Khamis, 31 Januari 2013

13 di pulau redang - Google Blog Search

13 di pulau redang - Google Blog Search


Hari Terakhir <b>di Pulau Redang</b> l Malaysian Tourism Hunt 2012 | Pen <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 01:28 AM PDT

Salam..

548625 293160767452301 1456677591 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Hari terakhir untuk cabaran Malaysia Tourism Hunt ni habis kat Pasar Payang dan terus aku bertolak ke Pulau Redang. Penat toksah cakaplah boleh kembang hidung dengan bau harum dari kiri kanan. Kitaorang semua bertolak dengan feri untuk terus check In di TARASS Hotel. First time aku dengar nama hotel 5 star ni wooo!

598701 293160817452296 1327079567 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Setiap kali sampai memana, dorang ni memang havoc sampaikan Kak Ita pun boleh terpengaruh sekali. Hikhik

 527536 293161437452234 1378733898 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 ^_^

247212 293160880785623 351391011 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Semua dah ready bertolak ke Pulau Redang. Cer tengok agaknya siapa paling teruja sekali nak snorkelling? Hikhik

644052 293160960785615 2062345307 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 dengan incik Hisyam dari gaya travel.

548556 293161010785610 1431263975 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Pemandangan di Pulau Redang. Cantik kan.

554480 293161044118940 47236453 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Picture taken by Sony Nex-5n

546213 293161104118934 233584333 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Apa yang best kat Pulau Redang selain snorkelling semestinya air yang jernih dan pemandangan yang sangat menarik. Tapi time aku datang dah tengahari sangat so aku tak join aktiviti snorkelling. Bukan taknak menggelapkan kulit cuma malas nak salin baju. Hikhik

480370 293161130785598 364750484 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Dah habis meronda sambil bersantai, masa untuk lepaskan anak penyu pulak. Datang terengganu kalau tak tengok penyu tu rugilah kan? Aktiviti melepaskan penyu ni antara aktiviti kemestian terutama untuk pelancong yang datang ke Terengganu.

189281 293161167452261 764201048 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Seronok nampak anak penyu gigih bergerak ke gigi air.

581617 293161200785591 536601399 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Comel pulak nampak anak penyu nihh berenang.

199835 293161340785577 625418178 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012Malam tu selepas balik dari Redang, terus kitaorang bersiap untuk dinner bagi pengumuman keputusan Tourism Malaysia Treasure Hunt 2012. Alhamdulillah, team aku dapat 1st Prize Winner. Rezeki dapat team mates yang senang nak bekerjasama tapi rasanya mesti lepas ni susah dah nak dapat group best macam dorang. Sobs. Sobs..

P/s: Thank Tourism Malaysia yang sudi invite aku untuk aktiviti best kali ni. Harap lepas ni dapat lagik. Dengan program Tourism, banyak pengalaman baru terutama pergi tempat yang aku tak pernah tahu dan paling best dapat merasa tidur kat hotel 5 star. Hikhik

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads