Sabtu, 16 Mac 2013

13 di kijal - Google Blog Search

13 di kijal - Google Blog Search


sk <b>kijal</b> kemaman: PERLAWANAN BOLA BALING LELAKI <b>DI</b> SK <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2013 08:00 PM PDT

PROGRAM SEKOLAH PENYAYANG SESI 2013

Beberapa Aktiviti Yang Akan Dijalankan :

Anda Diutamakan
Tarikh : 1 Januari 2013
Masa : 7.00 a.m. ~ 7.30 a.m.

Pandangan Pertama
Tarikh : 1 Januari 201
Masa : 7.30 a.m. ~ 8.10 a.m.

Guru Sumber Inspirasi
Tarikh : 1 Januari 2013
Masa : 8.15 a.m. ~ 9.15 a.m.

Syoknya Belajar
Tarikh : Sepanjang Tahun

Semasa Sesi Pengajaran Dan Pembelajaran Bersamamu, Sayang Penumpuan Kepada Murid-Murid Yang Memerlukan Bantuan
Masa : Sepanjang Tahun
Komuniti Prihatin, Komuniti Penyayang Jalinan Kerjasama Antara Pihak Sekolah Bersama PIBG

teganuku: MB Lawat 13 Pesakit, Uzur Dalam Sehari <b>Di</b> DUN <b>Kijal</b>

Posted: 11 Feb 2013 08:08 PM PST


Tiada yang mampu diucapkan pesakit dan penerima Bantuan Atap Biru melainkan jutaan terima kasih apabila menerima kunjungan istimewa daripada Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said.

Ahmad Said yang juga ADUN Kijal meluangkan masa hampir sehari bagi melawat 13 pesakit dan uzur terlatar di Kampung (Kg) Darat, Kg Beris Nenas dan Kg Bukit Anak Dara, Kijal, Kemaman, kelmarin.

Lebih istimewa, Pegawai Perubatan Klinik Awana Kijal, Prof Dr Selvaraj Y Subramaniam turut serta dalam kunjungan itu bagi merawat pesakit secara lebih terperinci.

Hadir sama isteri Menteri Besar, To' Puan Seri Hajah Norliza Mahmud, 20 ahli Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Kemaman dan 15 kakitangan Pusat Khimat Masyarakat DUN Kijal.

Rombongan itu menghulurkan wang sumbangan dan pelbagai barangan keperluan dapur bagi meringankan beban membeli ubat, lampin pakai buang dan susu khas.

Pada masa sama, rombongan itu turut membantu tiga penduduk di Kampung (Kg) Darat, Kijal yang kurang berkemampuan memasang atap biru yang disumbangkan kerajaan negeri.

Rata-rata pesakit dan penerima atap biru menyatakan perasaan terharu dan gembira kerana pemimpin utama negeri sudi menjenguk mereka walaupun menyedari sibuk mengurus pelbagai urusan harian terutama kini semakin tiba Pilihan Raya Umum (PRU) Ke 13.

Isteri pesakit, Rahmah Abu Bakar, 78, berkata terima kasih banyak kepada Menteri Besar dan kerajaan negeri sebab sudi melawat suami, Abdul Karim Jusoh, 80 yang sudah sepuluh bulan terlantar akibat serangan strok.

Katanya, kunjungan Menteri Besar bersama rombongan lain cukup bermakna, selain sedikit sebanyak meghilangkan rasa sedih dengan apa yang dialami itu.

"Segala nasihat Dato' Seri dan doktor supaya terus tabah menjaga suami dengan memberi makanan berkhasiat, mengurut, dan tidak putus asa berdoa akan dituruti," katanya

Teganukita

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads