Rabu, 7 Ogos 2013

13 di marang - Google Blog Search

13 di marang - Google Blog Search


nasib 8 orang anak yatim terbela selepas kematian ibu <b>di Marang</b> <b>...</b>

Posted: 03 Aug 2013 06:33 AM PDT

IMG-20130803-WA0059-picsayPemimpin masyarakat DUN Ru Rendang Nik Dir Nik Wanku telah melawat rumah Allahyarhamah Rokiah abdul rahman yang telah meningga dunia akibah penyakit darah tinggi pada 29 julai 2013 di Taman Perumahan Awam Kos Rendah Darat Pak Chang, Seberang Marang.

Alahyarhamah merupakan seorang ibu tunggal berusia 55 tahun meninggalkan 8 orang anak yang mana dua orang daripada telah bekerja manakala 6 orang masih bersekolah.

Nik Dir memaklumkan kepada wakil Terengganu Today bahawa rumah yang ditinggalkan untuk kediaman anak anak ini dalam keadaan uzur kerana arwah semasa hayatnya menolak sebarang bantuan yg ditawarkan kerajaan.

IMG-20130803-WA0058-picsayNik Dir memaklumkan YAB Dato' Seri Hj Ahmad Said telah mengarahkan beliau untuk menyelaras dengan semua agensi kerajaan bagi menghulurkan bantuan yang diperlukan keluarga ini termasuk membaiki rumah.

Tinjauan Terengganu Today mendapati bahagian tangga rumah arwah yang rosak telah dibaiki melalui pembiayaan oleh Marang Village Resort & Spa.

13 di kemasik - Google Blog Search

13 di kemasik - Google Blog Search


Sotong: Petunjuk Dari <b>Kemasik</b>

Posted: 28 May 2013 02:35 PM PDT

Selamat datang pada semua pengunjung... beberapa hari lepas ambe sempat singgah di sebuah kawasan perkelahan yang terletak di pantai Kemasik. Lama sungguh tak singgah di sini. Pada ketika itu air laut sedang menyongsong surut. Suasana mendamaikan dengan keadaan laut yang agak tenang.
Sotong memang suke tempat camni..

Berapa orang yang peduli amaran ini...

Pulau berbatu yang cantik.
Sambil melihat keadaan sekeliling... terdetik di hati, emm.... masanye telah tiba. Pantai Kemasik boleh dijadikan petunjuk bagi mengetahui kehadiran sotong mabang. Melihat keadaan air dari segi kejernihan, ombak dan kekuatan angin, hati ambe kuat menyatakan sotong telah ada di pesisir pantai Terengganu.
Kampung nelayan yang mendamaikan

Kawasan berbatu dan berair tenang

Hati semakin membuak-buak mencari-cari ruang untuk menduga sotong mabang di lapangan.. bile yer.. sibuk sikit sekarang ni. Terbayang wajah rakan-rakan... bila dan dimana? Hehe... masa dan waktunya akan tiba.

ads