Jumaat, 3 Mei 2013

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Dua Hari <b>di Kuala Terengganu</b> | Ibu Berbicara

Posted: 29 Mar 2013 01:00 AM PDT

Assalamualaikum dan selamat tengah hari.


Cuti sekolah masih berbaki beberapa hari. Tentu masih ada yang sedang dalam rangka percutian. Ibu sekeluarga pula tidak ke mana-mana, hanya sempat ke Terengganu selama dua hari untuk menjenguk Angah dan Along di sana.
Kami bertolak ke Terengganu pada petang Jumaat minggu lepas dan singgah di Dungun untuk berjumpa Angah sebelum meneruskan perjalanan ke Kuala Terengganu. Angah tidak ikut sekali kerana sibuk dengan persiapan untuk peperiksaan pada minggu depan. 
Tiba di Kuala Terengganu kami terus mengambil Along di rumah sewanya. Memandangkan sudah kerap sangat kami ke Kuala Terengganu dan hampir ke semua tempat kami dah terjah, kami hanya menghabiskan masa di homestay. Lagipun tak sanggup rasanya berjalan-jalan dalam cuaca panas terik.
JBK Lodging - tempat penginapan kami sekeluarga setiap kali ke Kuala Terengganu. Kami pernah menginap di beberapa buah homestay sebelum ini, tapi nampaknya anak-anak lebih selesa menginap di sini. (Kredit foto: JBK Lodging)
Kami merancang untuk menginap semalam sahaja di sini, namun hari kedua ayah sakit perut agak teruk memaksa kami tinggal sehari lagi di sini. Alhamdulillah, selepas mendapatkan rawatan di sebuah klinik ayah semakin pulih.
Bergambar sebelum bertolak pulang.
Atas permintaan anak-anak yang suka mengumpul jersey bola, kami ke pasar MDKT untuk tujuan tersebut. Nanti ibu ceritakan ye..

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads