Rabu, 3 Ogos 2011

13 di pulau redang - Google Blog Search

13 di pulau redang - Google Blog Search


Beladau Seri: <b>Pulau Redang</b> Dalam Kenangan 2011 ( Part II <b>...</b>

Posted: 14 Jul 2011 09:54 AM PDT


Kali ini saya  ingin berkongsi dengan Anda tentang landscape yang terdapat di Pulau Redang ini.  Foto ini diambil pada waktu tengahari di tepi pantai dan ianya langsung tidak di edit  kerana saya ingin mengekalkan keadaan semulajadi pada waktu tersebut. Lihatlah betapa cantiknya dan landainya  pantai yang ada di Pulau Redang ini . Terasa bangga jugak bila negara kita mempunyai pantai secantik ini. Tidak hairanlah ramai pelancong dari luar negara suka datang ke Pulau- pulau yang terdapat di negara kita. Kadang saya pernah bertanya kepada pelancong dari negara luar khususnya Eropah . Mereka sanggup tinggal hampir berbulan - bulan di pulau - pulau kat sini kerana sukakan keindahan yang ada di sekeliling pulau . Bagi yang sukakan kedamaian dan ketenangan kat sini adalah tempat yang sesuai untuk Anda dan keluarga berehat. Bagi photographer persendirian, kat sini pun banyak gambar - gambar menarik yang boleh di ambil. Yang paling best adalah semasa shoot mentari terbit dari ufuk timur..Kalau tak percaya ...Jom kita tengok gambar - gambar yang saya snap semasa beberapa hari bersantai di sini ...Jom..Jomm..

 
Foto ni di ambil dari sudut tepi pantai . Chalet yang ada dalam gambar ini adalah kepunyaan Laguna Redang 
Wah..begitu landai sekali pantai yang terdapat di sini . Ianya  adalah selamat untuk kanak - kanak bermandi manda di sini.

Kelihatan Nabihah dengan gaya machonya baru lepas mandi di tepi pantai
  Yezzar...sayalah  juara Prince of the Night bagi tahun 2011. Tak sia - sia saya pakai baju kungfu naga nie...ada aura ...
Foto ni di ambil ketika sebelum matahari terbit. Bihah pun telah bagun awal untuk melihat fenomena matahari terbit yang menunjukkan bermulanya siang..
 Itu dia faiq pun telah bangun dari tidur serta telah sama - sama menunggu saat kemunculan mentari di ufuk timur..Saat - saat sebegini bukan senang untuk kita lihat secara " live " . Ianya memerlukan kesabaran dan pengorbanan untuk bangun seawal pagi ..Jom kita tengok... ( foto ekslusif dari Zuhal Nakhoda - copyright reserved 2011 )
Itu dia mentari telah mula menunjukkan wajahnya dari ufuk timur..
Mentari beransur - ansur menampakkan wajahnya yang sebenar ..
kelihatan mentari mula mengintai di sebalik awan

Dan akhirnya mentari memberi sinar kepada semua makhluk Allah di muka bumi ini atas arahanNYA. Ianya menjadi petanda bagi Ahli - ahli Fikir...Bersyukurlah bumi ini masih lagi diterangi mentari dan esok masih ada ..
sekali sekala bersantai di sini sambil mengadap laut biru  mendamaikan jiwa .
 Antara yang turut serta dalam aktiviti snorkeling ke Taman Laut Pulau Redang ..

Zuhal Nakhoda sempat bersama - sama dengan keluarga  kakitangan firma Khairul Sofian Anuar & Co
( cawangan Dungun ) ..KSA Bagus ! Satu Malaysia satu KSA ..
Penulis merakamkan kenangan bersama keluarga kakitangan KSA ( Terengganu )
Sebagai kenangan , Penulis sempat berfoto bersama keluarga besar Khairul Sofian Anuar & Co di Pulau Redang bagi tahun 2011. Yezzzaarr..KSA ...Best. ! Bos- bos pun semua sporting ..jumpa lagi di tahun hadapan 2012..
Myspace text generator Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads