Isnin, 10 September 2012

13 di gong kedak - Google Blog Search

13 di gong kedak - Google Blog Search


31 Jul 12 : PAT Berbuka Puasa Bersama Warga TUDM <b>di</b> PU <b>Gong</b> <b>...</b>

Posted: 31 Jul 2012 10:58 AM PDT

GONG KEDAK, 31 Jul 12 – Panglima Angkatan Tentera, YBhg Jen Tan Sri Dato' Sri Zulkifeli bin Mohd Zin telah meluangkan masa untuk berbuka puasa bersama warga TUDM di Masjid Pangkalan Udara Gong Kedak. Hadir sama ke majlis berbuka puasa berkenaan adalah Panglima Tentera Udara, YBhg Jen Tan Sri Dato' Sri Rodzali bin Daud TUDM, AKS Tadbir Mej Jen Dato' Mohd Noh bin Mohd Said TUDM, Pengarah Sekretariat Brig Jen Dato' Jamal bin Abu Bakar TUDM dan Komander Pangkalan Brig Jen Mohd Faudzi bin Ahmad TUDM.

Beberapa orang pelajar dari Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Mahmud dan MRSM Kota Raja dari daerah Besut serta Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Ismail dari daerah Pasir Puteh telah diundang khas oleh pihak PU Gong Kedak untuk berbuka puasa bersama PAT.

Dalam majlis itu juga, PAT telah berbesar hati menyampaikan bungkusan raya kepada beberapa buah skuadron di dalam PU Gong Kedak untuk diagihkan kepada anggota-anggota yang akan bertugas pada Hari Raya nanti.

LATAR BELAKANG DAN SEJARAH PANGKALAN UDARA <b>GONG</b> <b>...</b>

Posted: 04 Jul 2012 12:56 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pangkalan Udara (PU) Gong Kedak ini merupakan sebuah pangkalan yang unik kerana lokasinya yang terletak di dalam dua buah negeri iaitu Kelantan dan Terengganu. Keluasan keseluruhan pangkalan adalah 3,581.54 ...

17 Jul 12 : Lawatan BAKAT Institut Latihan Tentera Udara (ITU) Ke <b>...</b>

Posted: 17 Jul 2012 07:09 AM PDT

IPOH, 16 Jul 12 – Program lawatan BAKAT Institut Latihan Tentera Udara (ITU) ke Pangkalan Udara Gong Kedak yang dianjurkan oleh BAKAT ITU telah dilaksanakan pada 13 hingga 15 Julai 12 yang lalu. Menurut Pengerusi BAKAT ITU Puan Azizah bt Hussin, tujuan lawatan ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan silatulrahim di antara anggota BAKAT ITU dan BAKAT PU Gong Kedak. Sepanjang 2 hari lawatan diadakan, BAKAT ITU telah diberi peluang untuk melawat tempat menarik di sekitar Terengganu dan Kelantan. Di antara tempat menarik yang dilawati adalah di Pusat Tamadun Islam di Kuala Terengganu dan Rantau Panjang di Kelantan.

Bantuan dan kerjasama yang diberikan oleh pihak Pangkalan Udara Gong Kedak dari segi penginapan dan sajian amat dihargai. Terima kasih kepada Komander Pangkalan Udara Gong Kedak dan seluruh warga PU Gong Kedak terutama ahli BAKAT PU Gong Kedak yang membantu menjayakan program lawatan ini.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads