Sabtu, 16 Mac 2013

13 di pulau redang - Google Blog Search

13 di pulau redang - Google Blog Search


3 Hari 2 Malam Percutian <b>Di Pulau Redang</b>

Posted: 09 Jan 2013 02:28 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Sebenarnya sudah lama penulis merancang untuk bercuti ke Pulau Redang, Terengganu. Perancangan awal perlu supaya kamu dapat mengawal serta mengurangkan bajet perbelanjaan kamu sepanjang berada di sana.

It&#39;s Aida4eva: Pakej <b>Pulau Redang</b> murah

Posted: 07 Mar 2013 07:17 AM PST

hari tu dah post pasal pulau perhentian kan kat link ni -----> LINK
haaa..kali ni pulau idaman kalbu pulak.
langit biru, udara segar, laut yang biru.
pulau idaman ni..serius! -_-"
(murah ni..jom pegiiiiiii~)
 Akasia Travel & Tours Sdn. Bhd akan buat pakebercuti bersama pelakon Setia Hujung Nyawa yang cun melecun NELYDIA SENROSE di Pulau Redang, Terengganu.
pakej ni cover bukan hanya dari jeti, tapi dari KL. Best kan? :)
ersalina dari cerita setia hujung nyawa tu. Dia akan join pakej ni. kiranya, kita bercuti dengan diaaaa~
3 hari 2 malam dengan dia weyh.
kill 2 bird with 1 stone atau sambil menyelam minum air.
bercuti sambil bermesra dengan artis wooo~
Anjuran MANGGA dan AKASIA TRAVEL & TOURS...
dijamin murah, best dan mampu!
Sebabnya, konsep dorang, Travel & Tours with CHEAPEST PACKAGE.
untuk pertanyaan lebih lanjut, hubungi :
atau korang boleh LIKE page :-
(klik je nama page ni atas ni ek untuk terus directing ke page tu :) )
p/s : ape kata jom kita rehat2kan minda, keluar dari hiruk pikuk kota masa ni :)

I&#39;M YOURSS...: Bercuti <b>di Pulau Redang</b> Buat Kali ke-3!

Posted: 02 Oct 2012 11:50 PM PDT


Ayahanda aku tak follow coz dia memang tak selesa dah nak turun naik ferry bagai skg nie!  So dia lepak kat tempat favorite dia bile tiap kali balik kampung.. mana lagi kalau tak kat Angullia Beach Resort!  Sana dia dah biasa.. so makan minum dia semua terjaga coz owner Angullia nie pun dah  macam sedara kiteorg gak kekdahnya! So, aku pun tak risau sgt tinggalkan dia coz kebetulan ade pakcik & makcik aku yg tak balik lagi ke KL.. diaorg semua pun stay  kat Angullia for few days sampai hari aku balik dari pulau!
Hari tu.. seawal pagi dah check out dari Merang Suria Resort coz aku nak catch boat pukul 9 pagi.. so, ayah drop kiteorg kat Jetty Syahbandar.. pastu diaorg proceed ke Angullia.. while us to Redang Island! Redang trip nie aku plan dah lama.. actually this is our 3rd trip to Redang Island.. walhal Pulau Perhentian kiteorg tak pernah jejaki pun lagi.. tapi hati tak berminat nak ke Perhentian.. tak tahu kenapa!  aku rasa Redang adelah sebuah pulau yg paling cantik di Malaysia nie.. so no wonder dia listed as one of the most beautiful island in the world!
First time aku jejakkan kaki ke Pulau Redang dalam tahun 2006... Then in 2007 pegi lagi sekali! dua kali trip tu aku pegi sekeluarga ngan arwah mak aku.. memang arwah mak aku pun suke sgt² ngan Pulau Redang nie.. pasal tuh lah kiteorg pegi dua tahun berturut-turut! :D
Trip ke pulau redang nie aku saja gedik plan nak gie during cuti hari raya hari tu dah kebetulan bercuti panjang.. so saja lah nak merehatkan diri dgn menikmati keindahan serta kejernihan air di pulau yg mendapat tempat di mata dunia ni!


Sampai² perot lapar giler sbb tak breakfast! haha.. so menunggu ngan penuh semangat utk having good lunch lahh konon nya!  Before lunch kami terus check in dulu ke dlm bilik... Hal bilik dan resort nie aku nak buat special entry.. sbb macam² kejadian dan story yg aku nak share ngan korang.. so utk entry pembukaan nie.. kite layan gambar je lah dulu ye! :p



Lepas makan.. kiteorg balik bilik.. tido dan berehattt!  actually kalau cuaca cerah.. memang aku tak rasa aku balik bilik tido... sbb aku lebih suke lepak ditepian pantai utk melihat kebiruan lautan yg terbentang luas didepan mata aku.. tapi malangnya cuaca sedih plak hari tuh! haishh! takdak rezeki on first day nak tengok langit cerah dan laut biru.. so pujuk hati.. masuk bilik.. lantas ZZZzzzzZZZzzzZZzz! haha.. lagi pun memang kiteorg kurang rehat dan tido since first day sampai kat Terengganu coz incident ayah & jugak majlis perkahwinan cousin aku hari tu.. so dah langit pun mendungg je.. memang sesuai sgt lah utk kami golek² dlm bilik je!
Set jam nak bangun around Asar.. sib baik sedar... tinjau melalui tingkap.. nampak ehh.. cam langit dah cerah lahh.. so apa lagi.. lepas Asar terus keluar bilik..























Tiada ulasan:

Catat Komen

ads