Jumaat, 22 Julai 2011

13 di bukit besi - Google Blog Search

13 di bukit besi - Google Blog Search


ctkay&#39;s: KES CURI BIJIH <b>DI BUKIT BESI</b>

Posted: 03 May 2011 08:11 AM PDT

Mana pegawai yg tidak terlepas ? mana? Mat Said Cakap besar dalam kawasan Din Adam boleh lah....last last PTG siasat orang kiri kanan beliau yang buat kerja tu......Si Pencuri bijih kaya raya, pengarah PTG turun pangkat....ini kerja apa? ayuh pegawai pegawai kerajaan negeri jangan biarkan kezaliman Mat Said berleluasa. Ini kes nak tunjuk hebat di kawasan Din Adam, rupa rupa projek sendiri, nak buat gempak . Ini kes politik dalaman lah nak tempelak Din Adam lah kononya tak jaga kawasan....rupanya si kiri dan sikanan yg sapu bijih....ada berani ke? Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Subki Arabi » Blog Archive » TOUR MINE

Posted: 18 Jul 2011 10:23 AM PDT

Dari sebuah negeri kesebuah negeri saya bergerak.serba sedikit maklumat yang saya dapat hasil lawatan saya ke beberapa Negeri.Bukan mudah dengan perbelanjaan sendiri.Lokasi lombong yang tidak menentu.Jarak dari jalan raya juga menyukar kan saya mememasuki.Bukan senang nak di benarkan saya memasuki kawasan perlombongan tampa kebenaran.
Photobucket
masih banyak lagi lombong sebenarnya belum saya jejaki.namun saya bernasib baik kerana dapat mengahtahui beberapa maklumat hal berkaitan lombong bijih besi,Dalam penjalajahan saya dari kawasan pergunungan gunung jerai,Bukit besi Temangan Kelantan,kawasan daerah Tasik Cini,Bukit Ibam pahang,Bukit Besi Terangganu,Maran Pahang,Kawasan perkampongan di Merbok Kedah,Sungai Lembing pahang,
Photobucket

kandongan di gunung jerai iron ore menatic,iron ore yang terdapat di sini adalah sma seperti yang terdapat di Bukit besi Terangganu.Seperti di bukit Ibam adalah terdiri dari jenis hamer type.
Photobucket
Kawasan yang di bagunkan secara baik ialah di kawasan Bukit Besi terangganu.Seorang pengusaha Bumiputra yang berkemampuan menjalankan operasi perlombongan secara propesional.Kita kagum melihat ketabahan dan kebolehan bumiputra menjalankan kerja kerja per lombongan dengan bagitu baik dan mampu mengeluarkan iron ore secara berkuality.
Photobucket
kaedah mengusahakan iron secara mudah akan mendatangkan masallah kepada urusniaga perlombong.Tidak boleh menjalankan secara mudah dan tidak propesional.Kerana akan membuatkan kita sukar untuk kita menjual.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
"

Popularity: 1% [?]

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads