Sabtu, 2 Mac 2013

13 di gong kedak - Google Blog Search

13 di gong kedak - Google Blog Search


23 Feb 13 : Majlis Makan Beradat Wisma Perwira Pangkalan Udara <b>...</b>

Posted: 23 Feb 2013 07:59 AM PST

[unable to retrieve full-text content]GONG KEDAK, 23 Feb 13 – Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong Kedak telah mengadakan Majlis Makan Beradat bagi pegawai-pegawai bertempat di Wisma Perwira, Pangkalan Udara Gong Kedak. Ketibaan Yang Di ...

8 Feb 13 : Latihan Menembak Pistol BAKAT Pangkalan Udara <b>Gong</b> <b>...</b>

Posted: 07 Feb 2013 04:53 PM PST

[unable to retrieve full-text content]GONG KEDAK, 8 Feb 13 – Kelas Pengendalian Pistol dan Pertandingan Menembak BAKAT yang dihadiri oleh Pegawai Eksekutif Pangkalan, Pengerusi BAKAT, Ketua-Ketua BIRO dan Ahli BAKAT Pangkalan Udara Gong ...

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: Banjir: 27 sekolah <b>di Terengganu</b> ditutup, jejas <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2013 02:50 AM PST

SINAR HARIAN KUALA TERENGGANU - Sebanyak 27 buah sekolah di Terengganu diarah tutup dan cuti berganti ekoran bencana banjir gelombang ketiga yang melanda negeri itu sejak semalam.

Timbalan Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu Hashim Mohd Zain berkata penutupan itu membabitkan 22 sekolah rendah serta lima sekolah menengah dan menjejaskan 13,373 pelajar.

Sekolah yang terlibat ialah 14 di Besut, lapan di Hulu Terengganu dan lima di Setiu, katanya ketika dihubungi Bernama, di sini hari ini.

Katanya antara sebab sekolah terbabit diarah tutup ialah dinaiki air, dijadikan pusat pemindahan mangsa banjir, masih dalam proses pembersihan selepas dijadikan pusat pemindahan dan sekolah terputus hubungan.

Antara sekolah yang ditenggelami air ialah Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bukit Payong, Sekolah Kebangsaan (SK) Seri Payong, SK Pasir Akar dan SK Darau, semuanya di Besut, katanya.

Di Setiu pula membabitkan SK Kampung Bukit, SK Sungai Las, SK Langkap, SK Kampung Buluh dan SK Kampung Besut, manakala di Hulu Terengganu membabitkan SK Bukit Tadok, SK Matang, SK Teris, SK Tengkawang dan SK Jeneris.

Katanya sekolah yang masih menjadi pusat pemindahan sementara ialah SK Anak Ikan di Setiu dan SK Seri Payong serta SK Tenang di Besut.

Sekolah yang terputus hubungan di Hulu Terengganu ialah SK Kuar, SK Felda Tersat, SMK Menerong, SMK Matang dan SMK Jenerih setelah jalan utama ke sekolah terbabit dinaiki air setinggi hampir dua meter.

Semua sekolah ini akan ditutup sehingga keadaan mengizinkan, katanya. - Bernama

13 di jerangau - Google Blog Search

13 di jerangau - Google Blog Search


Azram Sulong: Felda <b>Jerangau</b> Barat

Posted: 02 Mar 2013 01:28 AM PST

Felda jerangau barat telah dibuka pada awal tahun 1980,Felda ini merupakan felda yang awal juga bagi negeri terengganu,Felda Jerangau barat terletak didaerah hulu terengganu,Jauh dari bandar raya kuala terengganu ialah lebih kurang 60km..Kawasan parlimen hulu terengganu dan Dewan undangan negeri Ajil dan diwakili oleh umno/BN..Parlimen ialah Yb Mohd Nor Othman dan Dun dimiliki oleh Yb Dato' Rosol Wahid....

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


adun dah naik angin, mazlan tak ambik port ke??? - Semut Hitam

Posted: 01 Mar 2013 08:15 PM PST

Wah!!! Bukan main marah lagi Si ADUN PAS ni ye. Sampai siap buat ugutan nak saman pulak dah hanya semata - mata kemaluan dia didedahkan kepada umum.

Heran kan. Mungkin dah menjadi satu trend semasa bagi puak - puak Pakatan Haramjadah ni gamaknya sampai tahap nak saman rakyat sendiri. Punya la Gila.

Dan satu lagi yang menghairankan kita ialah Si Mazlan Pemalas tu. Dia tak nak ambik port ke pasal isu ni sedangkan dia selalu dabik dada kata dia pejuang Peneroka Felda.

Takkan la dia nak biarkan macam tu je isu ni? Kot kalau kena gayanya, macam la dia tu bagus sangat. Bercakap macam dia la jaguh dikalangan peneroka - peneroka Felda tu. Tapi, bila ianya melibatkan pemimpin PAS, dia nak senyap pulak? Jaguh menda kejadahnya!!!

Terengganu Today - Petikan di ini adalah yang ditulis oleh Satipul dalam FBnya….. .(sepatut FB Satipul Bahri tapi jadi FB Saipul Bahri…..itu nama sebenar pun mahu tipu juga ke….hahaha)

Para pembuat report isu kerajaan Pas seleweng duit janji tanah di Mukim Rassau (Ketengah Jaya) dan Mukim Kuala Paka, sedia pada bila-bila masa untuk berdepan dengan saman pihak Satipul, bekas Adun Paka itu.

Beliau memang terlibat bersama JSR, Tetuan Azman Wan Helmi dan Menteri Besar Haji Hadi waktu itu yang datang membahagikan nombor-nombor lot di Padang Astaka Ketengah Jaya.

Bahkan menurut seorang yang terbabit Fauziah binti Mamat, salah seorang yang terbabit memberitahu temuduga di adakan di Pejabat YB Satipul sendiri ketika itu Ahli Dewan Undangan Negeri Paka, no 55, Tebing Tembah, 23100 Paka Dungun pada 1 Julai 2002 jam 11.00 pagi. (sila rujuk lampiran surat panggilan temuduga)

Oleh itu, Satipul yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas Terengganu sekarang ini janganlah sekadar membuat UGUTAN nak saman……SILA KEMUKAN SAMAN SEGERA WAHAI SATIPUL. - seterusnya...

13 di jerteh - Google Blog Search

13 di jerteh - Google Blog Search


Konvensyen pembangunan Besut <b>di Jerteh</b> | LoanMalaya.com

Posted: 17 Nov 2012 01:16 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Posted on November 17, 2012, SaturdayBESUT: Pembangunan di daerah Besut yang dikatakan masih ketinggalan berbanding daerah-daerah lain di Terengganu akan dibincangkan secara terperinci esok pada Konvesyen ...

13 di pulau wan man - Google Blog Search

13 di pulau wan man - Google Blog Search


TELUSURI TERENGGANU: <b>DI PULAU WAN MAN</b>

Posted: 29 Mar 2010 09:04 AM PDT

SHAHIIRAH ATIQAH AND SHAFIQAH ANISAH ASK HER ABAH TO QUIT SMOKING.
ABAH TRY TO GIVE SOME STUPID EXCUSES.
EVEN HE KNOWS THE FACTS...
ERR...THE ACTUAL FACTS.

13 di bukit besi - Google Blog Search

13 di bukit besi - Google Blog Search


Laman Husna: Laman Encik Ahmad <b>di Bukit Besi</b>

Posted: 23 Feb 2013 01:00 AM PST

Assalamualaikum,
dan
Salam 1Malaysia.

Semalam sempat berkunjung kali kedua ke rumah sahabat alam di Bukit Besi Terengganu.
Saya lebih suka memanggil beliau `sifu orkid'. Pada saya, pengetahuan beliau tentang orkid sangat tinggi, seiring dengan minat serta pengalaman Encik Ahmad sejak remaja lagi. Melihat pada pokok orkid sahaja, beliau dapat menamakannya dengan lancar, sedangkan saya, nak menyebut nama-nama yang telah ditag pun terkial-kial, rasa nak tergeliat lidah.

Banyak juga gambar bunga orkid yang sempat disnap oleh Husna, jurugambar 8 tahun saya..heeee...tetapi banyak lagi yang belum pernah saya lihat bunganya.

Terima kasih banyak-banyak sifu...sentiasa sudi menerima kunjungan kami...dan juga ole-ole yang diberikan.

ads