Sabtu, 24 Mac 2012

di negeri terengganu - Google Blog Search

di negeri terengganu - Google Blog Search


Gift of Hope – Jelajah <b>di Negeri</b> Kelantan dan <b>Terengganu</b>

Posted: 19 Mar 2012 10:43 PM PDT

by the administrator on March 20, 2012

Jelajah Gift of Hope di Kelantan

Pasukan dari Jabatan Bantuan dan Program IRM yang diketuai oleh Bro Kamarul Halim telah selamat menjalankan penilaian di Kelantan bermula daripada 15 Mac 2012 (Khamis) 16 Mac 2012 (Jumaat). Pada hari pertama, sebanyak sembilan buah rumah di Kota Bharu dan kawasan Wakaf Bharu. Manakala pada hari kedua, sebanyak lima buah rumah di Melor.

IRM telah menziarahi beberapa keluarga  miskin, warga emas, dan pesakit penyakit kronik.  we visited poor families, senior citizens, chronic patients. Bro Halim turut ditemani wakil IKRAM sepanjang keberadaan beliau di sana iaitu Ustaz Omar Alias (Kota Bharu), Ustaz Abdul Rashid (Wakaf Bharu) and Ustaz Nik Mohd Noor (Melor).

Jelajah Gift of Hope di Terengganu

Jelajah penilaian Gift of Hope diteruskan pada hari berikutnya (17 Mac 2012) di negeri Terengganu yang hanya mengambil masa sehari sahaja.
Bro Halim telah sempat menziarahi 12 buah keluarga di daerah Kemaman (Kg Seberang Tayor, Kg Paya Berenjut, Kg Mak Lagam, Kuala Kemaman dan Air Putih)Keluarga yang dilawati meliputi keluarga miskin, warga emas dan pesakit penyakit kronik. Sepanjang jelajah di Terengganu, Br Halim telah dibantu oleh Wakil Negeri IRM di Terengganu iaitu Tn Hj Zameran dan Hj Mahmood (penasihat CAKNA).

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads