Isnin, 15 April 2013

13 di kerteh - Google Blog Search

13 di kerteh - Google Blog Search


Tupai Aeroangkasa <b>di</b> Lapangan Terbang <b>Kerteh</b> - TupaiTV

Posted: 26 Mar 2013 08:30 PM PDT

Pameran Aeroangkasa dan Maritim Antarabangsa Langkawi atau Langkawi International Maritime and Aerospace juga lebih dikenali sebagai LIMA merupakan satu pameran udara dan maritim yang berkaitan dengan penerbangan komersil dan pertahanan kali ke 13 sedang berlangsung di Langkawi pada 26-30 Mac 2013. Biarpun kami tidak berkesempatan untuk pergi ke LIMA 13, tetapi bahang LIMA 13 kali ini amat terasa di kalangan krew TupaiTV apabila kami telah mendapat satu tugasan video korporat yang berkaitan dengan bidang penerbangan di Lapangan Terbang Kerteh, Terengganu pada 11/3/13 yang lepas.

.
.

.
Tugasan video korporat tersebut adalah bersempena dengan sambutan ulang tahun ke-30 & perasmian sebuah bangunan bagi MHS Aviation (anak syarikat Boustead Holding). Syarikat ini telah yang memulakan operasi pada 1983 menyediakan perkhidmatan pengangkutan helikopter, perkhidmatan perubatan kecemasan serta kerja mencari dan menyelamat bagi industri minyak dan gas Malaysia. Ia turut menawarkan kemudahan sewa pesawat bagi helikopter dan kapal terbang serta latihan penerbangan dan perkhidmatan kejuruteraan serta teknikal.

.
.

.

Kami berasa amat bertuah kerana telah diberi peluang untuk merakam majlis yang tersebut. Satu pengalaman yang baru dan menarik beraksi untuk sebuah syarikat yang mempunyai reputasi perintis dalam perkhidmatan helikopter bagi sektor minyak dan gas pesisir pantai di Malaysia, MHS Aviation.
 .

.

Akhir kata, ribuan terima kasih kepada pihak yang terbabit dalam pemilihan kami sebagai videographer dan photographer rasmi bagi majlis tersebut serta layanan yang istimewa & mesra dari kalangan tenaga kerja MHS Aviation.

Kami amat berbesar hati jika dijemput lagi untuk beraksi di majlis-majlis korporat dan majlis keramaian lain. Kami akan memberikan perkhidmatan terbaik berdasarkan kepakaran dan pengalaman krew TupaiTV. Dalam usia yang baru mencapai 2 tahun lebih, tupaiTV kini telah mempunyai 3 portfolio videografi utama iaitu  video kahwinvideo muzik dan video korporat.

.

.

.

Tempah kami segera!

Videografi untuk Rakyat

VIDEO KAHWIN | VIDEO MUZIK | VIDEO KORPORAT

Mencari rumah sewa <b>di Kerteh</b> | Rumah Sewa

Posted: 03 Apr 2013 09:58 AM PDT

Publish date: April 3, 2013 5:09 pm
Contact Name: Razin
Region: Terengganu
Location: Kerteh
Phone: 0132974786
Tags:

kami ingin mencari rumah sewa yang berdekatan dgn Petronas penapisan kerteh @ berhampiran dengan tmpt tersebut..
harga boleh dirunding

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Addin: Anwar Di Serang <b>Di Kerteh</b>, Terengganu

Posted: 09 Nov 2012 03:06 AM PST

Jelajah Merdeka Rakyat diserang lagi!Kali ini Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim bersama rombongannya dihalang lebih 20 ahli Perkasa dan Umno sejurus sebelum menunaikan solat Jumaat di Masjid Sultan Mizan, Kerteh, Terengganu.

Kehadiran ahli Perkasa itu bermula apabila mengetahui rombongan bas dua tingkat jelajah itu singgah di masjid tersebut kira-kira jam 1 tengah hari tadi.

Bagaimanapun, Anwar dilindungi skuad keselamatan yang sudah bersedia sebaik mendapat maklumat melalui sistem pesanan ringkas (SMS) menyebabkan kawalan keselamatan sekitar masjid itu dipertingkat setengah jam sebelum ketibaan bas yang membawa Anwar dan rombongannya.

Kejadian ini adalah kali kedua dilakukan Perkasa setelah insiden yang sama menimpa Anwar ketika bersolat Maghrib dan menyampaikan tazkriah di Masjid Al-Hussain, Seberang Pumpong, Alor Setar pada 2 September lalu.

Polis dilihat belum tiba ketika Anwar dan rombongannya menyebabkan ahli Perkasa yang berada berhampiran tempat kejadian terlompat-lompat umpama beruk manakala kertas besar bertulisan provokasi dinaikkan kunun sebagai tanda protes terhadap rombongan Anwar yang mahu singgah menunaikan solat Jumaat.

Menurut jadual, Anwar dijangka singgah di Kampung Gelugor, Kerteh kira-kira jam 2.30 petang nanti.Menurut saksi kejadian, ahli Perkasa yang berdemonstrasi itu bukan penduduk tempatan kerana mereka dipercayai tiba dari Kuala Terengganu.

Selain menjerit ketika azan berkumandang, ahli Perkasa biadap apabila dalam masa yang sama menghamburkan kata-kata kesat kira-kira 50 meter dari pintu masuk masjid sambil penduduk tempatan dilihat tidak menghiraukan gelagat bodoh ketika memasuki perkarangan masjid.

Dipercayai juga, satu lagi demonstrasi menunggu Anwar yang kini dalam perjalanan ke Kuala Terengganu bertempat di Dataran Syahbandar jam 4.45 petang ini.~jalanpulang


Lihat video di 
SINI.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads