Selasa, 8 Januari 2013

13 di jerangau - Google Blog Search

13 di jerangau - Google Blog Search


Off to Kelantan……. Banjir <b>di Jerangau</b>….. | "The longest journey <b>...</b>

Posted: 28 Dec 2012 04:54 PM PST

Seperti biasa lah kan, apa yang kita rancang selalunya tidak menjadi. Sob sob. Tengahari, after breakfast pada 25hb yang lepas aku dan Mish menggigihkan diri drive ke Rantau Panjang, Kelantan, walaupun hujan sendu di Jerangau melanda tanpa henti. Bila masuk sempadan Kelantan aje, matahari terus bersinar indah gittew, cuaca daripada mendung+hujan ke cerah+mengalukan kedatangan kami. ceewah..

Tapi bila dah sampai di jalan nak masuk ke Rantau Abang tu plak, Sg Golok melimpah limpah ke jalanraya. Harem sgt. Terpaksa berpatah balik ke Kota Bharu sahaja. Shopping lite2 di Wakaf Che' Yeh ajor.

28762_4216624973911_49098265_n

Kat sini banyak jual barangan berasaskan kain2, baju2, tudung2 paling banyak, seluar jeans etc. Dapatlah aku beli sepasang jeans dan sehelai throw yang comel. Klo nk shopping untuk raya memang murah2 dan berbaloi2 la shopping sini, cuma barangan jualan kurang bervariasi. lol. Dari jam 7.30pm smpai jam 9pm aje pusing2 kt situ. Then, balik ke Jerangau.*hajat x kesampaian nk shopping di Sg. Golok

Bila dah sampai kawasan Jerangau, adalah kat simpang nk masuk ke rumah Mish, banjir sendu melanda kawasan kampung tu. Terkezutt mak. * first jadi mangsa banjir. Nasib baik penduduk kampung dah setup post pengawal dan buat sebaran kt simpang tu, klo tidak tenggelam Isabella I ols. hehe.

So, aku sgt2 stress dan resah, sbb xde bantuan yang datang. Aku ingat ade la balai raya ke, sekolah ke yang dijadikan tempat pemindahan mangsa banjir, tp non ado. Mish lagi resah, esok keje katanya. lol. Aku hairan gak dengan bantuan kat sini, takde sape pon nak tolong mangsa banjir. Mana PBT? bomba ke? ahli RELA? erk.. Mana Dato'? lol

Dah putus asa, tunggu punya tunggu dari pukul 12.30am sampai jam 4.30am, banjir x surut2+bantuan x kunjung tiba, pergilah kami ulang alik ke masjid kepam dan Bandar Dungun, breakfast then, off carik masjid wangi lepak dan tidor sampai jam 1pm. So,daripada duduk melongok macam orang bodoh, kami pun ikut laluan masuk simpang lain, tetapi kena melalui Kuala Terengganu which was almost 3 jam perjalanan.

Bila dah sampai umah Mish, heaven sgt, terus capai towel dan mandi. Pastu terus ke alam mimpi…………….lol

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads