Sabtu, 23 Julai 2011

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


diAri hiDup eKa : sepetang <b>di pulau perhentian</b>

Posted: 03 Jul 2011 06:29 AM PDT

bila buka blog lama baru perasan, episod jelajah pulau belum selesai lagi... dah hampir sebulan berlalu... tp x abes2 lagi cerita kat en blog...k, hari ni nak citer akt selepas balik dari shark point dari entry ini . sebelum boat man anto balik ke resort, dia sempat bawa mandi kat air berani...air berani ni antara tmpt yg femes di pulau perhentian... later baru aku upload picture/stori keh...sampai je depan resort tgk mama n abah dgn girangnya dok main air laut...wahhh!!! romantik gitu gambar kat bawah ni dah petang... so laut tak membiru lagi...
hah sudah...bergaduh berebutkan snorkeling equipment ker

eheheh...tak de la...derang hepi ajoooo
pas jumpa mama dgn abah, aku dgn en somi salin uniform sbb dah lama kebasahan... kecut abes tangan tangan... perut pun lapar...beysa la... bila libatkan aktiviti air ni mmg cpt lapar... selesai je solat bersihkan badan, kitorang kelua dapatkan mama dgn abh balik...nampak tak, siap bawa bekal kat tgn...sementara tunggu waktu mknsekali mama dgn abah pulak siap2 nak g salin baju...sampai gigil punya dok mandisementara tunggu derang, aku dgn en somi just around da island

tau tak kat sini ada service utk taxi... taxi water namanya... kalu nak gi pusing2 pulau boley la amik taxi water ni...harga pun boleh tahan, walaupun tak jauh mana... dan satu lagi... berita baik utk backpackers... free n easy... kat pulau ni pun ada sediakan pakej murah... let say kalu nak save budget kan... stay la kat flora ke fauna ke... tak silap aku RM 60 per nite... n snorkeling trip dia semurah RM 45 per pax... aku igt kan nak masuk pulau perhentian mesti amik pakej. rupanya tidak... walk in kat pulau then choose mana2 pakej pun dpt... kalu la ku tau...eceh... dari segi makan pula, aku rasa standard harga pulau la... sekali makan spend la RM10. tu je aku nak share...  kebanyakannya, waktu ptg... pelancung suka berkayak... dan waktu mlm ada trip utk mencandat sotong... tp aku dgn en somi tak join...penat lar... ok bersambung kembalik aktiviti di ptg hari, lepas abes tawaf teluk dalam, sementara tunggu 'datin n datuk' tgh bersiap

kitorang sempat bercekerama, byk gile hammock kat sini...like veri mac


lom puas bermanja dgn en somi, sekali tgk sepasang merpati sejoli di hadapan kami
dari jauh...eh... cam kenai je rambut tompok putih tu.tgk2 mama dgn abah... siap wangi dahpastu tgk jam dah pukul 7, mula balik ke resort...perut pun dah berkeroncongmasa ni slr en somi dah bt hal, shutter button ada poblem. hangin jetp pose tetap posedengan abah depan hoteltempat makan mmg depan swimming pool ni...sukenya...

pas makan,  perut kenyang...singgah bilik mama, kunun2 nak singgah kejap sbb jap gi nak main bunga api kat luar...sekali...terus terlelap... sedar2 en somi kejut suh masuk bilik... wat pengetahuan bilik kami sebelah bilik mama dgn abh je pun.ehehe... tp masa byk abes kat blk mama abh...next entry kita jelajah ke pulau redang pulak yer...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads