Selasa, 13 November 2012

13 di batu rakit - Google Blog Search

13 di batu rakit - Google Blog Search


Blog Chik Att: HOMESTAY <b>BATU RAKIT</b>

Posted: 12 Nov 2012 08:43 PM PST

Semalam kami sampai hampir maghrib di sini ….

Alhamdulillah perjalanan smooth dan tenang …. selamat

Sepanjang perjalanan …. cerah tak ada hujan …

Berjanji dangan empunya Batu Rakit Homestay , cikgu Sabri di Masjid Batu Rakit.

Kami di bawa ke Homestay yang diuruskannya …

Kami ditunjukkan 2 buah homestay  …. sila buat pilihan mana satu berkenan.

Bila malam ….. bukannya nampak apa pun ..

Kami tak dicide nak duduk mana …

Sama ada yang dekat pantai atau yang dekat Padang Nenas.

Sebab. … apa pun malam tadi kami kena tidur kat Homestay Padang Nenas .

Sebab yang dekat pantai … dia belum kemas.

DSC00581

Hamestay Padang Nenas …… rumah banglo 4 bilik  …. tapi tak ada econ

Kami berpindah ke Homestay tepi pantai …

Walaupun kecik …. tapi tenang sikit ….. 300 meter aja dari pantai ..

DSC00587

Kami pindah sini ..

3 bilik …. 3 bilik air … 3 econ … hambekkk kooo

Bukan apa…. nak cari yang selesa … sebab CA dgn family duduk di sini sampai 30.11.2012 …

Lama tu …

Tapi …. CA dapat rega istimewa dari Cikgu Sabri …

Tu yang tak kisah ….. kami sanggup bersih sendiri homestay ni …

Sebabnya … kami adalah pengunjung pertama …. dapat harga istimewa ..

apa pun sanggup buat 70% potongan tu …

sapa nak contact nombor ..silaaa

DSC00586

.

.

.

Pagi tadi … ronda2 ngan abang Leman ..

Abang Leman cuti … tapi on call … dalam tentera ni dia panggil Pegawai Medan …

Jadi tak leh …keluar jauh2 …. ronda je lah area2 sini..

.

.

.

CA suka terjah … gerai2 kecik kat kampung2 ni …

best …..

Singgah kat kedai ni …

Ramai  gak orang …..

DSC00580

..

.

.

Dah sampai Ganuuu …

mestilah …. makan …

DSC00576

Nasi dagang …… bungkus dalam daun pisang …

huhuhu …. sedapppppp tak terkata …

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads