Sabtu, 6 April 2013

13 di marang - Google Blog Search

13 di marang - Google Blog Search


Seputih Kapas: Wujudkah Demokrasi <b>Di Marang</b> Terengganu?

Posted: 31 Mar 2013 10:38 AM PDT

Apakah wujud KEADILAN / KEBEBASAN DEMOKRASI di DUN Rhu Rendang ? 

Kami harap pihak Pas dapat menjawab persoalan ini secara terbuka supaya rakyat tidak menanam sebarang persepsi negatif terhadap mereka. Haji Hadi selaku wakil rakyat kawasan Marang harus tampil dan berikan jaminan bahawa TIDAK WUJUD sebarang larangan maupun ancaman kepada para petugas BN untuk memasang bendera mereka dikawasan beliau dan pemimpin2 BN juga bebas untuk berkempen secara terbuka tanpa sebarang gangguan.
Buktikan yang proses DEMOKRASI diamalkan oleh Pas dan PR, jangan hanya pandai melalak tentang bau busuk orang lain tapi diri sendiri bergelumang tahi ! KLIK SINI

13 di gong kedak - Google Blog Search

13 di gong kedak - Google Blog Search


23 Feb 13 : Majlis Makan Beradat Wisma Perwira Pangkalan Udara <b>...</b>

Posted: 23 Feb 2013 07:59 AM PST

Majlis Makan Beradat Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong KedakMajlis Makan Beradat Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong KedakMajlis Makan Beradat Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong Kedak

Majlis Makan Beradat Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong Kedak

Majlis Makan Beradat Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong Kedak

GONG KEDAK,  23 Feb 13 – Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong Kedak telah mengadakan Majlis Makan Beradat bagi pegawai-pegawai bertempat di Wisma Perwira, Pangkalan Udara Gong Kedak.  Ketibaan Yang Di Pertua Wisma, YBhg Lt Kol Ahmad Tuah bin Hj Azid TUDM dan Komander Pangkalan, YBhg  Kol Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM beserta rombongan telah diiringi dengan alunan Bag Pipe. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Sentiasa Di Angkasa  Raya, ucap selamat kepada Yang Di Pertuan Agong dan lagu Negaraku.

Hadirin telah dihidangkan dengan menu pembuka selera, mushroom soup, hidangan utama dan pencuci mulut serta diiringi dengan alunan muzik. Majlis diteruskan dengan ucapan daripada Yang Di Pertua Wisma, Lt Kol Ahmad Tuah bin Hj Azid TUDM dan YBhg  Komander Pangkalan Kol Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM. Majlis tamat kira-kira pada jam 12.30 malam.

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Peragut Dibelasah Orang Ramai <b>Di Kuala Terengganu</b> <b>...</b>

Posted: 18 Mar 2013 05:33 AM PDT

Gambar hiasan

Gambar hiasan

Dua orang peragut yang meragut seorang jurujual dipukul orang ramai dalam kejadian di Jalan Sultan Mahmud di sini Sabtu lalu.

Kedua-duanya yang juga buruh binaan sebelum itu turut melarikan diri dari polis selepas melakukan jenayah itu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, ACP K.Manoharan berkata peragut sebelum itu meragut jurujual berumur 27 tahun berkenaan kira-kira pukul 10 malam di hadapan Masjid Al-Muktafi Billah Shah.

Beliau berkata mangsa yang menunggang motosikal untuk pulang ke rumahnya telah dihimpit motosikal yang dinaiki peragut dan merampas beg tangan mangsa yang diletak di dalam bakul motosikal sebelum suspek melarilkan diri.

"Mangsa yang panik dengan kejadian itu bertindak menekan hon motosikalnya bagi mendapat perhatian orang ramai yang telah disedari seorang anggota polis yang berada tidak jauh dari tempat kejadian.

"Anggota itu bertindak mengejar peragut dengan keretanya sehingga peragut mencampak beg tangan mangsa di tengah jalan berhadapan Stadium Negeri. Para peragut terus melarikan diri sebelum diberkas dan dipukul pula oleh sekumpulan orang awam yang berada tidak jauh dari situ.

"Akibat pukulan itu, kedua-dua suspek yang berasal dari Kampung Gong Sentul cedera di pipi dan mata," kata Manoharan.

Beliau berkata kedua-dua suspek yang turut positif dadah dipercayai turut terlibat dalam beberapa kes ragut di sekitar bandaraya ini.

Mereka kini direman untuk disiasat kerana menyamun. – Bernama

13 di kerteh - Google Blog Search

13 di kerteh - Google Blog Search


Kerajaan UMNO/BN Gadai tanah warisan 15.0 hektar <b>di Kerteh</b> <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2013 12:00 AM PST

NukeSentinel(tm)
You have attempted to access this site with an invalid User Agent.

If you think this is a mistake you can contact the site webmaster at pemuda(at)dppkk(dot)org.

Be SURE to include the following information in any email!
User Agent: none
Remote Address: 107.21.60.85
Client IP: none
Forwarded For: none

13 di kijal - Google Blog Search

13 di kijal - Google Blog Search


T E G A N U K I TA: PGM Terengganu Master <b>di</b> Resort World <b>Kijal</b>

Posted: 24 Mar 2013 09:24 PM PDT

Oleh: Noraini Jusoh

Kerajaan negeri dengan kerjasama Persatuan Golf Terengganu akan menganjurkan kejohanan golf edisi kelapan 'PGM Terengganu Masters 2013' bertempat di lapangan Resort World Kijal (dahulu di kenali sebagai Awana Kijal Golf Beach & Spa Resort), Kemaman.

Kejohanan selama empat hari yang akan bermula 21 Ogos ini melibatkan penyertaan 148 peserta daripada 23 negara.

Sebanyak RM400,000 diperuntukan kerajaan negeri untuk kejohanan tersebut bagi memastikan ia berjalan lancar selain mendapat penajaan daripada jabatan dan agensi kerajaan serta badan-badan korporat.

Majlis pelancaran kejohanan yang bertaraf antarabangsa dan berprestij itu akan disempurnakan oleh Menteri Besar, Dato' Seri Haji Ahmad Said semasa Pertandingan Golf Pro-Am pada 20 April ini.

Pemenang utama bagi kejohanan 'PGM Terengganu Masters 2013' bakal menerima wang tunai RM35,000 di samping piala pusingan dan iringan.

Sasaran penganjuran kejohanan adalah untuk menjadikan sukan golf di Terengganu sebagai salah satu sukan rekreasi yang utama dan mampu menarik peserta dan pengunjung dari dalam dan luar negara.

Selain mempromosikan destinasi-destinasi pelancongan terkemuka di negeri ini terutamanya sempena Tahun Melawat Terengganu 2013, sekali gus menjana pertumbuhan ekonomi dan pembangunan pelancongan, kejohanan tersebut juga di harap dapat menarik minat golongan belia dan remaja menceburi sukan golf.

 

sk <b>kijal</b> kemaman: PERTANDINGAN NASYID <b>DI</b> SK SERI BANDI II

Posted: 20 Mar 2013 06:47 PM PDT


Sempena Karnival Perdidikan Islam Peringkat PKG Kemasek, SK Kijal turut sama menghantar kumpulan nasyid Soutul Iman, peserta hafazan lelaki dan perempuan serta peserta bercerita cerita dari Al-Quran... Alhamdulilah, berkat kesungguhan tenaga pengajar nasyid iaitu ustazah Norhayati Manaf, ustazah Ani Awang Salleh, ustazah Shuhaida Mohamad, ustazah Haslina Ibrahim, ustazah Asmariah Othman, Ustazah Zuraidah Nik@Ismail, Ustazah Tn Nuraznida Tn Ngah, ustazah Suriati Taib,ustazah Noraini Hassan, ustaz Zamzuri Mohd Amin dan Ustaz Mohamad Shukry Abdullah, SK Kijal mendapat Naib Johan dalam pertandingan nasyid peringkat PKG Kemasek 2013 yang diadakan di SK Seri Bandi 2 pada 20.3.2012, Rabu.

Kumpulan nasyid terdiri dari 10 orang murid tahun 5 dan 6 iaitu diketuai oleh Mohd aizuddin b Latif, Mohd Aniq Shahrudin, Mohd Izzat Fitri b Zulkaply, Saiful alif, Hassan Basri Mohd Nasir, Tn Mohd Khuzairi Hakim tn Mohd Azhar, Loqman Hakim  Roslan, Cw Anas CW Musa, Mohd Alif Hizwa dan Mohd Syafiq Hafizi.

Dua buah lagu yang dialunkan oleh kumpulan Soutul Iman iaitu Al-Quran Wasatiyyah Ummah dan Islam Addin.

* Vedio klip nasyid akan menyusur selepas ini.

Hanif Redland: Jalan-Jalan <b>Di</b> Awana <b>Kijal</b>

Posted: 19 Feb 2013 11:29 AM PST

Assalamulaikum & Selamat Malam
Lama juga rasanya ambo tak update blog ambo ni..hehe..malam ni ambo just nak share gamabr-gambar masa jalan-jalan kat Awana Kijal je..hehe..


ads