 9 wounded and losing 4 IFVs. Seventy, so called elite American forces did not litter the streets of Mogadishu with their bodies because of the sacrifices made by the Malaysians. Of course US magazines belittled the contribution of the Malaysian troops by calling them 'gun shy', as mentioned in Newsweek.
The Malaysians kept all MSRs openedwhen the Americans withdrew into a shell after that incident and to later withdraw from Somalia. An extract from the Washington Post. "They realized they'd have to do it in armor, so we linked them with 24 Malaysian armored personnel carriers, four Pakistani tanks and two armored personnel carriers and a company of armored Humvees," Stockwell said. Stockwell said "it came together very quickly" and strongly disputed the report of a U.S. Army officer in Washington that "it took intense pressure from Americans to get the Malaysians and some Pakistani M-113s to deploy." "I will grant you that in this international U.N. military we do not have the same command and control; the unity of command is a lot looser, so sometimes it takes some persuading," Stockwell said. But he added: "The Malaysians performed magnificently."
Summary of combat operations. or the US Ranger version.
Malaysians training the US Marines at jungle warfare.
In the decades in the fight against the Communists, there is no record of a Malaysian soldier taken alive. In Singapore's case during the 'Confrontation' against the Indonesians, there is one sorry episode the Singaporeans would like to forget involving the 1st Singapore Infantry Regiment. The Malaysian military remembers it's past, this is an incident which took place in the Congo in the sixties, when 13 Italian airmen, who took refuge at a Malaysian camp, were surrenderd to the rebels by a Malaysian Company Commander, of the 6th Battalion of the Royal Malay Regiment(refer to book by Lt. Col Maurice Lam). The 13 airmen were literally hacked to pieces in front of them.One of the reasons why the Malaysians did not turn down the Americans.
Just to show a weakness in Singapore's anti-armour weaponry, the MILAN needs to stabilize after launch for 400 meters, meaning it needs flat and a clear area before it is guided onto the target. There are not many open places in Malaysia to accomodate that. There are many other weaknesses that I will not mention here. The AWACs, Singapore has, are nearing shelf life, the Malaysians are going to acquire new ones. The Singapore subs are second hand and their tanks are antiquated AMX which have been upgraded so many times, using Frog (French) technology and the British Centurions. Their APCs are still with technology from the sixties. The Malaysian tanks which will be acquired are from the New Europe, Poland. Malaysians are in the process of getting new IFVs from Turkey. Very effective air defence systems are being purchased.
The 'Apache' helicopters AH64D have not been very effective against the enemy on the ground, proven in Karbala and Operation Anaconda. The'turkey shoot" during the Gulf war was a one sided affair on a retreating enemy during the first Gulf War, creating a myth on the invincibility of the Apache. Helicopters that attacked Iraqi Republican Guard units south of Baghdad on March 24 03."In attacking a formation of about 40 Apache Longbows on Monday, the Iraqis staged a classic helicopter ambush first perfected by the North Vietnamese in the 1960s. As the lethal, tank-killing aircraft approached on a mission to destroy the Medina Division's dispersed armor, troops dispersed throughout a palm-lined residential area and opened fire with antiaircraft guns, rocket-propelled grenades and a wall of fire from rifles and other small arms. … "The Iraqi fire was so intense that the Apaches had to break off their mission and return to base." The results of that failed mission strongly suggest that the modern helicopter is a battlefield liability
Malaysia has MLRS regiments, where the dream target for an MLRS regiment is one such as Singapore, compact and dense.This is a quantum leap of firepower for Malaysia. Malaysia has currently 70 combat aircraft compared to Singapore's 150 combat aircraft. That gap will be narrowed when the Malaysians take dlivery of 18 F-18 Super Hornets and 24 Sukhois. Malaysia will not have limited warfare conducted on Singapore but total destruction.
This is an extract from an article by Derek da Cunha of the Institute of South East Asian Studies, " The Singapore Armed Forces could be described as a rapier, it is manoeuvrable, slick, and, in the hands of a skilled swordsman, can do all the fancy moves in attempting to deliver the lethal stab. On the other hand the Malaysian Armed Forces is like a broadsword; it's not very manoeuvrable, not slick, and, even in the hands of a skilled swordsman is unlikely to do all the fancy moves. Indeed it is fairly lumbering and unwieldy. However, in the ultimate analysis, a single slash of the broadsword could well result in the rapier snapping in half".
Malaysian terrain is very tough for the unexposed or the uninitiated. Allow me to paint a war scenario. Before that have a glimpse of some of Malaysia's naval vessels. Here is part of the details. More on the surface vessels. .
Malaysia and Singapore water talks (50% of Singapore's water needs is supplied by Malaysia) bog down and there is this ill feeling meanwhile there is this young gungho Commander of a Singapore warship the the RSS Battleaxe guarding the territorial waters off Pedro Branca, also on his mind is his impending divorce where he is going to lose his HDB flat to his wife all because he had a one night stand. This is nagging him constantly, meaning he is not in the correct frame of mind.
Along comes KD Hang Lekir, a corvette on orders by the Defence Minister to permanently station it in the waters off Pedro Branca, due to the failure of the water talks. Guns and radar are on 'active stations'. The Singapore Commander gets a report that there is a signature on the radar of a fast moving large vessel, orders 'action stations'. The commander of Hang Lekir, gets a report that guns are locked onto his vessel, he orders counter measures and simultaneously ranges on the Singapore vessel. RSS Battleaxe's Commander misinterprets this as hostile action and elevates status to 'battle stations'. Commander of RMN Hang Lekir is on the hotline to fleet operations, which in turn turns to MINDEF, Chief of Defence Forces, responds placing all forces on a high alert.
JERNAS area air defence system. JERNAS is the only land-based air defence system designed to defeat the most severe threats, including cruise missiles and smart munitions.The AMS Blindfire weapon control radar provides JERNAS with an all-weather day and night capability. Fast acquisition and extremely accurate tracking of the target and the missile in flight give the air defence system unique dual engagement capability. With pencil beamwidth, high power, adaptive wide-band frequency agility, very low side lobes and smart digital processing, the radar is immune to all forms of jamming.
What does this mean ? It means jets are scrambled to have an air defence capability, with jets on tarmacs waiting to take off. These events are monitored by Singapore's E2C-Hawkeye aircraft, they alert Singapore's MINDEF. Meanwhile the drama on the high seas is unfolding, commander of KD Hang Lekir is told not to engage unless fired upon, the RSS Battleaxe is a FAC(Fast Attack Craft) with 20mm Bofors opens fire on KD Hang Lekir, this corvette, one of the most modern is South East Asia can simultaneously engage targets under the sea, on the surface and air. The commander, to defend a strategic asset from being destroyed and who also who wants to become rear-admiral before the age of 38, orders launch of a ship to ship missile. The RSS Battleaxe is no more. The wife of the Commander of RSS Battleaxe will definitely get the HDB flat. All these is observed by the E2C and reported.
MINDEF gets radio stations to announce codes for mobilization. The Malaysian electronic counter counter measures unit gets to pick up this information and passes it along.Goh, gets on the hotline and calls Dr.M, accusing him of sinking a Singapore warship, Dr. M retorts that it was the Singapore ship that fired first. They continue arguing. Meanwhile, the strategic division is ordered to move to Johore, which it has rehearsed countless times times and played the game against a Southern enemy. Malaysian airdefence radars (Marconi- Martello Systems) and AWACs picks up fast moving aircraft intruding into Malaysian airspace.
All jets at Butterworth, Kuantan,Gong Kedak and Subang are scrambled, whilst the jets in East Malaysia are placed on alert, with Malaysian AWACs monitoring airspace in Taiwan and areas south of the Borneo island, for Singapore's reserve jet fighters coming in to join the fight. Simultaneously looking for Singapore's airtankers to be destroyed, before they refuel the RSAF jets coming in from Australia, Taiwan and the US. Many aircraft go down, Singapore's and Malaysia's, there is air parity. Malaysian fighters manage to penetrate into Singapore airspace and destroy 2 KC-130 tankers and 2 Stratotankers diminishing Singapore's air to air refuelling capability.
Malaysian naval ships and submarines scatter to sink and destroy Singapore's navy and merchant navy, concentrating near the straits of Tebrau, as there is air parity. The airborne brigade is ordered to conduct a linkup operation along the Mersing, Layang-Layang, JB line. The Army units in JB are ordered to defend JB, the Tebrau straits is flooded with napalm, benzine, and crude at likely footholds for the Singaporeans.
Singapore's Guards regiments which are heliborne will have to reckon with the Malaysian airborne at all strategic routes which it has to secure for it's armoured formations along three axis Kota Tinggi-Jemaluang-Mersing, Layang-Layang-Rengam-Keluang and JB-Air Hitam-Yong Peng with it's antiquated AMX and Centurions. The defence of these axis has been done numerous times by Malaysian troops on exercises. Meanwhile special forces snipers armed with 12.7 mm Barret rifles will go into hides to take out Singaporean armour at a range of 1.5 km with armour piercing rounds. Infantry taking up positions in strong points with AGLs and anti-tank weapons.
PT-91 Twardy Main Battle Tank. The Singaporean antiquated AMX (so called upgraded)and Centurion tanks will have to contend with this.The PT-91 MBT is equpped with the Fire Control System consisting of Gunner Station. It basis on modernized TPDK-1 sight for day channel and optionally passive PCN-A sight or thermal imagine sight, which create night fighting capability. The fire solutions are calculated by the ballistic, digital computer which processes mixed set of information generated by set of sensors and input manually by the gunner.
Air defence batteries are deployed, with shoulder held anti-aircraft missiles (Starburst systems, Iglas and Jernas). The Malaysian armoured and mechanized formations will race to link up with the airborne. Singapore needs to cross the straits to get its troops across, heavy casualties are inflicted, Malaysians fall back to conduct a delaying and mobile defence, all these are covered by air and artillery.
Malaysians have trained year in year out to march in full combat gear over 40 kms in under 10 hours and construct fire trenches with overhead protection within 8 hours. Laying of obstacles comes next, it is actually a breeze considering the terrain one is familiar with. Independent and co-ordinated tank hunting parties will be sent out. The Singapore advance bogs down at Muar. The US cannot come running, as it is bogged down in Afghanistan and Iraq. Guerilla war by Malaysian units are conducted at the rear echelons of the already very stretched Singapore supply lines, who also face a very hostile populace.
Malaysia signs deal worth $48 million with Russia's Rosoboronexport to purchase its IGLA short-range air defense system.
Defending a Small Nation and all about Malaysia.
Its probably at this stage that the diplomats, and the UN will come into play……. This is the otherside of a war scenario, to be more detailed will make this long and probably boring. There is always another side to a coin.

TERJEMAHAN BAHASA MELAYU

5. Saya datang dari Amerika Syarikat. Saya akan beritahu perkara ini sama ada kamu suka atau tidak.

6. Pasukan khas Singapura dilatih oleh Israel. Pasukan elit Malaysia dilatih oleh US Navy Seal.

7. Jika askar Marin AS, komando Navy Seals dan Green Beret berhadapan dengan pasukan tentera Israel (IDF), IDF akan tewas.

8. Ini disebabkan komando Israel tidak pernah berhadapan dengan ancaman nyata, kecuali dari kalangan mereka yang radikal termasuk sel-sel militan.

9. Ini lah senarionya.

10.Beberapa jam pertama, Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM) dan Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) akan menghadapi kekalahan yang teruk kepada pesawat pejuang dan tentera laut Republik Singapura.

11.Moral Malaysia hancur dan tentera Singapura bergerak untuk melancarkan ofensif.

12.Singapura kemudian mengumpulkan kereta kebalnya di Johor tetapi akhirnya berjaya "dineutralkan" oleh tentera darat Malaysia.

13.Dalam itu, pasukan komando Malaysia dihantar masuk secara senyap ke Singapura untuk membuat kacau.

14.Mungkin ada berlaku korban dikalangan komando Malaysia ini akibat bertempur dengan pasukan elit Singapura tetapi ada sebilangan yang berjaya masuk sehingga ke dalam dan meneruskan misi.

15.Malaysia melalui serangan balas yang agak besar kemudian secara berperingkat berjaya merosak atau memusnahkan pengkalan tentera udara Singapura dan beberapa aset statik yang lain.

16.Dalam pertempuran yang penuh dengan sifat kebencian dan dendam, tempat simpanan minyak Shell di Pulau Bukom dan beberapa kawasan sensitif menjadi sasaran serangan dan sabotaj tentera Malaysia.

17.Singapura kemudian meneruskan serangan ke atas aset-aset ekonomi di Malaysia.

18.Ketika tentera Malaysia diambang kejayaan, Singapura yang mula panik kemudian mengarahkan "curfew" (errr dalam bahasa Melayu apa ya?).

19.Industri pelancongan dan perdagangan serta perniagaan Singapura mula terjejas.

20.Pasaran saham jatuh teruk.

21.Pemimpin Singapura dari kalangan pihak tentera akan tinggal dalam pulau untuk meneruskan perang gerila.

22.Manakala pemimpin politik negara itu akan melarikan diri ke Australia, New Zealand dan membiarkan rakyatnya yang tidak memiliki kemampuan ekonomi mempertahankan diri mereka sendiri.

23.Singapura kemudian mengerakkan tentera paksaan dan remaja seawal usia 20an dipanggil untuk meneruskan perjuangan.

24.Bagaimanapun, ini bukan pilihan terakhir republik itu kerana sejumlah besar kekayaan Singapura sebenarnya sudah pun disalur untuk menyewa askar-askar upahan seperti tentera Gurkha, Nepal dan ditempat lain untuk mempertahankan kawasan-kawasan sensitif.

25.Saki baki tentera laut Singapura dan tentera udaranya masih meneruskan serangan.

26.Askar Singapura kemudian mengali kubu dan bersedia secara defensif untuk mempertahankan pulau itu apabila kesemua divisyen Singapura di Johor tewas oleh tentera Malaysia.

27.Melalui saluran diplomatik, Singapura memohon bantuan dari negara luar.

28.Amerika Syarikat (AS) dan beberapa buah negara lain yang sejak dari awal menganalisis corak peperangan itu mula melihat tanda-tanda Malaysia akan menang.

29.Malaysia kemudian memperbaharui beberapa perjanjian dengan AS termasuk bersetuju untuk membeli peralatan ketenteraan yang baru dari negara-negara yang berkepentingan ini.

30.Singapura akhirnya tewas dalam permainan politiknya untuk mendapatkan sokongan dari negara sekutunya selama ini.

31.Tentera darat Malaysia kemudian menyeberangi Tambak Johor untuk masuk ke Singapura.

32.Pertempuran di Singapura dimulakan dengan hebat, korban sangat besar di kalangan askar sukarela dan paksa republik tersebut.

33.Askar Malaysia kemudian mula mara masuk ke dalam Singapura melalui peperangan dari blok ke blok HDB (Fibua).

34.Pengkalan bawah tanah Singapura ditawan.

35.Pusat pemerintahan tinggi Singapura ditawan.

36.Arahan dikeluarkan oleh sisa-sisa pusat pemerintahan tinggi Singapura kepada pesawat pejuang dan tentera laut republiknya untuk menghentikan pertempuran.

37.Malaysia akhirnya menakluk Singapura.

38.Tentera Malaysia mengalami kehilangan besar dari kalangan aset tentera udara dan lautnya.

39.Tamat senario, suka atau tidak, itulah senario yang akan berlaku.

 AMUKANMELAYU - penulis percaya, tiada sesiapa pun ambil kisah dengan etikal ini. tapi sekiranya ini terjadi...adakah tanggung jawab mempertahankan Tanah Melayu ini hanya terletak ke bahu Tentera kita sahaja.....apa tindakan kita?

13 di pulau redang - Google Blog Search

13 di pulau redang - Google Blog Search


Pieh Rizfie: <b>PULAU REDANG</b>...AKU COME

Posted: 20 Mar 2013 07:55 PM PDT

Yahooo.yabedabedu...mlompat-lompat sambil nyanyi lagu..cuti2 Malaysia Versi Siti Afizah..not ct nurhaliza hokey......hahaha..aku ade..kau ade??????ok last entry aku ade cite kekompiusan aku untuk choose holiday to  Pulau Redang or Royal Belum...so aku n myabgsyg...buat pilihan untuk pegi Pulau Redang...so kenape aku pilih Pulau Redang?..huhu..antaranya ialah....kitorg nk tempat yg cantik kaya dgn alam semulajadi sbb kitorg sukekan alam semulajadi........Royal Belum pun cantik tau..tp...lau pegi Royal Belum kne wat Aktiviti like jungle tracking..naik bot..pastu sure pg buat lawatan tgok org asli..perjalanan lg...tired....tired....lau pg Pulau Redang..bleh snorkeling ke..dive ke..swimming ke...cme perjalanan nk ke kuala Terengganu tu agak mnjemukan kot..sbb tmpt blik kg myabgsyg tu...hohoho ...tu la if pegi Royal Belum perjalanan agak jauh nun diutara sanun...cuti plak singkat....so ianya maybe memenatkan..sbb kitorg nk pg holiday yg ala2 honeymoon gitu..kuikuikui...thats why la weall decide u pegi Pulau Redang and one more thing..Pulau Redang ni kitorg nk gi since before kawin lg tau..

PULAU REDANG AKU COME...hahahaha..maybe next time..holiday ke Royal Belum plak kan?..Actually..ini kire nk smbut enebeseri perkahwinan  kitorg yg ke-2 tahun..cehh..mcm nk sebut dh 20 tahun lak kan...patotnye 28 Mei 2013 nnt..tp ade sbb2 tertentu..so kitorg pilih utuk pegi lebih awal..ermm lmbt atau cepat x penting..tp kasih sayang yg bertambah itu yg lbh penting..so hampir 2 tahun hidup bersama dgn ade suami ni..mcm2 liku yg kitorg tempuh..so hrp2 percutian kalini..membawa seribu erti buat kitorg and dpt hilangkn segala tekanan yg dtg sejak akhir2 ini....harap Allah permudahkan urusan hambanya ini..amin...skunk ni tgh pening nk godek2 pakej2 percutian di Pulau Redang...so skunk tgh godek PAKEJ PULAU MALAYSIA mang seme pulau kat Malaysia ade..nk Pakej Keluarge,Pakej Hadiah dan byk lg..so korg godek la ye...papay...
TQ TO MY HUSBAND..hadiahkan Percutian ini...(kire hadiahla..walau aku tukang cari..sbb seme bajet my husband tanggung beres.....hihihi) muah you!!! mane tau..blik honeymoon..terus ade baby..kikiki..amin


13 di pulau kapas - Google Blog Search

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Hajat Kuswadinata Bercuti <b>Di Pulau Kapas</b> Tidak Kesampaian <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2013 01:51 AM PST

Percutian bersama keluarga ke Pulau Kapas, Terengganu adalah hajat terakhir Kuswadinata, namun ia tidak kesampaian apabila pelakon veteran itu meninggal dunia pada petang Sabtu.

Isteri Allahyarham, Kamariah Mohd Said, 57, berkata Kuswadinata sering menyuarakan hajatnya itu semasa beliau terlantar di hospital sejak tahun lepas.

"Beliau sering berkata ingin ke sana selepas pulih daripada penyakitnya, namun hajatnya tidak kesampaian," katanya ketika ditemui pemberita di kediamannya di sini malam ini.

Kamariah berkata Allahyarham tidak menunjukkan sebarang perubahan, namun kerap menasihati beliau agar tidak meninggalkan solat serta menjaga anak-anak.

Kuswadinata atau nama sebenarnya Kuswadi Bujang, 74, meninggal dunia di Hospital Ampang pada 5.07 petang susulan beberapa penyakit yang dihadapi termasuk kanser usus dan buah pinggang.

"Apa yang lebih menyedihkan, beberapa hari yang lepas, Allahyarham memberitahu saya 'Saya akan merindui kamu', dan saya tidak menyangka ada maksud di sebalik kata-kata itu," kata Kamariah, ibu kepada empat anak berumur antara 23 dan 27 tahun hasil perkongsian hidup bersama Kuswadinata.

Antara rakan artis yang menziarahi jenazah ialah Rosyam Nor, Aznah Hamid dan Datuk Aziz Singah.

Sementara itu, seorang pelakon yang juga anak saudara Allahyarham, Heryanto Hassan, 42, menyifatkan arwah sebagai mentornya dalam dunia lakonan.

"Allahyarham banyak mengajar saya dalam dunia lakonan, dan antara insan yang membawa saya lebih ke depan dalam industri lakonan," katanya.

Ketua Umno Bahagian Ampang Datuk Ismail Kijo, yang turut menziarahi memberitahu Bernama, pihaknya akan membantu menguruskan jenazah Allahyarham.

"Saya sebagai ketua di sini rasa bertanggungjawab untuk membantu memandangkan Allahyarham juga merupakan seorang anggota qariah masjid berhampiran," katanya.

Allahyarham, yang meninggalkan dua isteri, sembilan anak, 14 cucu dan seorang cicit, akan dikebumikan esok.

Dilahirkan di Singapura, Kuswadinata memulakan kerjaya sebagai pelakon pada 1957 menerusi syarikat perfileman Cathay Keris.

Antara filem lakonannya ialah Ibu Mertuaku, Antara Dua Darjat, Lang Buana dan Gerak Khas 3.

- BERNAMA

Pakej <b>Pulau Tioman</b>

Posted: 06 Feb 2013 11:44 PM PST

As salam semuo...

Sebelum ini PM pernah kongsikan berkenaan pakej Pulau Perhentian dan pakej Pulau Redang...kali ini PM hendak kongsikan berkenaan pakej Pulau Tioman pula...

Pemergian PM dan wife ke Pulau Tioman pada bulan Febuari 2012 selepas menyaksikan beberapa kawan kami ke sana...apabila melihat gambar-gambar mereka, hati mula tertawan dengan keindahan semulajadinya...

Setelah mendapat beberapa info berkenaan Pulau Tioman dari kawan-kawan PM, pakej dari Damai Tioman Resort menjadi pilihan kami...Damai Tioman Resort terletak di Kampung Genting...


Terdapat beberapa buah kampung di Pulau Tioman antaranya Kampung Salang, Kampung Panuba, Kampung Ayer Batang, Kampung Tekek, Kampung Paya, Kampung Genting, Kampung Nipah, Kampung Minang Cove, Kampung Mukut dan Kampung Juara...jika kawan-kawan inginkan kemeriahan boleh pergi ke Kampung Salang sebaliknya jika hendakkan ketenangan dan kedamaian boleh pergi ke Kampung Genting...
Ketika menginap di Damai Tioman Resort, PM mengambil pakej 3 hari 2 malam bernilai RM 288.00 seorang...yup pakej bajet...pakej termasuk makan dan minum, snorkeling dan tambang feri pergi dan balik...keadaan bilik selesa dan bersih...makanan yang dihidangkan juga tidak menghampakan...servis dan layanan dari pihak resort juga sangat memuaskan...

Namun begitu, pada mereka yang mungkin ada bajet lebih dan inginkan lebih keselesaan mungkin boleh pilih resort lain yang lebih baik...di sana terdapat banyak resort mahupun chalet...setiap kampung mungkin terdapat 3-4 resort untuk dipilih berdasarkan bajet masing-masing...selera kawan-kawan mungkin berbeza dengan PM...PM hanya kongsikan apa yang telah PM lalui...

Ruang makan yang agak selesa...terletak beberapa langkah jer dari bilik kami menginap...untuk pengetahuan semua, ketika di sana pada hari kejadian, hanya PM dan wife menjadi tetamu di sana...oleh itu kami mendapat layanan yang sangat istimewa dari pihak resort...hehe

PM dan wife memang gemar bercuti pada hari weekday...tak ramai orang...bercuti pada hari weekday bukanlah masalah pada kami kerana kami sudah biasa kerja pada hari weekend...hehe jika bercuti pada hari weekend ataupun cuti sekolah ke, memang ramai pengunjung di sini...bila sudah terlalu ramai orang tak syok sangat kan..??


Menikmati minum petang sambil menunggu matahari terbenam...fuhh memang indah...kagum dengan ciptaan Allah SWT...

Bergambar kenangan di sekitar kawasan resort...tidak kelihatan orang lain kan..?? Yup pantai itu seperti private beach PM yang punya...ituh yang tangkap gambar takdo segan silu tuh...hehe

Damai Tioman Resort nih bukanlah yang terbaik...resortnya tidak sehebat resort INI ketika PM bercuti di Pulau Redang...resortnya biasa-biasa ajer...namun PM dan wife masih menikmati saat-saat indah di sana...masih lena tidur kami...

Pada kawan-kawan yang mungkin ingin mengetahui harga pakej Pulau Tioman yang terbaru dari Damai Tioman Resort boleh klik SINI

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Konvokesyen pertama Politeknik <b>Hulu Terengganu</b> | Terengganu <b>...</b>

Posted: 08 Aug 2012 09:23 PM PDT

Politeknik Hulu Terengganu (PHT) bakal melakar rentetan sejarah awalnya dengan majlis konvokesyen pertama yang dijadualkan pada 28 Ogos ini.

PHT dalam satu kenyataan memberitahu, ia melibatkan 80 pelajar kumpulan perintis yang mengikuti pengajian Diploma Perakaunan di samping Diploma Pengurusan Pelancongan dan Hospitaliti.

Majlis akan berlangsung di Dewan Konvensyen Taman Tamadun Islam di Kuala Terengganu dan perasmian bakal disempurnakan oleh Ahli Parlimen Hulu Terengganu, YB. Mohd. Nor Othman.

Menyingkap sejarahnya, PHT memulakan operasi pada 2 Mei 2008 di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun dengan menawarkan dua program utama itu.

Pada Jun 2010, ia memindahkan operasi ke daerah ini dengan menyewa premis Majlis Daerah Hulu Terengganu di Kuala Berang.

Politeknik itu kini mempunyai hampir 370 pelajar dengan 49 kakitangan pelbagai kelulusan diketuai oleh Pengarahnya, Che Ku Amran Che Ku Ali.

Antara jabatan utama yang terdapat di PHT adalah Jabatan Perdagangan, Jabatan Pelancongan dan Hospitaliti, Jabatan Matematik, Sains dan Komputer dan Jabatan Pengajian Am.

Selaras dengan visi dan misi kementerian, PHT menawarkan beberapa kemudahan kepada para pelajar dan kakitangan seperti bilik kuliah, makmal komputer, perpustakaan, surau, kiosk dan sebagainya.

Bagi menambahkan lagi keselesaan, PHT juga mengadakan kerjasama dengan beberapa agensi kerajaan termasuk majlis daerah untuk menyediakan kemudahan seperti dewan, padang, gelanggang sukan dan juga kemudahan akses Perpustakaan Awam Hulu Terengganu.

13 di jerangau - Google Blog Search

13 di jerangau - Google Blog Search


majlis perkahwinan myra dan afif <b>di jerangau</b> - honey soft ice cream

Posted: 13 Feb 2013 05:33 AM PST

 ketibaan Honey Soft Ice Cream di majlis perkahwinan Myra dan Afif di Jerangau
adik dan kakak makan ice cream.

chocolate fountain untuk tetamu. 


pengantin ketika makan beradab
masa mendera pengantin. kita suruh pengantin pam ice cream.
pandai pengantin lelaki pam ice cream. cayalah
lain dari yang lain. pangantin ni pose dalam lori kami. tempat lain tak dapat dik oiiiii.
untung tetamu ni dapat ice cream yang di pam khas oleh pengantin.
kesian pengantin tak pasal-pasal kena pam ice cream.
memang best pengantin ni. tengah panas pun sanggup kena dera. kalau kamilah. memang tak sanggup. thank you pengantin.
memang best anda berdua ni.
ha...ni pulak x-staff kami. rindu juga dengan dia. papepun tq sbb sudi datang kerja dengan kami untuk majlis ini.( lepas gian lama tak pam ice cream ke?)
hehehe.... tersalah cerita pulak. oklah terima kasih kepada pengantin kerana sudi menempah ice cream kami untuk meraikan tetamu anda berdua. diharap servis kami memuaskan. 

buat xstaff,  doa kami semoga kamu dimurahkan rezeki, bahagia bersama family n jangan lupa kami disini. rasa-rasa rindu nak pam ice cream. carilah kami. huhhuhuhu.... miss u mr cool.
www.tips-fb.com

Tentang Kami..: Tanah Runtuh <b>Di Jerangau</b> - Jabor, 8 Kenderaan <b>...</b>

Posted: 26 Dec 2012 02:20 AM PST


KEMAMAN,26/12/2012 — Lapan buah kereta tertimbus apabila tebing jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Jalan Air Puteh di kilometer 139 di sini runtuh, berikutan hujan lebat berterusan di kawasan itu, awal hari ini.
Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintenden Che Suza Che Hitam berkata, tebing jalan setinggi 12 meter itu runtuh kira-kira 3.30 pagi tadi lalu menghempap kenderaan-kenderaan terbabit yang diletakkan di kawasan berkenaan.
"Kita khuatir kemungkinan ada orang yang tidur di dalam kereta yang tertimbus itu," katanya ketika dihubungi pemberita di sini, hari ini.
Che Suza berkata, jalan itu tertimbus sepanjang kira-kira 50 meter dan pihaknya telah menghubungi Jabatan Kerja Raya (JKR) bagi membantu kerja-kerja membersihkan kawasan yang tertimbus menggunakan jentolak.
Katanya, kejadian itu berikutan hujan lebat berterusan menyebabkan pergerakan tanah di kawasan itu. — BERNAMA

13 di pulau wan man - Google Blog Search

13 di pulau wan man - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau wan man</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Dec 2012 11:57 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Keunikkan Masjid Kristal | My Berita

Posted: 06 Dec 2012 06:41 PM PST

Masjid Kristal merupakan sebuah masjid yang terletak dalam kawasan pelancongan Taman Tamadun Islam di Pulau Wan Man, Terengganu.

Masjid Kristal telah dirasmikan oleh Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi. Yang Di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bersama-sama Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah telah berkenan berangkat ke Majlis Perasmian Masjid Kristal di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu pada 8 Februari 2008 jam 6.00 petang.

Masjid ini dibina daripada kaca dan keluli, masjid pintar pertama di Malaysia dan mempunyai keluasan 2,146 meter persegi. Masjid ini boleh memuatkan 700 jemaah pada satu-satu masa dan dilengkapi dengan prasarana teknologi maklumat dan liputan WiFi yang membolehkan pengunjung menggunakan kemudahan akses internet bagi membaca al-Quran elektronik.

Sumber

13 di jabor - Google Blog Search

13 di jabor - Google Blog Search


(Gambar) Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>, Tiada Mangsa Korban | blogr.my

Posted: 26 Dec 2012 03:28 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu dan kini jalan sudah boleh dilalui semua jenis kenderaan.

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Dec 2012 09:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

En.Hubby & <b>Wakaf Tapai</b>.... - Ini Satu Kisah...

Posted: 05 Dec 2012 12:49 AM PST

Hye...Hye...December.....=)
terlambat sikit nak post mase first day December kan...
mane nak sempat post....yela....busy kan....
busy melawat en.Hubby di Penang, Bayan Lepas...
~~~~~~hehehehehehehe~~~~~~
Alhamdulillah.....bertolak hari sabtu pagi.....
balik sini balik hari ahad, petang sampai rumah.....
Pergi sana ber 3....wif Aini and Heina....
 Terima Kasih sangat-sangat dekat 2 orang sahabat ni kan...
yela...sanggup teman kan saya melawat en.Hubby...
korang memang best dan terbaeekkkk lahhhh...=)
nanti post cite n gambar g Penang tu k....
~~~~~~hehehehehehehe~~~~~
Now, en.Hubby dah selamat sampai Wakaf Tapai, Terengganu...
Akademi Bomba dan Penyelamat Malaysia, Wakaf Tapai Terengganu....
lagi details....bace bawah ni...hehehehehe 
Hari ini, 3 Disember 2012, Akademi Bomba dan Penyelamat Wakaf Tapai begitu meriah dengan kedatangan pelatih -pelatih baru . Seawal 7 pagi lagi kakitangan Akademi telah bersedia menyambut kedatangan tetamu dan penghuni baru.
Jam 8 pagi auditorium yang mampu memuatkan 500 orang pada satu masa telah dipenuhi. Taklimat kemasukan pelatih telah disampaikan oleh Komandan Akademi Bomba dan Penyelamat Malaysia Kuala Kubu Bharu , PKPjB Haron bin Hj Tahir selaku wakil dari pihak Pengurusan Tertinggi Jabatan . Seterusnya Taklimat Khas latihan telah disampaikan sendiri oleh PPjB Norazam bin Khamis Komandan Akademi Bomba dan Penyelamat Malaysia Wakaf Tapai. Maklumat berkenaan latihan dan proses yang akan dijalani sepanjang latihan telah disampaikan dengan jelas oleh komandan sendiri. Sehingga jam 5 petang jumlah keseluruhan pelatih adalah seramai 614 orang terdiri dari 152  Pegawai Bomba KB gred  29 , 437 orang pegawai gred KB 17  dan 25 pelatih dari Malaysia Airport Berhad.
 so...disimpulkan cerita, en.Hubby tergolong dalam 25 Pelatih dari Malaysia Airport Berhad...
hanya Pegawai dan Eksekutif saja yang pergi kursus ni...
rekrut MAB still training dalam MATC Bayan Lepas...
kalau ikut surat asal tawaran en.Hubby, patutnya pergi ke Kuala Kubu Bharu...
tapi...last minit dapat tahu...kena lapor diri dekat Wakaf Tapai...
mungkin yang Kuala Kubu tu tak dapat menampung ramai pelatih kot...
huhuhuhuhuhu......takpe lah......
yang penting semoga semuanya baik-baik sahaja dekat sana.....
♥ Ya Allah ya Tuhanku....dekatkanlah rezeki yang suamiku cari...kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang...bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya...elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah...cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan...♥

13 di dungun - Google Blog Search

13 di dungun - Google Blog Search


Hanieliza&#39;s Cooking: Demo Masak <b>di Dungun</b>

Posted: 07 Mar 2013 03:09 AM PST

Salam..
lama tak updates demo masak.
Perpustakaan Awam Dungun, Terengganu

Mieza Jhaa K.. @_@: Kelas Belajar Buat Kek <b>Di DUNGUN</b> (2013)

Posted: 26 Feb 2013 05:06 AM PST


Pagi tadi selepas balik dari pasar singgah kedai kek kejap beli serbuk koko. Tempahan kek semakin menjadi jadi sekarang. Tak cukup kaki tangan saya dibuatnya. Adakah manusia sekarang tidak lagi memakan nasi sebagai makanan rutin? Apapun syukur alhamdulillah, rezeki seorang suri rumah. Tak la bergoyang kaki sangat sambil blogwalking 24-8 = 16 jam. 

Semasa sesi pembayaran serbuk koko tersebutlah saya ternampak sesuatu yang lama dah dicari cari. Ni haa..


Rama rama tu semua hanyalah penyeri tambahan semata mata
Jadi entry ni diterbitkan bagi mengajak korang semua warga Dungun untuk tidak melepaskan peluang keemasan ni. Ha datang daftar sekarang. Tarikh tutup pendaftaran lupa pulak nak tanya tadi. Kelas akan dijalankan pada 8hb Mac ini jika tiada aral yang melintangi.
Saya dah mencalonkan diri. Anda bila lagi?
*Ee sukanya. Tercapai jugak impian nak belajar bermacam macam jenis kek. Impian - nak buka kedai kek terlaris kat Dungun or Paka. Doakan impian saya tercapai ye readers!

Syamsul Haq: MAULID <b>DI DUNGUN</b> TRENGGANU

Posted: 02 Feb 2013 08:07 AM PST

Alhamdulillah Syamsul Haq telah di jemput untuk bermaulid di pantai timur destinasi Dungun yang telah di tetapkan oleh YB Dungun dan sebelum majlis YB kami sempat menziarahi seorang guru tua di pondok Maahad.................dan selepas itu ami meneruskan ke Makam Sultan Yahaya Siak, setelah selesai......Meneruskan perjalanan ke Makam Sultan Yahya Siak


   Pulang ke tempat penginapan dan bersiap sedia selepas solat maghrib sahabat kepada saudara Farihi yang begitu bersungguh dengan bermaulid telah mengundang kami ke rumah beliau menyambut Maulidur Rasul S.A.W
Selepas selesai majlis ini kami berangat menuju ke majlis YB Dungun...

ads